Автор: Myth
Дата: 17-07-08 09:32
falcon написа:
>
...не
> одобрявам обаче и настройването което се получава срещу хората
> които снимат подобни неща....основната цел е да се покаже
> красотата на дивия свят...
Относно настройването, което се получава срещу хората снимащи подобни неща, специално в този форум, основната заслуга, я пиши на ivodam. Макар и , като цяло едва ли има такова, по-скоро е насочено, към самият него, но при разговорите се получава едно обобщаване, което аз не одобрявам ivodam не представлява всички хора снимащи wildlife, но...
Никой не омаловажава труда ви, и не разбирам защо е това разделяне на вие и ние, всички снимаме, едни снимат пейзажи, други прозорци, трети, стрийт и т.н.
Но някак си ivodam, се опитва да убеди всички останали, колко трудно било и че това е най-великата фотография и всичко останало е.... итилиен имам усещането, че много правилно каза, ivodam едва ли не се чувства много повече от останлите, незнам дали е така, но това лъха от постовете му. Ами трудна е вашата фотография, никой не казва, че е лесна ама нали това ви е хобито и ви носи удоволствие, какво ivodam се оплаква ли, колко трудности е видял и, че едва ли не това е подвиг, и така да е нали това Ви носи удовлетворение и удоволствие, що ти или някой друг не се оплаквате, колко трудно било. То ако се замислиш доста трудни неща има, ами за тези дето им е хоби скланото катерене, те какво да кажат, не е ли трудно, ама нали това им доставвя удоволствие. Ами вашият тип фотография е свързана с едни трудности, ми също така не е много по лесно и с останалата фотография, но се чудя защо изобщо засягаме темата колко трудно било. Освен това ivodam, знам, че не точно така но едва ли не се опитва да убеди хората, че в този вид фотография, няма значение композиция и осветление и т.н. Ясно че условията не могат да се контролират но.... Но според писанията на ivodam, човек остава (може и грешно да е) че тия неща нямат значение важното е да е щракнат обекта и да е на фокус. Незнам дали съм бил ясен. Но искам да кажа аз лично на никой не омаловажавам труда и ми харесват вашите фотографии, някои от тях обаче могат да бъдат истински оценени само от хора, които ги интересува това и се занимават с това, което не прави една снимка по-лоша или по-добра. Бе като цяло самият ти си го казал "не одобрявам подхода на ivodam"
М/у другото за фотофорум научих точно от ivodam от един друг форум, жалваше се човека във фотокулт, за някакъв конкурс или сника с някакви лешояди и пак всики му бяха криви, м/у другото реакциите във фотокулт тогава, бяха същите, каквите са реакциите на хората в този форум, от както го помня този човек винаки предизвиква доста разпалени спорове, реплики и едно и също отношение към него. Хора, като ivodam не правят добра услуга на фотографите снимащи wildlife.
|
|