Автор: IDA
Дата: 01-09-08 14:12
Biri-miri,
Не пробва ли да му сложиш отново оригинални касети? Това, за което говориш, прилича по-скоро на някаква разхерметизация на СНПМ. Колко копия беше отпечатал, преди да се случи?
Аз съм също с Canon IP 4500. Пълня си сам касетите с качествени мастила (всеки път се омазвам до ушите :-)))!), ползвам принтерски профил за тези мастила и хартията, на която печатам, и с добре калибриран монитор, съм много доволен от резултата.
Goth-Angel,
Какъвто и принтер да си купиш, ако искаш да печаташ това, което виждаш на екрана, без качествено хардуерно калибриране на монитора няма да минеш. Ако използваш оригинални (и адски скъпи!!!) мастила и хартии на производителя, които се препоръчват за работа с конкретния модел принтер и чиито профили са вградени в принтерския драйвер, при добре калибриран монитор, с голяма вероятност, това, което се вижда на монитора, ще е 1:1 с отпечатъка. Ако обаче използваш по-евтини заместители на мастила и хартии, ще ти трябват и съответните принтерски профили точно за тях. Те се правят със специален спектрофотометър и са скъпо удоволствие. Без такива профили, за даден вид мастила и хартия, можеш да опиташ да си настроиш сама цветовете в драйвера с проби и грешки, с което, след няколко десетки отпечатани копия, можеш да постигнеш някакъв приличен резултат, но дали ще те удовлетвори, зависи изцяло от личната ти самокритичност.
Успех!
|
|