Автор: iordanko
Дата: 01-09-08 01:44
@danbi
"..знаят какво имат да снимат.."
Ако става въпрос за предварително набелязана тема/ситуация/място - да. Но така и не разбрах как мога да приложа този "професионален" подход по време на непретенциозни фто-екскурзии.
Например, миналата неделя се разходихме с половинката до нещо като бит-пазар от 50-е години (трябваше ми широк обектив), спряхме за крайпътна снимка на една къщурка, потънала в море от зеленина (тук беше мястото на зуум-а, а също и на широкия) и накрая замалко да минем през парк с гъста растителност (малко светлина, идеална ситуция за 50/1.8). А точно преди да се приберем, страшно ми се прииска да щракна Юпитер и събралите се заедно Марс, Венера и Меркурий, за което бих използвал зуум, и след това една широка, за да ги хвана всички заедно.
Та, поуката от историята (лично за мен!) е, че за "туристически" снимчици един 18-200 VR би бил най-полезен, защото тогава човек има по-голяма нужда от обектив с широк диапазон на фокусните разстояния, отколкото от качествени (правени с обективи с фиксирани мм) снимки.
Сега някой ще каже, че е време да мина на сапунерка.. То, угодия няма, нали така
Публикацията е редактирана (01-09-08 02:05)
|
|