Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Може ли мнение за Canon PowerShot SX1 IS
Автор: proudmerry   
Дата:   29-09-08 21:12

Тук:
http://www.dpreview.com/news/0809/08091703canon_sx1is_sx10is.asp

видях две неща, които ме впечатлиха.
Това е телеоптиката 20х, а така също и възможността за видеоклип HDTV 1920x1080.
Ше прочета с удоволствие Ваши мнения по този апарат.

Отговори на това съобщение
 Re: Може ли мнение за Canon PowerShot SX1 IS
Автор: kaic   
Дата:   29-09-08 21:25

Какви мения да има към днешна дата, при положение, че апарата го няма още в продажба по магазините? Нека излезе, някой да си го купи и после мнения, а сега може да очакваш гадаене на възможностите. Иначе това което пише е дипревю можеш да гопрочетеш и сам.
Моето мнение, е че ще ме устройва напълно, стига да не е на 1000 лв, а то се очертава да е някъде там.

Автор: leo34   
Дата:   29-09-08 21:54

Кога се очаква да се появи на бял свят?

Автор: kolcho   
Дата:   29-09-08 22:14

kaic написа:

Какви мения да има към днешна дата, при положение, че апарата го няма още в продажба по магазините?

Пич, изходът oт ситуацията е гениално прост - pd!
[smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Дата:   29-09-08 22:21

Както писах и в друга тема: Четох накъде, че SX1, ще се появи през декември в Англия, а гледам в павилиона вече е обявен, но май е само "Очакваме доставка". Иначе и цената тук е "отлична"-все едно злато купуваме 1129 лв към днешна дата в бг. лева. [smilie3]
Не съм свидлив, но някак си ми идват множко./мое мнение/

Re:
Автор: rhyan   
Дата:   30-09-08 09:36

Първо - за 20х зума - отдавна Sony и Panasonic предлагат такива модели, така че това не е нищо ново. Видеото в HD формат е новост ама само за SX1 - 10ката снима в мпег.

Според мен 10ката не си струва - като С5 ама в нова кутия и с още по-издупена матрица. (много се чудя как от същия размер сензор вадят +2mpix всяка година и нов модел...)

Доброто нововъведение - най-накрая- е, че са извадили картата памет от гнездото на батериите и са я сложили отделно. Така няма опасност да ти изпаднат батериите докато сменяш карта, както е в досегашните модели.

Като цяло - перфектен за домашна употреба от ентусиасти. Много добро качество на видео и изображения за любителска камера, но за по-сериозни неща - DSLR.

За С1 с хай деф - еми да видим как ще се справя. По параметри уж е по-добре със сигурност от 10ката, и процесора уж ОК, ама да видим - за него не смея да прогнозирам.

И на двата модела обаче остава да им липсва RAW - е това не мога да го разбера...канон явно не знаят за съществуването на CHDK или пък не искат да направят по-добър апарата щото няма да се продава G-серията.

Re:
Автор: proudmerry   
Дата:   30-09-08 10:25

Признавам, че търсенето на подобни модели с 20х ми е било безуспешно. Стария Г2 взе да дава фира чат-пат.
80-200/2,8 Никор си лежи великолепно на СЛР-то. Но от него нагоре почват едни цифри, не е за разговор. А пустите му пилета ного надалече кълват...
Не разбирам много от CCD и CMOS, та рекох да питам.

Публикацията е редактирана (30-09-08 11:27)

Дата:   30-09-08 10:47

Е така е - за пилета - цифри :)
20 зум на сапунер става за любители - "виж сега ей там на оня баир има една къща" - "Ихаа" [smilie18] [smilie18]

Майтапа на страна - за пилета си трябва бърз фокус, а цялата с- серия на канон, особено в максимум телефото е много тромава с фокуса.

Отделно винетиране и аберации на 20х от сапунера ще развалят работата, особено като няма роу и ще трябва да си поиграеш във фотошоп да ги махаш.

И като сложиш факта, че снимаш през тфт визьор, пилето ще е на друго място докато се усетиш да цъкнеш.

Ако наистина искаш да снимаш пилета надалеко - по-сериозна техника ти трябва. От моя опит с S5 - добре е, ама за по-тромави неща - портретчета, пейзажчета, макро...ама хукне ли да тича някоя гадина - на 20-30 кадъра 1 да е ок е късмет [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18]

П.П - за ссд-тата и цмос ала бала...
http://www.dalsa.com/markets/ccd_vs_cmos.asp

Публикацията е редактирана (30-09-08 10:52)

Re:
Автор: CKD   
Дата:   30-09-08 18:06

@ rhyan
Mатрицата на S5 e 1/2,5" a на SX1 и SX10 е 1/2,3". Разликата е че SX1 е с CMOS а SX10 е с CCD. И на двата модела процесора е DIGIC IV.
От което може да се заключи че SX10 можеби не е за изхвърляне освен ако не се държи на HD-видеото.
Освен това явно само при S5 флашката е при батериите, защото на S3 си е отделно.

Автор: rewer   
Дата:   30-09-08 18:13

А за 4-те кадъра в секунда ,как ви се струва?
Не е зле за такава машинка е цената в павилиона е 1129(sucks)лв.По добре ДСЛР на старо с готин обектив.[beer]

Дата:   30-09-08 23:42

CKD
Вероятно имаш предвид, че SX1 няма да е за изхвърляне, защото само той е с HD видео, и само той е със CMOS сензор.

Съгласен съм, че е първия сапунер с такава матрица, но нека да видим какво ще излезе в крайна сметка. В интерес на истината аз също смея да вярвам, че ще е по-сполучлив модел, но ме притеснява факта, че не излиза сам, а заедно с 10ката. Което ме тласка в посока, че или видеото му не е чак толкова превъзходно, или снимките...

Относно сензорите-да, ок, матрицата е по-голяма, но пък гъстотата на сензорите на квадратен см също са се увеличили, което предполага повече шум, или поне толкова колкото и до сега. Единствено CMOS технологията може да промени нещо, но да видим. Пак да кажа - жалко, че няма RAW стандартно.
По отношение на G9 и G10 - единствената промяна е че пак са дигнали мегапикселите...при това без да увеличават матрицата...
За флашката - греда-само при S5 е при батериите. Моя грешка - в сайт който съм погледнал снимка на S3 реално стои снимка на петицата...

Относно скоростта на снимане на поредица - S1 наистина гледах някъде 4fps, но dpreview пишат 1.1 - значи чакаме да видим.

ето и сравнение на 5те машинки - сами може да видите разликите

Автор: rewer   
Дата:   01-10-08 00:07

В едното ревю пише "Continuous Shooting" Approx. 4.0 fps until card fills ,а в другото "Continuous Drive" Yes, 1.1 fps,предполагам едното от двете е грешка но кое?[beer]

Автор: Luca   
Дата:   10-12-08 21:00

Абе някой разбра ли кога най после ще се появи този апарат ??? От 17 септември го чакам, и в Щатите го няма все още ебати мотането тия от Канон се изложиха[smilie9]

Автор: hav   
Дата:   10-12-08 21:48

Света е в криза бе братле, може да са преценили, че ще е на загуба.

На практика от падането на цените на огледалните страдат точно турбо-сапунерите.

Автор: surg   
Дата:   10-12-08 21:53

за сега е ясно само че:

1. оше го няма и никои не го е пипал
2. има нов ЦМОС сензор запърви път в под ДСЛР класа, и това обещава по добро качество, но едва ли като на ДСЛР, се заради пустия размер на сензора
3. много е бърз поне на хартия, наистина си прави 4 кадъра
4. има нова фокусна система
5. има ХД видео, фул

но....
имаи висока цена
и требе да се качва
ако се е верно всичко това, ше е наи добрият в класа си....
отново

Автор: joroianakiev   
Дата:   30-01-09 13:05

Имам го вече .Сравнявайки го с досегашния ми S3IS мога да кажа ,че е нещо повече от еволюция.Не както беше при S5 .Не съм пробвал още hd видеото ,защото нямам време да отида да си взема кабел .Скоро ще пиша още.

Публикацията е редактирана (30-01-09 13:06)

Автор: aron   
Дата:   30-01-09 14:48

joroianakiev , мен не ме интересува HD- видеото, защото за тая цел си има видеокамери. Кажи впечатления общо от апарата, пусни някоя снимка, как е стабилизацията, шум- до колко ISO е използваем, как се държи CMOS матрицата, какво е удобството за работа- меню, настройки и т.н. На каква цена го взе и откъде?

Дата:   30-01-09 19:32

Верно joroianakiev, ще бъде интересно и полезно да видим някоя снимка без обработка и в пълен размер на SX1 за да добием представа как се справя с този сензор. Ако няма да ти представлява трудност постни някъде някой кадър.
Благодаря.

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Албум преди 6 часа
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг: