Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Обектив за Power Shot A710 IS ?!
Автор: harisma   
Дата:   08-09-08 10:37

Ето каква снимка намерих в интернет -
http://www.techgadgetnews.com/wp-content/uploads/2006/08/PowerShot_A710_2.jpg

Какво е това?Не е обектив... [smilie11]
Ако някой може да ми обясни какво е и за какво се използва ще съм му много благодарен.Защото на този фотоапарат обектив неможе да се сложи.Също така в описанието пише, че има ръчен фокус...нещо немога да разбера как без сменяем обектив ще има ръчен фокус[smilie24] [shtrak]
Много благодаря

Отговори на това съобщение
 Re: "Обектив" за Canon PowerShot A710 IS ?!
Автор: doca   
Дата:   08-09-08 10:43

Всеки Канон от серията PowerShot има една капачка отпред, която се отвива чрез натискане на копче в близост до нея.
На нейно място се завива един удължител/нещо като тръба, в която се движи обектива/, а на удължителя се завива обикновено телеконвертор или макро лещи. Това е според мен, въпреки, че никога не съм си купувал или ползвал такова нещо.

Re: No Subject
Автор: Myth   
Дата:   08-09-08 10:46

И какъв е проблема с ръчният фокус, като не се сменял обектива?

Автор: vga   
Дата:   08-09-08 10:46

специално това прилича на широкоъгълен конвертор.

Дата:   08-09-08 10:48

Ееее много благодаря, това за макро лещата ми звучи много добре!Въпреки, че прави добро макро от 1 см.Трябва да се поразтърся да видя от къде мога да си намеря тази "тръба"
Много мерси!!!

Дата:   08-09-08 10:52

Аз мисля, че ръчния фокус се прави с помоща на обектива-ръчно фокусиране със сменяемия обектив, а когато обектива "не се маха" как да направя ръчния фокус - "кое на обектива да завъртя" за да фокусирам по мое желание

Re: Обектив за Power Shot A710 IS ?!
Дата:   08-09-08 11:05

Ето какво намерих като АКСЕСОАРИ:
Чанта: Soft Case DCC-300; Калъф за подводно снимане (40m) WP-DC8, Тежести за подводно снимане WW-DC1
Обективи: Теле-конвертор 1.75x TC-DC58N ,Широкоъгълен конвертор 0.7x WC-DC58N, Адаптер за обективи LA-DC58F
Cветкавици: High Power Flash HF-DC1
Захранване и зарядни устройства : CBK4-200, Ni-MH батерии NB4-200, ACK600

Само, че едва ли мога да си намерия Широкоъгълен конвертор, или Теле-конвертор ...

Автор: mitku   
Дата:   08-09-08 11:07

Само дето тези телеконвертори и макролещи струват повече от самият апарат (да речем - около $200 "парчето") и в този смисъл - ползата от тях е много "съмнителна" (отделно е и туй, че пада качеството, според туй което съм гледал из нета) [smilie5]
Затуй и никой не ги е виждал [smilie18]
А относно туй как се прави ръчен фокус - си има ръководства... както се казва - RTFM [smilie23]

Публикацията е редактирана (08-09-08 11:11)

Автор: mark_1   
Дата:   08-09-08 11:14

Това е адаптер (като този http://www.photopavilion.com/?page=catalog&base=1&catalog=24&product=1968&show=additional#slides-pane-0 )
+ Широкоъгълен конвертор ( като този http://www.photopavilion.com/?page=catalog&catalog=91&base=1&cat=92&product=379&show=additional...

Общо 115лв. Имай впредвид, че качеството се влошава - изкривявания, аберации, винетиране и др.
Като цяло не си струва!

Автор: misho   
Дата:   08-09-08 20:38

kmeto написа:

> Аз мисля, че ръчния фокус се прави с помоща на обектива-ръчно
> фокусиране със сменяемия обектив, а когато обектива "не се
> маха" как да направя ръчния фокус - "кое на обектива да
> завъртя" за да фокусирам по мое желание

Ръчен фокус на този апарат се прави с "ръчката" вдясно от дисплея.

Автор: стелиян   
Дата:   08-09-08 21:01

не се занимавай с широкоъгълни конвертори.казвам ти го от личен опит.аз също снимам с а 710 ис и съм пробвал с широкоъгълен.купи си адаптор и си харесаи някакви филтри.с тия пари,които ще изхарчиш за широкоъгълен,ще си вземеш неща,които ще са ти много повече от полза!
успех!![shtrak]

Автор: Kiki2786   
Дата:   14-09-16 14:42

При запис на видео клип с Canon PowerShot A710 IS ми липсва опцията за пауза в режим на видеозапис.
Докато правя запис на видеото искам за малко да спра с пауза след малко да продължа същия файл/филм от там където съм спрял на паузата.

Помогнете моля дали има въобще пауза в режим на видеозапис при този модел, аз ли не мога да я намеря?

Предварително Ви благодаря

Автор: tziko   
Дата:   14-09-16 15:19

Вероятно няма такава опция.

off topic: Да не би админите да са забранили отварянето на нови теми, че вдигате някви от преди десетилетия?

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »