Автор: Lalinda
Дата: 15-10-08 16:23
Бих искала да ми предложите място, където да сканирам отново филмите си, които при Деков ми сканираха в зелено (виждам, че не съм единственият потребител, на който са му сканирали в зелено, а че и на Бони са му сканирали нещата в зелено). При мен биенето към зелено изобщо не е леко и маскира повечето цветове (държа да отбележа, че не снимам природа, а градски пейзаж, и зеленината в кадрите ми е рядкост).
Бих искала да отбележа, че нямам излишно време да коригирам цветовете на сканираните кадри (17 филма по 39 кадъра), за които съм платила да бъдат сканирани според очакванията ми (тоест не в зелено).
В едно фото на Fuji ми препоръчаха някакво фото "до пилоните" (не зная какво означава това), където някакъв съвсем нов скенер сканирал с "невероятна" разработка едновременно и тъмните, и светлите части от кадъра.
Знаете ли нещо повече за този скенер и дали пък и той не сканира в зелено, кафяво или розово?
Конкретно тук в цифровия кадър има повече жълто, отколкото в лентовия (или поне така ми се струва). В моите сканове обаче липсваше именно жълто, а на негово място имаше мазнокафяво и магента (бях ги публикувала най-ужасяващите от тях в темата "Защо фалират фотоателиетата 2").
|
|