Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 EXILIM PRO EX-F1
Автор: pmartinov   
Дата:   27-06-08 22:51

EXILIM PRO EX-F1

Интересна камера [smilie24]

[shtrak]

Отговори на това съобщение
 Re: EXILIM PRO EX-F1
Дата:   27-06-08 23:00

Още едно ревю

Автор: masteral   
Дата:   28-06-08 01:01

Гледах я в ръцете на фотофорс - много интересна машинка с уникални възможности!

Автор: bvidenov   
Дата:   28-06-08 14:52

Абе имам я от 2 месеца. И е така и не е.

Дата:   28-06-08 15:03

bvidenov на 432мм такива неща не се снимат на 1/160 и бленда 13 [smilie3]

[shtrak]

Дата:   28-06-08 15:14

pmartinov
това е на автомат: имах среща с един немец в ресторанта на брега. Той категорично не се впечатли от лодките и моето желание за снимка. А и хабер си нямах какво е това 60fps. Така че, моля извинете.

Автор: prism   
Дата:   28-06-08 16:38

Много е зло това, но е твърде скъпо за масовия потребител... Иначе само F1 и S100fs са някаква реална алтернатива на DSLR апаратите за напредналия(но не умращ от желание да хвърли 2 бона+)любител...[shtrak]

Автор: matasel   
Дата:   28-06-08 17:06

Интересни възможности има, но има какво да се желае още и то много. Ако Casio си намерят някой да им проектира (и прави)обективите определено няма да сбърка, поне според мен.
Освен това да имаш 60kad/s и да нямаш следящ АФ, е все едно да имаш Ферари с 600к.с. без спирачки[smilie2]

А някой ще ми каже ли какво разрешение има при 1200 кад/с[smilie11] [beer]

Дата:   28-06-08 20:05

Има следящ фокус. Писах вече, че дълго съм работилс Casio. Те нищо не произвеждат сами, само поръчват. Според мен машинката е правена или в Sony или в Pentax. Предполагам че скоро ще се появят доста зуум апарати с подобни данни. Просто им дойде времето.Обектива е доста добър, но е малко тъмен, а като цяло е доста шумно на голямо ISO.

Дата:   28-06-08 20:14

matasel

The Casio F1's speed isn't just in still-image mode - you can also capture 60 fields-per-second movies at 1920 x 1080 pixel resolution, and there are several lower-resolution movie modes that bring unheard of framerates. At 512 × 384 pixels the Pro EX-F1 can capture 300 frames per second, and this doubles to 600 fps at 432 x 192 pixels. At the lowest 336 x 96 pixel resolution, this doubles once more to a truly jaw-dropping 1200 frames per second

Дата:   28-06-08 20:40

Следящ фокус има, но според ревюто той се "заключва" в режим на поредица 60 кад/с. Така поне е написано, или поне така аз го разбирам!
А в японското ревю има снимки на един самолет, които нито са резки, нито са без хр. аберация.
А за разрешението на високоскоростния мод го намерих, когато кликнах на примера с бучката лед. Да наистина е впечатляващо за любителска камера. А да имаш почти VGA качество при 300 кад/с също никак не е зле, ехе[beer]
Да му мислят сега илюзионистите[smilie5]
Развиват се нещата и това е добре[beer]

Дата:   28-06-08 21:02

Аз до сега не съм намерил разумна причина да използвам 60те кадъра. Всъщност едва ли 1% от фотографите в света имат такава причина. Обичам да снимам самолети и на 19 ти ще го пробвам във Фарнбъроу. Дано се окаже полезна великата екстра. Това е като колите в Америка. 300 коня, 6 литра двигател и 85 мили ограничение.

Дата:   28-06-08 21:22

Де да бяха 85[smilie5]
Мисля, че са 65 или 70 по магистрала.
А иначе 60 к/с си е фантазия 6 Мпик при такава скорост си е супер ХД видео. (за 1 сек)[beer]
А това което ми хрумва като въможност за 60к/с - катастрофа например - тъжно, но се случва за съжаление.[smilie2]

Дата:   28-06-08 21:31

85 сa, ама не е важно. ХД видеото в с добро качество. Имам едно клипче, ама е 117mb и не знам как да го кача.
Идиоти много по света, така, че биха могли да се заредят на някое кръстовище и да чакат за катастрофата[smilie10] Кадрите ще са уникални. Представи си този дето е снимал убийството на Кенеди да е имал EX-F1.[smilie19]

Дата:   28-06-08 21:37

Тогава имаше супер 8 камери.
Тези 85 мили в час за кой щат са, защото в Калифорния определено са по-малко.
А при FullHD колко памет "гълта" за 1 минута клип (приблизително)?[beer]

Дата:   28-06-08 21:50

За Джорджия и Вашингтон съм сигурен. Долу-горе 130 км/ч. Клипчето е 1.03мин-107МБ, т.е ок 100.

Дата:   28-06-08 22:23

Ами там са щастливци - почти 137 км/ч. Че къде в Европа има такъв висок лимит. За Германия не говорим - там НЯМА лимит - па да видим докога ще бъде така.
Това означава около 6ГБ на час - това е доста добре, ако качеството е добро, защотото моя Canon 1S IS е също толкова лаком, но при 640х480[beer]

Дата:   28-06-08 23:22

Не съм фен на видеото и имам 3-4 опита само, но имам HDTV и картинката е приемлива. Нямам с какво да го сравня. Вчера го бях оставил включен на стандартно видео за 23 мин( на много тъпо място е копчето за видеото) и беше записал под 100 МБ ако си спомням правилно.

Дата:   29-06-08 12:30

Да, доста икономичен запис.
Би ли качил някъде или да ми пратиш на е-маил една снимка в пълен размер. Най-добре небе с клони в краищата на кадъра, че да се ориентирам за хроматичната аберация[beer]

Дата:   29-06-08 12:42

Чакай сега, че съм зле с клоните.[beer] Дето викала филоложката 3ти курс, с езика съм добре, ама с миризмата не мога да свикна. На кой меил?

Дата:   29-06-08 12:46

Благодаря ти. имаш ЛС

Публикацията е редактирана (29-06-08 12:47)

Дата:   29-06-08 12:54

Пратих 3 JPG-та. ROW нямам с клони.

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »