Автор: ecobo
Дата: 07-08-08 23:43
mondragon, батка, изобщо не си наясно, затова не се изхвърляй, ами вземи почети малко закончетата...
Да, могат да ме снимат и показват, но САМО ако това е илюстративен материал към ОБЩЕСТВЕНО ЗНАЧИМА новина. Предполагам, знаеш какво значи новина и колко време новината е новина, сигурно се досещаш и какво значи "обществено значима". Даже има някакъв законно установен срок, мисля че беше 3 или 5 дни от датата на събитието. После това престава да бъде новина, демек не може вече да се показва.
Не могат да ме снимат и показват, ако става въпрос за филм, комерсиален продукт или както искаш го наречи, независимо какво е събитието. Това, че в момента много малко медии спазват закона, не означава, че него го няма, а само че останалите медии са закононарушители и ВСЕКИ който счита, че прават му на личност са нарушени, може да заведе дело и ако адвоката му не е завършил някой ПУЦ по право, рано или късно ще спечели делото.
Без изрично позволение могат да се снимат само обществени личности, които в момента на снимането са на обществено място. Демек, могат да снимат президента, ама мене не могат, щото аз не съм обществена личност.
Ама верно много ме дразните така като почнете да се изхвърляте съвсем неподготвени...
|
|