Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Отново за вноса от САЩ
Автор: kapitancho   
Дата:   11-07-08 22:59

Здравейте,
вече е обсъждан въпроса за внос на фото техника от САЩ и че в ръчен багаж на познат човек на практика проблеми няма. Обаче искам да попитам някой срещал ли е проблем при описания случай, когато се вкарва само обектив(и) без фотоапарат към него или няма от какво да се безпокоя. Благодаря предварително!

Отговори на това съобщение
 Re: Отново за вноса от САЩ
Автор: vgramatikov   
Дата:   11-07-08 23:05

В личния багаж не би трябвало да има проблем [smilie24]
И аз октомври ще вкарам тяло с обектив :) даже съм му казал да си го носи на врата

Автор: christal   
Дата:   12-07-08 05:14

И само обектив да е няма проблем.

Дата:   12-07-08 08:35

Благодаря ви! Значи ще поръчвам :)

Автор: doca   
Дата:   12-07-08 08:46

Случайно снощи при една моя среща стана въпрос за внос на фотоапарати и мобилни устройства от САЩ и този мой приятел ми разказа, че дъщеря му купила 2 фотоапарата- за себе си и нейна приятелка от България.
Единия бил в ръчния багаж, другия в чекиран куфар.
При отварянето на куфара в България се установило, че апаратът липсва.
Научих за подобна случка и с мобилен апарат.
Препоръката е закупените апарати да се пренасят като ръчен багаж, а в чекираните куфари да не се поставят скъпи вещи.

Публикацията е редактирана (12-07-08 08:46)

Автор: vgramatikov   
Дата:   12-07-08 21:07

doca абослютно...в куфарите чупят също

Автор: mladenov   
Дата:   13-07-08 23:54

Няма никакъв проблем да вкараш само обектив.Проверено е няколко пъти[smilie5] .Даже и 5 обектива да вкараш на митничарите им е все едно.Преди месец тъста ми занесе в БГ един Никон Д80,един Никкор 70-300,светкавица ,и още сума ти неща...Никакъв проблем.Две седмици след това,мой приятел вкара три обектива ,два Канон-а и много други неща.Отново,нула внимание от страна на митничарите.Единственото условие е: ВИНАГИ ТЕЗИ НЕЩА ТРЯБВА ДА СЕ НОСЯТ В РЪЧНИЯТ БАГАЖ!!! [beer] [shtrak]

Автор: IDA   
Дата:   14-07-08 16:16

Това: ..."на митничарите им е все едно" е докато не решат да те проверят. Тогава ще видиш, дали им е все едно.

А за документи и ценни вещи, само в ръчния багаж. Иначе масово се краде или изчезват багажи, за да се краде.

Дата:   14-07-08 17:44

А ок ли е да са в кутиите или не е желателно?

Дата:   14-07-08 18:09

Ако имаш повече бройки от едно и също нещо, чисто нови и с кутиите, и решат да те проверят, трудно ще докажеш, че не ги внасяш с комерсиална цел. Ако си носиш само апарата с няколко различни обектива, по може да мине като лична вещ, макар че, ако става въпрос за скъпа техника, ще те питат, защо не си я декларирал за временен износ на излизане от България. В този случай, пак могат да ти я обмитят.

Дата:   14-07-08 18:38

Ами става въпрос само за обектив (максимум 2) без тяло. Аз за това попитах, иначе с тяло си изглежда съвсем ок.

Дата:   14-07-08 18:49

Ако обективът не е за 5000$ и не носиш други скъпи неща, може би няма да те тормозят. Все пак си имай едно наум. Често правят проверки на целия багаж на излизане от залата.

Дата:   14-07-08 19:17

IDA -Проверявали са ме и пак не ги интересува[smilie18] Можеш да внасяш нещата за подарък,няма проблеми,или поне досега с мен не е имало[smile]
Каквото и да се внася,се вади от кутиите,кутиите се сгъват и се прибират по куфарите,а обективи,апарати и друга техника...в ръчният багаж[beer]

Дата:   14-07-08 19:36

Младенов,

Просто си имал късмет. По закон можеш да внесеш безмитно стоки на обща стойност до 100 щатски $. От тук нататък всичко зависи от това, дали ще те проверят или не, в какво настроение са митничарите в момента, дали им се занимава, дали си им симпатичен и т. н. и т. н.. Обикновено за дребни неща (до няколко стотин долара) не се заяждат, но за по-скъпи, например по-скъп лаптоп, който очевидно е нов, захапват и няма пускане. Ако се запънеш, че си купил стоката за 200$, но си изхвърлил фактурите, а тя в действителност струва 2000, ти я конфискуват на място и после започват едни дълги процедури за експертна оценка, с която се определя цената (доста по-висока от тази, която ти си платил !!!), обмитяване, висене с дни по опашки ... и изобщо едно нескончаемо ходене по мъките. Накрая, хем плащаш и мито и ДДС и митнически разходи, хем оставаш с горчив привкус в устата от ходенето по мъките и загубеното време. Това е истината.

Дата:   14-07-08 20:30

Ами явно съм късметлия[smilie18]
Някой да иска нещо от тук,през Октомври си идвам,мога да го донеса[smilie18] [smilie18] [beer]

Автор: DidiAndreeva   
Дата:   14-07-08 20:41

Аз искам [smilie5]

Автор: cameraman   
Дата:   14-07-08 20:56

Не мамия, а Зинар да носиш от щатите, ако е провесен на корема ти, не могат да ти кажат нищо.... Фотографията е неразделно свързана с един от бизнесите, които са с приуритет- туризма....[shtrak] . Всичко ми е донесено по този начин...

Автор: GenaDP   
Дата:   14-07-08 21:05

Ми донеси ми един 600/4 тогава...

Дата:   14-07-08 21:05

DidiAndreeva
Кажи какво и го имаш[smilie5]

Автор: asahi   
Дата:   14-07-08 21:21

Отново предъвкваме едно и също. Нищо не се е променило през последните години - само визите ги дават по-лесно.

Дата:   15-07-08 00:00

GenaDP
Нямаш проблеми,ама как ще оправим плащането,че не ми се дават $8-9000 за нещо което няма да го вземеш после[smilie18]

Автор: GenaDP   
Дата:   15-07-08 00:08

А може би искаш да ти преведа парите по сметка, без дори да съм те виждал на живо? [smilie19]

Автор: MLADENOV   
Дата:   15-07-08 02:07

GenaDP
Парите ми ги даваш като ти донеса обектива.Не плащаш нищо преди това[smilie19]
Можеш да питаш един човек тука,от форума на който му доставих техника за около $1500[beer]

Автор: mark_1   
Дата:   15-07-08 10:39

А някой поръчвал ли е през Adorama с доставка от Fedex? Какво е митото?

Автор: nikton1954   
Дата:   15-07-08 10:46

Гарантирам за MLADENOV.Аз съм човека с техниката за точно 1525 $.Супер точен и готин!

[smilie24]

първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »