Автор: thumper
Дата: 21-08-08 18:36
Здравейте,
във форума има много теми за избор на фотоапарат,но тези които изчетох частично засягат моя въпрос.
Все още нищо не разбирам от фотография и искам да си купя някакъв DSLR,на който да се уча. Искам да е в комплект с лещи (по-универсални),защото все още не ми се дават допълнително пари за такива. По принцип първо се спрях на Canon 400D с 18-55мм лещи,но след като видях Canon 450D (също с 55мм) забравих за първия. 450Д обаче скъпичък ми идва - бюджетът ми е около 900лв (+-100лв).За да взема 450Д ми трябват много силни аргументи в негова полза.
Та въпроса ми е,не толкова заслужават ли си повечето пари за 450Д за начинаещ като мен,колкото да ми предложите други модели на други марки,които да не отстъпват значително на този, и да са по-евтини.Понеже се надявам да ми го донесат от САЩ сверявам с цените там.Само да спомена,че искам фотоапаратът да е в комплект с лещи.
Ще снимам всичко,но като превържаник на пеизажите предполагам ще наблегна на тях.
Нещо на което също държа е да има live view,защото в нашалото ще ми е мн трудно,да не кажа невъзможно да фокусирам през визиора.
Ако има нещо друго важно,от което се нуждае един начинаещ,моля споделете.
Ами... ще чакам предложенията ви и благодаря предварително.
|
|