Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1  2  3  4     всички  напред  последна
 iMac-ползва ли някой?
Автор: nikidi   
Дата:   27-06-08 10:04

Има ли щастливи собственици на новите iMac?
И ако има такива някой да сподели впечатления

Отговори на това съобщение
 Re: iMac-ползва ли някой?
Автор: mystic   
Дата:   27-06-08 10:06

токущо му преинсталирам тигъра [smile]

Re:
Автор: fotoloop   
Дата:   27-06-08 10:24

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Re:
Автор: dau   
Дата:   27-06-08 11:18

ами аз не ползвам от новите и съм по-доволен... с тези глоши шитс екрани осраха всичко...

Автор: greg   
Дата:   27-06-08 14:01

И аз съм доволна с моя(Mac OS X Leopard),но си има и кусурите като всяко нещо.И това с екрана като че ли найстина е така,...по светло от реалният цвят показва(настолния),лап топа не е така...

Автор: muter   
Дата:   27-06-08 14:11

Dau, аз си взех скоро с матов екран http://www.apple.com/macbookpro/
Мисля и iMac имаше с мат..хмм

Публикацията е редактирана (27-06-08 14:15)

Автор: diana_g   
Дата:   27-06-08 17:24

Аз преди 4 месеца си взех 24"
Опер. система е мечта просто /Mac OS X Leopard/
Creative Suite хвърчи,въобще е удоволствие да работиш..
Няма да искаш да погледнеш Windows /особено нескопосаната Виста/ след това,гарантирам ти [smile]

"Негативния беше, че като ми пратиха първата машинка и се оказа дефектна та трябваше да го пращам на сервиз. Там нищо не можаха да направят и накрая ми го смениха с друг нов. ".....

Аз лично знам за 5 такива случая,вкл и мен.
Вече 3-та седмица стои в сервиза..явно е някакъв фабричен дефект при тази серия,нямам представа..малко кекави от към hardware ми се струват.

Иначе е красавец и седи така гордо някък си [smile] [smilie3]
Еми с две думи,взимай го [smilie24]

п.п. Сега мъча да кача Mac OS на PC-то,имало някакъв такъв вариянт,ама нещо аз не се справям [smilie8]
Ако някой знае нещо да казва.

Автор: oolliivveer   
Дата:   27-06-08 18:27

http://mac.chakalov.net/напишете тук линка
> п.п. Сега мъча да кача Mac OS на PC-то,имало някакъв такъв
> вариянт,ама нещо аз не се справям [smilie8]
> Ако някой знае нещо да казва.
>

Публикацията е редактирана (27-06-08 18:30)

Автор: kerabo   
Дата:   27-06-08 18:52

процедурен въпрос - тези iMac от БГ ли са закупени?

уф, и аз съм на ръба да сменям системата. дайте повече инфо, моля [smile]

Автор: minimalistic   
Дата:   27-06-08 19:04

и кое по-точно й е толкова готиното на операционната система? аз от няколко месеца вече съм на леопард и освен скоростта и визуалните шукарии, не виждам никакви други преимущества. но и скоростта е относителна - едно ХР би вървяло и по-бързо...

за сметка на това е пълно с недомислици и липсващи неща, които във вин-а ги има от години... а пък ако си мислиш, че повече няма да видиш краш, в грешка си [smile]

абе смяната от вин към мак не е за всеки ;) аз го правя с нАучна цел, но дори въпреки това от време на време ми иде да забърша всичко и да си туря ХРто ;)

ей тука съм писал някои впечатления, които бих препоръчал да погледне всеки, който обмисля смяна на ос-а или хардуера с мак-овски:
http://akolev.wordpress.com/category/tech/mac/

Автор: diana_g   
Дата:   27-06-08 19:58

minimalistic,

Имам инсталиран Creative suite и на PC-то и н Мак-а.

Този софт работи по-добре с Мак-а и никой не може да ме убеди в противното.

Начина по който правиш screen shots с Leopard да речем,е немислим за Вистата примерно.

Ше кажеш, какво ме интересува някакъв скрен шот,теб не,но някои списания плащат пари за това.

Както и да е...да не говоим за прескачането м-ду програмите и отворените файлове,които понякога са доста.

Позволява ти да разположиш всяка програма в различно работно поле,което е достижимо с един клик и имаш 4-6 превиута на работните файлове в момента..еми на мен това ми трябва...олеснява ми живота някък си. [smile]

А да не споменавам и последния update от
Adobe с който имаш превиу на ИнДезайн фаилове без да се налага да стартираш Bridge. /в ъпдейта за windows тази опция не е вклучена/

За Вистата няма нищо да кажа..
ако мога бих си продала ПЦ-то и с удоволствие бих го заменила за един PowerBook Pro.

Не съм software специалист,но за мойте нужди Мак-а води и то съвсем убедително.

Автор: muu   
Дата:   27-06-08 20:11

Автор: minimalistic
Дата: 27-06-08 19:04

и кое по-точно й е толкова готиното на операционната система?

ами това че не е нужно да я преинсталираш постоянно за да работи примерно [smilie3]

Автор: Privilege   
Дата:   27-06-08 22:21

Не сравнявайте Мак и Уиндоус ако мога да помоля. [smilie18]

Публикацията е редактирана (27-06-08 22:22)

Автор: yovko   
Дата:   27-06-08 22:38

minimalistic, да коментираш нещо предполага известен опит с него. Изборът ти на MacBook за фотография е принципно неправилен.

Дата:   27-06-08 22:49

Защо да е принципно неправилен?

Дата:   27-06-08 22:58

yovko, че аз ползвам всеки ден макбук за фотография...[smilie3]

Автор: yovko   
Дата:   27-06-08 23:44

muu, и аз отскоро, но за неща в движение - иначе основната ми машина е голям iMac - HD - S-IPS матрица... удоволствието е несравнимо...

MacBook е с малък дисплей, лъскав екран, непретенциозна матрица - не казвам, че е лоша машина - даже напротив. Чудесна е. Просто има по-добри опции в контекста на фотографията. За мобилен например - MacBook Pro - там поне има избор за матов дисплей, каквато липсва при MacBook-ците...

Публикацията е редактирана (28-06-08 08:33)

Дата:   27-06-08 23:51

Е едното е ноутбук другото 24" S-IPS, няма какво да ги сравняваме. Но за неща в движение няма друг ноутбук който би се справил по-добре. :)

Автор: 21   
Дата:   28-06-08 00:21

Преди два месеца се сдобих с 15 инча Macbook Pro-2.4GHz. Страхотно удоволстве е да се работи с Леопард- дето викат той работи за тебе, а не ти за него (каквато е ситуацията при Windows).
Колкото до iMac, единственото бих те посъветвал да провериш да колко може да се калибрира монитърът, за да ти изкарва добре снимчиците. Иначе това животно дето е 24" на 3.0GHz, е уникално, само място и пари да имаш.[beer] [smilie24]

Автор: cade   
Дата:   28-06-08 05:23

muu написа:

> Автор: minimalistic
> Дата: 27-06-08 19:04
>
> и кое по-точно й е толкова готиното на операционната система?
>
>
> ами това че не е нужно да я преинсталираш постоянно за да
> работи примерно [smilie3]

a! едно от нещата, които централно убягват на windows потребителите [smilie19]

Автор: minimalistic   
Дата:   28-06-08 15:11

аз виндовс преинсталирам на няколко години веднъж и то с цел ъпгрейд.. така че довода с преинсталирането просто не важи ;)

иначе съм съгласен,че избора на макбук е неудачен, но просто трябваше да действам бързо, тъй като ми го носеха от щатите... така че в общи линии действах на сляпо, според имиджа на марката и не предполагах, че ще са спестили пари от _елементарни_ неща за цените, които поддържат

наистина чудещите се да проучат сериозно нещата и да видят дали има смисъл да минават на мак. има всякакви изненади - и хардуерни (поне за макбука), и софтуерни...

иначе като играчка е много готин, освен това поддържаш имидж на 'различен', което май е и основната идея в случая

за мен леопарда има да яде хляб още едно 2-3 версии (поне), докато докарат usability като във вина... както и вина има да яде още доста хляб, докато го докара до толкова мазен интерфейс и усещане за завършеност в малките детайлчета

Автор: Kanonir   
Дата:   28-06-08 15:58

minimalistic [smilie24]

Ами то едно настолно РС с два Ксеона QC E5405 2.00G 2х6М + 4Г рам + средна хубост видео карта + 26 инча NEC LCD2690WUXi излиза на цена колкото това , а освен че ще го накъса като производителност, имаме бонус 2 инча екран отгоре без да е гадно лъскав....

Редакция: Линка каkто обикновено не излезе става дума за този iMac:

http://www.bhphotovideo.com/c/product/559109-REG/Apple_Z0FF_7628_Customized_24_iMac_Desktop.html

Публикацията е редактирана (28-06-08 16:02)

Дата:   28-06-08 20:34

за мен леопарда има да яде хляб още едно 2-3 версии (поне), докато докарат usability като във вина... както и вина има да яде още доста хляб, докато го докара до толкова мазен интерфейс и усещане за завършеност в малките детайлчета

[smilie18] сори, но друго не ми остава освен да се посмея...

Автор: 21   
Дата:   28-06-08 20:53

Съгласен с @muu
И аз да се посмея на тази небивалица[smilie18] [smilie18] [smilie18] [ezik]

Re:
Автор: nedelchev   
Дата:   28-06-08 22:40

oolliivveer няколко месеца вече имам успешно инсталиран осх леопард върху пс архитектура. всичко работи - от писане на текст до монтаж на файнъл кът. обаче не тръгва на всеки хардуер, ако искаш мога да ти кажа конфигурация, на която върви.

първа  назад  1  2  3  4     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »