Автор: Lalinda
Дата: 13-10-08 15:42
На мен пък резултатите не ми допадат, нищо че не съм портретьор.
Измъчена работа... кичът и чалгата преобладават, но това (си) е НАЦИОНАЛЕН проблем... (да не го коментирам).
Струва ми се, че всеки от вас работи по-добре сам и то не когато се бори за награди, пък били те фотоапарати и компютри, които след това се обявяват публично, както се научаваме, за продан...
Не мога да преценя какво е "хубав" пленер... Едно време (в края на миналия век) участвах в пленерите на фотоклуба ни, но награди не ни раздаваха, затова пък бе истинско щастие да ни организират по някоя изложба.
Всъщност, участвах в изложбата на един от пленерите в Боженците с кадър, на който бях снимала червендалест петел под крива дюля...
Голяма бе изненадата ми, когато Коко Трейман ме потърси по едно време, за да ме попита дали не възразявам снимката ми да бъде продадена на собствениците на петела и дюлята, поискали да я купят, като я видели на изложбата от пленера, организирана три-четири месеца по-късно (по онова време нямаше моментално фото и светкавични резултати), ЗАЩОТО ЗАКЛАЛИ ПЕТЕЛА И ОТСЕКЛИ ДЮЛЯТА, И КАТО ГИ ВИДЕЛИ НА СНИМКАТА МИ, СЕ УМИЛИЛИ.
Това е то, силата на изкуството!
|
|