Автор: itilien
Дата: 25-10-08 15:46
hose, сметките не са ти съвсем точни. Едно 5д не струва между 5 и 7000 лева, а струва 2300 лева. Това че след 6 месеца ще излезе следващия не означава че ти трябва да си го купиш, защото стария ще продължи да снима по същия начин и няма да му се изчерпи ресурса след 6 месеца. Дори и след 6 години ще снима по същия начин.
Освен това кой е казал, че апарата трябва да е фул фрейм ? Чудо голямо ако не е, резултатите пак са достатъчно добри.
Сканирането по 2 лева на кадър е твърде далеч от качествено сканиране. Още не съм видял читав скан пуснат в тоя форум, който да не е правен с личен скенер. Ако искаш качествен скан си купуваш най-малкото някоя минолта дуал скан 4, а по-добрия вариант е някой никон кулскан. Тоест даваш поне още 400 до 1000 лева. Това, че пестиш часове обработка не смятам че е вярно. От фотото ти сервират един готов омазан кадър, който е твърде далеч от представите ми за кадър, на който не му трябва обработка. Ако сканираш сам ще установиш, че обработката е много повече, отколкото на един цифров файл и много по-трудна. Докато един роу файл ми трябват около 3-4-5 минути да му наглася кривата и цветовите корекции в конвертора, то на един филмов файл ми трябват поне 3-4-5 пъти повече.
Освен това, който и филм лайка формат да вземеш, при описаните от теб условия, качеството ще бъде по-ниско от това на повечето цифраци. Въобще, снимането на лайка на филм е скъпо и почти безсмислено занимание. Може би има смисъл при черно бяло само.
Средния формат е друга работа обаче.
|
|