Автор: elrisha
Дата: 03-06-08 14:39
техниката става важна едва когато си на едно друго,по-високо ниво и ти е необходимо качество на кадрите защото ги продаваш или ще правиш изложба.
не можахте да разберете,че първо се учат основни неща във фотографията,снима се с евтини апарати и чак след време започваш ПОСТЕПЕННАТА подмяна на техниката.
е,ако си много богат - купуваш си направо най-скъпия апарат и после питаш "това копче за какво е?!"..
и за да не съм съвсем голословна - дълго време снимах със Самсунг В5 - малка сапунерчица,но с ценните ръчни настройки.
Първо научих какво е скорост и бленда,как да кадрирам,преден-заден план...после се замислих какво точно ми харесва да снимам.. и спечелих конкурси със снимки от Самсунгчето!
После снимах с 300Д,което ми го даде приятел да го ползвам...постепенно си събрах парички и си купих 350Д..снимала съм съвсем малко с китака,взех си 50/1.8 , 100-300/4.5-5.6..след време се сдобих със 100/2.8 макро, 70-200/4 , 17-40/4....пак събирах парички и подмених някои от тях...
Но не се прави на веднъж!!!
Първо намерете "своята фотография" - постепенно с опита си сами ще разберете кои обективи ви трябват и кои не,кой апарат ви помага в работата ви като фотограф и кой не...
|
|