Автор: d_ave
Дата: 31-10-08 00:40
ами като за начало да кажа, че обектива е адски тежък, около 2-2.5 килограма, което автоматично го прави неизползваем за снимки от ръка, освен ако не сте нещо голямо и адски мускулесто:) при такава дължина и бленда трябва МНОГО СТАБИЛЕН СТАТИВ за да може да снимаш нещо без да го замажеш. та имайки предвид тези двете неща стигаме до момента, в който си сложил обектива здраво на статива, закачил си тялото за негои тръгваш да снимаш. тука идва трудното. на 650 най-близкото фокусно разстояние е 5 метра, на 1300 е 10 метра. намираш си обект, успяваш да закрепиш цялата система статив-обектив-тяло стабилно и започваш да фокусираш. фокуса е малко трудничък, предвид, че фокусният пръстен е с малко къс ход и е разположен доста напред, което ще рече, че за да фокусира човек трябва да има бая дълги ръце, за да го стигне при напълно разтегнат обектив докато гледаш през визьора. добре решение е ъглов възьор с увелияение, което доста би подобрило нещата.
изтъкнах трудностите по снимането, сега да кажа и някой и друг плюс. 1300 мм е наистина адски голямо увеличение. 2600 мм е ЗВЕРСКО увеличение! при 2600 мм снимах едни блокове, които се намират на около километър и половина от мен и можеше спокойно да се разпознае някой, стоящ на прозореца. за съжаление в случая нямах статив и го бях опрял доста нестабилно на первза на прозореца, та фокуса ми бяга и снимките са доста размити, но ако искате ще покажа резултати да видите:) на човек му трябва малко време да свикне с това чудо, но в крайна сметка може да докара доста прилични снимки, предвид цената и дължината. като се замислиш цялото нещо вярно си е играчка, не става за сериозни неща, съмнява ме да става за пилци или други бързо-движещи се обекти, но е идеално човек да щрака "невъзможни" снимки, които по друг начин едва ли ще успее да снима.
|
|