Автор: ivodam
Дата: 18-08-08 18:02
От много време не се бях качвал на "Копитото" - може би към десетина години да има. Наскоро мои близки от провинцията бяха в София, викам си една вечер, я да ги закарам до горе, да видят една убава панорама, па и да щракнем вечерна снимка някоя. Отиваме и що да видим - на мястото на някогашния соц хотел, който беше с тераса със свободен достъп с изглед към София, някакви мутри, неизвестно как и с чие разрешение, изблъскали един мутренски хотел, лъскавичък, последна дума на мутроестетиката. Ама така е направен, че сградата закрива абсолютно цялата гледка към милата ни столица и отстрани не може да се мине по никакъв начин, нито отлево, нито отдесно. Влизаме значи, в хотела, и ни посрещат някакви тьотки от слугинажа на мутрите - къде отиваме. Ами, викам, искаме да погледаме надолу, да поснимаме. Амии, казват ми, има тераса - панорама, но е само с консумация. Добре бе, викам, аз съм от тия, дето си плащат, нема проблем. Да, ама терасата е затворена, щото духа и е студено. Не може да бъде отворена и за пари. Тука вече сигурно съм почнал да гледам лошо, щото моите хора набързо се постараха да ме издърпат навън. Та това е положението, с една дума, не си хабете бензина, да ходите до горе... А иначе гледката беше убава, едно време...
Бог да пази България.
|
|