Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 MC Helios-44-3M
Автор: dreamer   
Дата:   07-06-08 13:03

MC Helios-44-3M
Има ли го някой това стъкло? Споделете релузтати и мнения :)

Отговори на това съобщение
 Re: MC Helios-44-3M
Автор: Zahito   
Дата:   07-06-08 14:22

И на мен ще ми е интересно. Имам 44м-7 и 77м-4, но този не ми е минавал през ръцете. [smile]

Автор: kasad   
Дата:   07-06-08 14:59

имам го..Значи си е типично руско стъкло, след време трябва да се носи да се смажат ламелите или врътката..Като го взех моя трудно въртеше..Та за него...страхотен е за портрети но е капризен-във смисъл,че нещо от време на време не се разбира с тялото-това го има споменато и в други руски сайтове..На мен не ми е правил чак такива проблеми,снимах няколко портрета, леко синее като образ, почти не аберира и е...по тежък от например еквавилентния на него такумар например....
Някои от портретите в профила ми са снимани с него, но честно да си кажа-предпочитам такумара и един цайс....Абе добро стъкло, но от 4 месеца не снимам с него, някак не ме грабна чак толкова....

Автор: dreamer   
Дата:   07-06-08 18:18

А с макрото как се справя? 1.5:1

Автор: kasad   
Дата:   07-06-08 18:46

с макропръстени става...но по добре си вземи нещо с 135мм. вместо да се мъчиш с този..а и още нещо-за него ти трябва светлина, много светлина за да снимаш с този обектив макро...,едва ли не идеални условия. Абе снима си рязкостта не ме впечатли на заснети гадинки, ма това може да е от моето зау[smilie25]

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Албум преди 6 часа
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг: