Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Обективи SIGMA настройка - ???
Автор: da.fo   
Дата:   21-07-08 22:50

Исках да си купя обектив Sigma 17-70 за тялото ми Sony A 100. Пробвах такъв във Фотопавилиона ( за което много благодаря , че веднага ми го доставиха за тест )но се оказа , че не иска да фокусира - редовно !!! Обърнах се за съвет към офиса на Фотопавилиона и ми отговориха , че всички обективи на Sigma би трябвало да се настройват на стенд за съответното тяло - ???

До сега не бях чувал подобно нещо ?!?!

Zdraveite,
Kakvo imate predvid pod "mnogo lo6"? Za vsi4ki Sigma obektivi se
prepora4va da badat nastroeni na stend za tialoto s koeto 6te gi
polzvate i tazi usluga otdavna se predlaga v BG ot oficialnia vnositel
na Sigma.
Pozdravi,
D.Kirkov

Имал ли е някой подобен проблем с обективи Sigma - ??? и къде е истината - ???

Отговори на това съобщение
 Re: Обективи SIGMA настройка - ???
Автор: d_vox   
Дата:   21-07-08 23:57

да, сигма 24-60 2,8, фокусира на 3 см пред избрания обект, мой тест, потвърден по-късно и в сервиза им. отстраншват го безплатно докато е в гаранция, но сега чакам доставката на платката. тази седмица би трябвало да го оправят. не проблем, освен загубата на време.

Дата:   22-07-08 00:01

Добре, като е в гаранция а ако не е - значи ли, че трябва да ги избягваме тези обективи защото едни допълнителни разходи биха ни донесли......[smilie11] а аз като имам две тела [smilie10]

Дата:   22-07-08 00:10

уви, явно, когато купуваш на втора ръка ще трябва да си правиш и теста(гадно е) и за нов е гадно. би трябвало да правят тест на обектива на място, когато го купуваш и на място да го настройват, но не виждам как ще стане. ако искаш ще ти дам гсм на човека от сервиза да си говорите.

Автор: vorbis   
Дата:   22-07-08 00:13

Аз имам същия обектив от павильона, ползвам го на тяло Canon,...нямал съм проблем с фокуса.

Автор: reddragon   
Дата:   22-07-08 00:15

не разчитай на стенда в БГ, вече няколко души се оплакват след "калибрирането" при тях

просто избягвай обективи Сигма, там работата е до късмет да попаднеш на читава бройка, пък дори и читавите бройки са компромис спрямо аналозите при Никон или Канон примерно

Дата:   22-07-08 00:17

Момчетата от Варненския павилион бяха много учтиви и разбрани и дори се съгласиха да направим тест с ново тяло (А700 на Sony) и се оказа и че и с това тяло обектива пак не фокусира по добре от китака 18-70 [smilie11]

... а за телефона - да. Дай да проведа един разговор преди покупка[smilie8]

Дата:   22-07-08 00:19

Автор: reddragon
Дата: 22-07-08 00:15

не разчитай на стенда в БГ, вече няколко души се оплакват след "калибрирането" при тях

просто избягвай обективи Сигма, там работата е до късмет да попаднеш на читава бройка, пък дори и читавите бройки са компромис спрямо аналозите при Никон или Канон примерно

а аз си мислех , че Sigma са номер 1 след оригиналните [smilie11]

Автор: serjy   
Дата:   22-07-08 00:28

Имах подобен проблем, но се оказа, че проблемът е в тялото - Д80. След щателно изследване на средностатистическото отклонение при леки неточности във фокуса, установих, че разпределението е в "бак фокус" с всички обективи. Врътнах му болта за фокусния сензор на няколко пъти и го уцелих. Сега нямам никакви проблеми, а разпределението на грешката при фокусиране ми е като по книжка [shtrak]

Дата:   22-07-08 00:30

:-) сравнявал съм го с 24-105, 1:4L на канон, сигмата е с по-лоша разделителна способност, близко цветопредаване, но не винетира за разлика от канонския. разликата в цената е значителна. просто е компромис.
тел. в "интер дата системс":(софия)818 60 10; 0888 24 12 80, Донев, разбран човек е.

Дата:   22-07-08 00:35

Мислех да си вземам и една 10-20 Sigma но при това положение може и да се насоча към Tamron 11-18 [smilie11]

Дата:   22-07-08 00:37

аз също имах съмнения, че проблема е в тялото, правих теста и на сигмата и на един еф 100/2,8 макро, канонския си фокусираше точно!

Дата:   22-07-08 00:44

това си е сериозен проблем при сигма, да не говорим за проблема при платката за блендата (наско от "дондуков" газ пикае като чуе сигма) на мен обаче някак ми харесват!!!(кретения ще да е)сега се точа за 50/1,4. пак ще псувам.

Автор: serjy   
Дата:   22-07-08 00:47

Имам една сигма и планувам да взема още. Мене па ме кефат нещо, добра картинка имат и цената добра и сичко на 6 [shtrak]

Дата:   22-07-08 00:54

просто, когато отиваш да купуваш, си направи една тестова скала, по-ситно оразмерена, слагай на статив и пуцай))))[beer] [shtrak]

Автор: dsmt   
Дата:   22-07-08 01:30

Стига бе,аз толкова се каних на една Сигма 70-300мм.....то винаги има риск да попадне човек на дефектен обектив,но като чета какво пишете.....[smilie11] направо ме отчайвате[smilie8]

Автор: HSGeorgiev   
Дата:   22-07-08 06:26

Имам две Сигми - 20-40/2,8 с асферични лещи и 70-300/4-5,6 (не APO версията при това).

Не че са върха на сладоледа и не могат да се сравняват с обективи за над 1000 лв., но пък точно проблеми с фокуса никога не съм имал до сега (на EOS). Всъщност съм много доволен, особенно от 20-40. Макар и нестабилизиран май бих го предпочел отново пред новия и стабилизиран китак на Канон.

Автор: mitakabus   
Дата:   22-07-08 07:16

Аз пък имам същата Сигма 17-70 и си я ползвам с А350 . НЯмам никакви проблеми - много съм доволен от този обектив. Резачка е от всякъде. Много се чудих дали да взема 18-50/2.8, но ми идва малко къс за универсален и взех този. Другата ми 30/1.4 също е прекрасен обектив! Бърз, точен - идеална кропк аз APS-C ..[smilie25]
..ДаФо, не се коси, Сигма си имат добри попадения, представи си следната ситуация - взимаш Тамрон и не ти фокусира правилно . Какво правим тогава? 2-3 месеца без обектив или и без апарат - абе въобще къде ще ти го настроят??
За Сигма поне има къде , има и Сервиз, ако си в София не виждам какъв е проблема да го занесеш в IDS да го настроят! Поради тея съображения аз пък много се двоумя дали да заложа ан Тамрон 70-200/2.8 или новата Сигма с HSM Апо 70-200/2.8! Малко по мека е казват от Тамрона, но пък ако се случи случка като тази, какво правим ?? Обяснения хиляда с Павилиона и в крайна сметка без обектив незнам си колко време!!
Отивай да ти го настроят и да се кефиш на доброто обективче ...btw, досега Сигма все са имали проблеми с Канон, но с Минолта/ Сони никой не беше се оплаквал...явно ти си каръка...[smilie6]
..пс, ти до сега да не си карал с китака бре?? [smilie7]

Публикацията е редактирана (22-07-08 07:19)

Автор: hotsnail   
Дата:   22-07-08 08:22

Аз имам един 28 ф1.8 дето на КМ5д даваше бек фокус. Ама сега на А300 е железен цепи пиксела. Интересно е че КМ5д го даваше като максимална бленда 1.7 пък сега Сони А300 си го познава и дава бленда 1.8. Не знам дали това може да измести сметките за експозицията т.е. на 5д да е била не толкоз точна с тоя обектив, щото нали винаги мери на максимална бленда и ако си мисли че това е 1.7.

Та преди бях говорил със сервиз на сигма и казаха, че някой стари обективи не могат да се калибрират (тоя за които говоря е извън гаранция), ама все пак бяха навити да го погледнат.

Такива грешки не са изключени при коя да е марка - Сигма, Тамрон, Никон, Канон или дори Сони.

За това като купуваш 2-ра ръка пробвай няколко снимки на отворена бленда, възможно най-близко, с централния сензор. Ако не излиза на фокус помисли си дали ти е близо сервиза.

Ама като е нов обектива ще ти го настроят и няма да имаш грижи. До сега от два обектива дето съм си взимал на сигма оптиката им е доста добра.

Re:
Автор: dobriquet   
Дата:   22-07-08 09:13

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Re:
Дата:   22-07-08 11:33

А как става това калибриране на обектива към конкретното тяло?
И дефекта с фокусирането само при широкоъгълните светлосилни Сигми ли се среща /защото гледам,че повечето от оплакванията касаят такива/?
Срещат ли се проблеми със 70-300mm/4-5.6 APO DG Macro?
Възможно ли е нашия пазар да е наводнен със дефектни бройки поради някакви търговски съображения?[smilie11]

Автор: hotsnail   
Дата:   22-07-08 11:39

dsmt не мисля че говорим за систематичен проблем, а за инцидентни неща дето се случват с всички марки, доброто при Сигма е че има адекватен сервиз.

Моя 70-300 АПО няма проблем нито на 5д нито на А300.

Дата:   22-07-08 11:42

Питам,защото честно казано с тази тема малко ми се охлади ентусиазма-гадно е човек да си вземе нещо и вместо да се кефи с него,да си навлече проблеми [smilie7]

Дата:   22-07-08 12:20

мисля че просто когато се купува трябва да се пробва. факта, че има сервиз и работи е успокоителен. днес звънях да питам за платката казаха - другата седмица. тогава ще мога да кажа дали всичко е о.к.

Автор: tochnia   
Дата:   22-07-08 15:30

Колко е цената за настойване на стенд на Sigma?
(върти ми се из главата 70лв ама не съм сигурен)

първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »