Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна
 Никон Д200, Д90 или Фуджи С5Про?!
Автор: pasha   
Дата:   03-10-08 21:33

Искам да взема нещо по-добро от сегашното ми Д40 и се чудя кой от тези модели. Мога да го взема почти на една цена /Д90 ще ми излезе най-скъпо/ но просто се двуомя. От камерата ме интересува най-вече качеството на картинкита, иска ми се и да не е прекалено голяма но ако не може едното без другото ще се примеря да нося екстра багаж! Само моля без базици и подмятания!!! Ако на някой му се заяжда - големи зелен бутон в горния ляв ъгъл! Мерси много!

Отговори на това съобщение
 Re: Никон Д200, Д90 или Фуджи С5Про?!
Автор: teodor29   
Дата:   03-10-08 21:39

Хм, колко са тези, които са снимали и с трите камери, че да ти кажат компетентно мнение? Единици, но дано ти прочетат въпроса. Все пак Д90 излезе много скоро. А ако ще ти дават мнения от четене на ревюта в нет-а...[smilie23] Всички сме грамотни, все пак!

Автор: photostoykov   
Дата:   03-10-08 21:40

D90 не се вписва между другите два! Само D300 има място между тях.
Най-хубавото от цялата работа е, че D200 и S5Pro можеш да закупиш като втора употреба.
D90 е ъпгрейд на D80 и по своята пазарна ориентация е камера за напреднали фотолюбители![smile]

Автор: mitku   
Дата:   03-10-08 21:59

Мда... тук сигурно пак ще почнат "приказките" за класовете и кое е в 3-ти "А" клас, първият срок. [smilie5]
Както и да е... аз класове не гледам, а снимки - бих взел D90 пък ако ще и да е за аборигени. [smilie24]

Автор: Pavel   
Дата:   03-10-08 22:16

Имам Д300,снимал съм и с Д200, но на последък ми се иска да съм с Fuji S5 Pro, относно картинката де [smile]
Не съм пипал Д90, камо ли снимал с него, но щом е с матрица като на Д300 картинката би трябвало да е почти еднаква. Така че бих се колебал между Д90 и Фуджи.

Дата:   03-10-08 22:29

Честно казано и аз между тях двата повече се колебая! Просто доколкото знам Фуджито е базирано на Д200 та затова реших и него да включа, да не се окаже че оригинала е по-добрия вариант. На всичкото отгоре Фуджито ново ми излиза по-евтино от Д90. Има да си блъскам главата!!! Д90 го пипнах в магазина! Доста добре ми стои в ръката, направих и няколко кадъра в магазина на картата си, добре ми се виждат на компа но то така не можеш да прецениш! А фуджито за съжаление го няма нещо по витрините за да го пипна.

Автор: stanimir64   
Дата:   03-10-08 22:29

Снимам с Фуджи ес2про,много съм доволен от управлението и крайният резултат,проблем е че разпознава до 2 ГБ, а ТИФФа е 36МБ, а РАУ-72МБ. Бих избрал ес3 или Фуджи ис про- 380нм.-1000нм. от УВ до дълбоко в ИЧ зона.

Автор: privilege   
Дата:   03-10-08 22:49

Това фуджи е толкова куцо...
И разбира се, че Д90 ще има по-добра картина от Д200.

Автор: didesignbg   
Дата:   03-10-08 23:03

Труден избор.
От една страна д200, доказан боец на всички фронтове, слабо високо исо, хубаво тяло, мерене със стари обективи, влагозащита.
s5pro за мен е апарата с най-добро качество на снимката от апаратите които разглеждаш. Сравнително добър при високо исо, динамичен обхват без конкуренция, 14 бита, цвят също без конкуренция, Live view (противно на легендите, Фуджи е марката която го приложи за първи път при дслрите), един от най-добрите джпеци (често АЦР не може да докара нито резолюцията нито цвета на джпега от апарата), всички плюсове произтичащи от никонското тяло. Роу файла от апарата е приказка, плътен и богат, тоналните преходи невероятни. Камерата обожава светлината, Том Хоган беше коментирал, че ескимосите имат двайсетина различни думи за сняг, с5 може да ги разграничи всичките. Цветът на човешката кожа е супер, в едно сравнение за портретни снимки заедно с 5д бе избран за най-добър, без разлика при принт 30 на 40.
Минуси: ограничено е на 3/2 к/с, роу е 24мб, менюто е Фуджи иска малко свикване, прегледа на файлове ще ти е малко странен. Махнат е интервалометъра от д200. Като купуваш апарата задължително провери за фронт фокус.
д90, това не съм го пипал, но със сигурност е най-модерния от трите. Ще е лек, със голям телевизор и гъделчета. Няма да има мерене със стари обективи, няма заключване на огледало, тялото не е влагозащитено, по-малък е. На високо исо трябва да е малко по-добър от с5. Не е на нивото на изработката на другите две но е по-нов и по-лек. Всичко опира до твоите нужди.[beer]

Автор: boni   
Дата:   03-10-08 23:07

Дааа, куцо е.
Ето сега кадър с известна марка фул фрейм. Снимано е в РОУ+ джепег. Ярко слънце отстрани и отзад. Горната снимка е от джепега, долната от РОУ с максимална корекция на експозицията надолу, за да видя доколко може да се компенсират светлите зони. Нос, буза, коса, фон горе в ляво - неспасяеми.

http://photo-zona.net/images/user15/album80/large/1222807549_ginx4827_jsony.jpg

С куцото фуджи - джепег със същите настройки. Горната снимка е джепега, долната е пак от джепега с леко пипната гама в ирфанвюто. До роу не се наложи да опирам в случая, нито до фотошоп.

http://photo-zona.net/images/user15/album80/large/1222807552_ahet0551_jfuji.jpg

с 12мп ДСЛР тип 5Д няма фрапираща разлика при печат до 60х40. При разпечатки на метър 5Д-то бие.

Иначе е куцо, да. Само до 2.5кад/сек снима[smilie23]

Публикацията е редактирана (03-10-08 23:09)

Автор: Muadib   
Дата:   03-10-08 23:08

Мисля, че най-добър отговор би ти дал boni.
Ето и една тема в която се говори за S5 Pro с примери:
http://www.photo-forum.net/forum/read.php?f=1&i=779263&t=778452&phorum_uriauth=

Съжелявам, вече ме е изпреварил[smile] [beer]

Публикацията е редактирана (03-10-08 23:21)

Автор: pmartinov   
Дата:   03-10-08 23:15

boni

Това е цената на резолюцията (мегапикселите )

[smilie3]

Дата:   03-10-08 23:18

Мартинов, показвал съм и друг път сравнение с 5Д, не смятам че в случая опира до цена на мегапикселите, а до технология.

Дата:   03-10-08 23:19

pmartinov, разликата с д200 е минимална, с д90 ще е видима, но само при оптимално снимане. Динамичния обхват и цвета си личат на всяка снимка[beer]

Дата:   03-10-08 23:20

Да технологията [smilie24]

Ноо май ще остане само в сапунерите [smilie2]

За съжаление ...

Дата:   03-10-08 23:22

Е как сега да не си блъскам главата!!! Май ще трябва да почета още малко - няма друг начин! Най-добре е когато имаш възможност да ги пробваш и двете камери за ден два и да си прецениш но за съжаление единственото на, което разчитаме в повечето ситуации е нета и мнението на по-опитните и знаещите!!! Сега поне картинката ми е доста по-ясна, както и дилемата пред, която съм изправен! Ще трябва да си поблъскам главата още няколко дена и да реша дали да заложа на качеството или на комппактността + гъделчетата и да си направя един подарък за рожденния ден!!! Мерси много! Ама много!!! [shtrak] [shtrak] [shtrak]

Дата:   03-10-08 23:22

за съжаление фирмите решават ние само купуваме[smilie8]

Дата:   03-10-08 23:25

Надявах се да го видя в ФФ на тяло като Д700

Ноо ... [smilie2]

Дата:   03-10-08 23:25

Да, за мое голямо съжаление. Но и на това съм доволен. Избил съм му парите няколко пъти. Ако го счупя ще си купя друг, те цените паднаха, а и не се търсят много щото са куци, та ще падат още[smilie5]

Дата:   03-10-08 23:29

boni

Имам двама приятели в USA които го държаха за второ тяло .

Нямаш представа какъв ресурс има това тяло .

А те снимат сватби здраво ...

Бая трябва да го товариш [smilie3]

Дата:   03-10-08 23:31

Тялото и АФ е перфектно, защото е Никон[smilie24] [smilie3]

Дата:   03-10-08 23:32

Имало е тяло с6 което е тествано от външни фотографи. Non disclosure agreement-a е изтекъл на фотокина. Просто Фуджи са преценили че няма да са конкурентни. Трябва им време и успех при сапунерките. Поделението за фото напоследък носи по-ниски приходи от другите звена и логично се реже от най-губещите. Алианца със Тошиба и изнасянето на производството в Китай ще помогнат за икономическата ефективност. Дано част от тези пари да отидат за развитието на трислойния органичен цмос.[smilie24] Без собствено тяло ще е много трудно.

Дата:   03-10-08 23:32

[smilie5] [thankyou] [smilie18]

Дата:   03-10-08 23:34

didesignbg

Не им стигна времето просто ...

Дата:   03-10-08 23:35

Така е ... Борбата между Канон и Никон е прекалено жестока за да остави място за екзотика като този сензор.

първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »