Автор: Sumuelll
Дата: 26-07-08 20:32
Не ми се иска да спамя темата на mladenov затова ще разкажа тук:
Клиент ми дава задание- снимки на 4 плажа по Черноморието, един от които е плажа на Дюни. Снимам си аз по ред на номерата и стигам до Дюни... испречква ми се човек на пъти и: 'Ти къде бе?' 'Ще снимам плажа' 'Това е частен имот, не може!' при което ми става смешно, но човека добава на контрата ми че нито кея нито плажа не са частни, а са собственост на държавата- 'не ми филосовствай, ами си заминавай' понеже гледам телевизия от време на време и обичам да се самонадъхвам за емиграция с репортажи за 'бизнес класата' съставена от хора стояли в залите докато другите са учили, хора слушащи 'силиконова музика'... се сетих че съм гледал репортаж за един плаж на който упорито се отказва достъп, та вързах 2 и 2. Постарах се да поснимам каквото мога та клиента да има каквото му е нужно за брошурата и се запътих да си тръгвам, пътя ми мина през празно заведение където ми се оплакаха че 'охраната' на частния плаж им е пропъдила клиентите, след което минах покрай полицай /!!!/ Помолих го за съдействие, но жалко- "Не съм от тук момче! Не мога да ти помогна!" Преглътнах и това, но накрая се натъкнах на полицай който се представи така: "Отговарям за реда и сигурността в района" "Ама точно вие ми трябвате!" казвам аз въпреки че вече имах достатъчно снимки реших да се пробвам да докажа на себе си, че няма да се случи това от което се опасявах, а имено, че ще се окаже отново че съм жител на Булгаристан, област Абсурдистан. 'Нужни са ми няколко снимки на плажа от кея който е в морето' а той 'Няма как да стане, щом не са те пуснали, те никого не пускат, даваха ги даже и по телевизията...' 'Все ми е тая, все пак вие сте в униформа и сте зачислен в този район, бихте ли ми съдействали?' 'Не искам да се разправям с тези хора мойто момче, вече 4 години съм тук, нищо не се променя, не пускат и не пускат... просто не искам да се разправям.' 'Ами нали вие сте представител на закона?' 'Да, ама не мога да ти помогна?' Чисто за спорта си зададох дежурните въпроси: На кой да се жалвам? Кой може да помогне, ако не вие? Мога ли да ги съдя? ... да живея в държава в която не искам децата ми да израстват, но и не дръзвам да им дам едно по-добро бъдеще. Тази година снимах достатъчно абитуриенти за да кажа, че начина на мислене на много от тях е: "Ще направя всичко възможно за да стана като силните на деня. Защо да уча, от това последните 2 десетилетия никои не е прокопсал." Хапчета => зала => охрана на заведение => лична охрана => поемане на управление на обект на шефа за момчетата и фитнес => солариум => ходене на 'елитните' кафета докато управителя на обект на шефа не я забележи за момичетата. а най-лошото сякаш е че тези които са извън схемата като полицая отговарящ за реда и сигурността в района също слушат силиконовите певици какво им шепнат докато се наливат с ракия и тайничко се жалват че това не е тяхния живот.
... Като се замисля сякаш темата ми няма повдигнат въпрос и не моли за помощ... уморен съм за тия неща а и мисля си че това е целта на управляващите, ние всички да се уморим от това да надигаме глас и да задаваме въпроси в Булгаристан, област Абсурдистан, като загубим техниката си като Екобо, да не я търсим, като ни откраднат колата да го перглътнем, като излязат от БМВтата за това че сме им секли пътя пресичайки на законната зебра да легнем на земята и да подскачаме под ритъма на песента на Слави Трифонов "Нека ме боли", и което е много актуално сега- да караме в канавката от София до Бургас/Варна, защото колите им не могат да карат с по-малко от 150км/ч
|
|