Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Фотография
 първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна
 ПОМОЩ за настройка на цветовете на 400D-Уточнение !!
Автор: guciguci   
Дата:   06-05-08 16:01

Нещо не мога да си настроя фотоапарата. Много често избива прекалено много на жълто. Днес даже забелязах,че като снимам на 28мм снимката е добре,но като дръпна на 135 става с пъти по-жълта,чак изглежда като повредена. Сложих друг обектив-същата работа,при приближение пожълтява страшно.
Може ли съвет как да го настроя.

Отговори на това съобщение
 Re: ПОМОЩ за настройка на цветовете на 400D
Дата:   06-05-08 16:06

Ето за това става въпрос

http://photo-zona.net/images/user47502/album12634/large/1210079068_gzjg7835_IMG_5270.jpg

http://photo-zona.net/images/user47502/album12634/large/1210079110_hnzb1830_IMG_5273.jpg

Автор: cv   
Дата:   06-05-08 16:11

Canon[smilie18]

Автор: djogata   
Дата:   06-05-08 16:12

Снимай в RAW [beer] [beer] [beer]

Предполагам на апарата ти му се лъже баланса на бялото - в първата снимка имаш повечко ярки участъци в горната част, докато на втората снимка осветлението е равномерно и апарата си е избрал друга цветна температура.

Автор: didesignbg   
Дата:   06-05-08 16:13

бял баланс, лесно можеш да го настройш посредством сива карта примерно
http://dynaphos.com/product.php?c=18&id=306

Дата:   06-05-08 16:16

До сега автоматичния баланс на бялото си е работил добре. На 350Д-то пък избиваше в синьо понякога...
А с тази карта как се работи?

Публикацията е редактирана (06-05-08 16:19)

Дата:   06-05-08 16:20

Казах ти - щото в двата кадъра ти е различно осветлението и апарата се лъже. Снимай в RAW ако искаш тези неща да си ги настройваш после. Ако искаш да вадиш снимки направо от апарата, или пък да имаш по-малко пост-обработка, настройвай преди да снимаш както ти казаха по-горе

Автор: jrr   
Дата:   06-05-08 16:21

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Дата:   06-05-08 16:29

jrr всичко там е на нула [smilie10]

djogata не искам да снимам в RAW. До сега с какъвто и да е фотоапарат не ми се е налагало да го правя. Явно има нещо друго. Не би трябвало да е така,нали. Знам,че е възможно да избива в някой цвят,но това е направо драстично,не мислиш ли?

Публикацията е редактирана (06-05-08 16:32)

Дата:   06-05-08 16:35

вариант а. Прочиташ си упътването и задаваш бял баланс според ситуацията - в конкретния случай мисля daylight
вариант б. Прочиташ си упътването, купуваш си сива карта или някакво друго средство за постигане на бял баланс - капачка примерно. И се учиш как се прави къстъм бял баланс по тях.
вариант в. а + б + снимане в роу

Автор: DStefanov   
Дата:   06-05-08 16:38

вариант с. Купуваш си Никон и забравяш за вариант а и вариант б. [smilie18] [smilie18] [beer]

Дата:   06-05-08 16:39

Прегледах сега снимки от друг фотоапарат-350Д. Няма такова нещо там. Без значение от светлината автоматичния баланс на бялото си работи идеално,което ме навежда на друг въпрос: възможно ли е да има повреда във фотоапарата?[smilie2]
А това да настройваш баланс на бялото според ситуацията всеки пър е абсурдно.
Моля сериозно,стига с тези Канон-Никон

Публикацията е редактирана (06-05-08 16:39)

Автор: DStefanov   
Дата:   06-05-08 16:44

Моля сериозно,стига с тези Канон-Никон

Предполагам, че не ти е до майтап [smilie24]
Сериозно, май проблемът е в апарата. Предполагам е в гаранция (май скоро го взе). Опитай се да го смениш, но преди това пробвай новия [smilie3] [smilie24]
п.с. ако со го взел скоро имаш право до 3 или 7 дни да го върнеш без да даваш обяснения защо!!! А ти все пак имаш сериозен довод, според мен! [beer]

Публикацията е редактирана (06-05-08 16:46)

Дата:   06-05-08 16:46

Еми не е толкова драстично чак, просто неточен бял баланс, нещо често срещано.

Ползваш ли филтър пред обектива? Ако имаш SKY филтър сложен отпред може да се получи тази работа - те бият на жълто или розово.

Виж да не си пипал нещо цветовите настройки.

И освен това напълно възможно е просто да не ти се е уцелвала точно такава ситуация - при широкото имаш голяма част от кадъра директно огрян от слънчева светлина, и апарата е уцелил баланса, докато във втория кадър всичко е в сянка и работата не е станала. Ако сложиш баланса на shade може би е щяло да е по-добре. Също така 400Д не е известен с перфектен баланс на бялото...

Както и да е, ако искаш да оправиш снимките, които вече си щракнал, отваряш ги със Adobe Camera Raw 4 и нагоре (дори и да са JPEG) и си връткаш баланса докато уцелиш

Автор: pmartinov   
Дата:   06-05-08 16:47

guciguci

Явно ти не си сериозен и си мислиш че си правим майтап !

Така ли ?

От канон кадри без обработка може да извадиш много рядко вчера ми показаха един ,но пак имам съмнения че не е обработван.

[smilie8]

Дата:   06-05-08 16:54

Pmartinov това вече е смешно, човека не се е сблъсквал с въпроса досега ще го осмисли и ще му мине, като искаш да не обработваш впоследствие си вземи P5000 или там както е последния те доста на често ги сменят.
В първия кадър имаш слънчева светлина в задния план, която изглежда е балансирала нещата. Портретния кадър е само на сянка и апарата ти не се е справил с белия баланс нищо чудно, странно и нетипично няма.
https://photo-forum.net/ebook/page3-2.htm
- прочети малко ще разбереш и се замисли за снимането в роу (евентуално роу + джпег, ако апарата поддържа)

Дата:   06-05-08 16:54

Има UV филтър,но не мисля,че е от него. Цветовете са на sRGB и дори на Picture Style съм на Standart,където дори съм намалил Color tone на -2

Какво е Р5000?

Публикацията е редактирана (06-05-08 16:55)

Автор: pmartinov   
Дата:   06-05-08 16:57

didesignbg

За мен хич не е смешно !

помолих в друга тема за необработван кадър едвам един изкараха ...

Това ли е смешно ?

Дата:   06-05-08 16:59

didesignbg снимал съм с FUJI S7000, Canon 300D, Canon 350D , имам даже сега един Panasonic Lumix малък и супер прост (като функции), снимал съм във всякакви ситуации: дъжд ,слънце,сянка и какво ли не и всички тези фотоапарати са се справяли добре и дори и да е имало някакви отклонения,те са били толкова минимални,че после само с Фотошоп color balance и всичко си е О.К.

Дата:   06-05-08 17:03

ами добре вземи снимай стената вкъщи, да обхваща целия кадър и на 28 и на 135, ако има разлика да ще се съглася - апарата има проблем.
Съмнява ме да имаш същите два кадъра с другите апарати.
Питаш как може да избегнеш ситуацията казвам ти, ако ще ти олекне мога и аз да ти кажа че ниския клас дслр-и са боклуци независимо от табелката на призмата.

Дата:   06-05-08 17:04

"Само с Photoshop color balance" - еми че на снимката която си пуснал тука какво повече и е нужно според тебе?

Аз ти го казах 2 пъти, и didesignbg ти го е казал 2 пъти - имаш слънце на първия кадър, а на втория всичко е в сянка. Затова ти е различен баланса на бялото.

Виж как точно го мериш баланса на бялото - по точка ли е, или е за целия кадър - щото си мисля, че апарата ти мери баланса на бялото по зоните за мерене - така че ако ползваш спот или мерене претеглено в центъра, тази разлика е логично да се получи.

Дата:   06-05-08 17:38

Ето я и стената

http://photo-zona.net/index.php?APP_ACTION=DISPLAY_IMAGE&ALBUM_ID=13593&IMAGE_ID=0

Автор: vladomatev   
Дата:   06-05-08 17:44

guciguci сменяй апарата ....

Автор: nsirakov   
Дата:   06-05-08 17:45

мартинов ти къде се ръгаш кат бик на червено като чуеш канон бе.. аре у лево.. майсторе....

нали ти е под достойнството и майсторлъка да пускаш снимки във форума и да слушаш разни аматьорчета.. ПРО... [smilie23] [smilie23] [smilie5] [smilie5] [smilie18] [smilie18] [smilie19] [smilie19]

щото бялото на НИкон не жълтее нали... аре стига тъпизми...

гуци... на АББ ли си сложил апарата? пробвай на слънчево

Автор: jrr   
Дата:   06-05-08 17:47

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Нови предложения
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг: