Автор: Coincidentia
Дата: 05-10-08 19:12
Хищна птицо, почти напълно съм убеден, че ако беше присъствал на живо на изказването ми, нямаше да ти прозвучи по същия начин, както при прочитането му.
Разликата щеше да дойде от чуването на интонацията, с която казах конкретно таз думичка, а и от забелязването на изражението ми.
По принцип емотиконките са измислени точно с целта да се опитат да компенсират липсата на интонация в писменото общуване, но все пак тяхното разнообразие не е достатъчно, за да могат винаги да бъдат адекватни изразители на специфичните емоции, които влагаме при живата реч.
Явно и аз не се постарах да бъда по-внимателен при използването на въпросните картинки, та не съумях максимално ясно да онагледя конкретно този момент от изказването си.
Та, един по-прецизен втори опит би могъл да изглежда така:
...А защо не вземете да се замислите да аутсорснете работката примерно в посока София, да сте в крак с модерните времена...
Ама, за да не вземе да излезе, че нещо съм тръгнал да го давам конформистки, да взема малко и аз да се позаям небрежничко (ама не и неоснователно де)
Никчето ми се произнася “коинциденция”
А иначе с употребата на спорния термин може би просто участвам в зората на повсеместното използване на нова чуждица
Макар и май вече да не е точно зора - като питам чичко Гугъл, той ми дава 1 180 000 резултата за "аутсорсинг", написано на кирилица.
Уикито все пак предлага да го преведем с две думички - “производствен износ” или пък, ако държим да е една, то нещата добиват култови измерения в стил Ранен соц с феноменалното “производоизнос”
П Р О И З В О Д О И З Н О С https://photo-forum.net/forum/smileys/worshippy.gif
Та май все пак няма да се развият събитията в стил “драснипалниклечица” и не след дълго едва ли на някого ще му се струва шльокавско... поне не и ако е човек, който от време оно редовно “клика” с мишката, за да си “сейвне” някой “файл” на “десктопа” на “писито” си... примерно
Та така, а ако пък сега някой адски много ми се чуди на акъла заради абсурдно дългия ми особено за конкретния повод “пост”, да знае, че най-вероятно аз бих му се чудил на неговия за още повече неща... което не значи, че не си се чудя и сам на себе си както за същото, така и за други чудесийки
Може донякъде да е и защото принципно бая ме влече да си се чудя за всякакви работки, интересничко ми е, любопитничко, а и някак дори леко предизвикателничко един вид
|
|