Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Фотография
 първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна
 За цените, снимките и кефа
Автор: HP   
Дата:   18-04-08 14:35

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Отговори на това съобщение
 Re: За цените, снимките и кефа
Автор: CanoniO   
Дата:   18-04-08 14:41

А снимките къде са???

Снимките са налице. Огледай сток сайтовете за кадри от преди 7-8 години, и сравни със сегашните.

Погледни и изложбите на фото форум от 2004-та, погледни ги сега.
Дигитализацията направи фотографията достъпна, и нови играчи излязоха на терена. Старите играчи не се радват особено, но новата визия е факт.
Всеки купува новата техника, като продава старата. Стана като при компютрите. Задържиш ли се без ъпгрейд 2-3 години и играчката ти става непродаваема....

Публикацията е редактирана (18-04-08 14:42)

Автор: navy   
Дата:   18-04-08 14:45

Няя значка колко харчиш!

Има значка колко печелиш [smilie7]

Автор: HP   
Дата:   18-04-08 14:46

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: Tekumze   
Дата:   18-04-08 14:46

То и при телефоните е така, ако не го продадеш навреме, остава вечно твой....

Много ясно, че снимките няма да са много по-добри, защото задапаратното устройство остава същото.....

Автор: xaerial   
Дата:   18-04-08 14:47

navy [smilie24]

Автор: Славов   
Дата:   18-04-08 14:52

Така трябва, за да пада цената на втората ръка, иначе аз кога щях да хвана DSLR, за да си начеща крастата, кефа е важен....

Автор: _OmegaTransFer_   
Дата:   18-04-08 14:54

славов рулз [smilie24]

Автор: PeterPAN   
Дата:   18-04-08 14:55

По скоро има значение какви са ти активите, които "работят" за тебе докато си снимаш [smilie5] ако питаш мен

Автор: PeterPAN   
Дата:   18-04-08 14:58

А що се отнася до втората ръка лошо, няма човек докато види какво му пасва , може да сменя на добра цена докато намери това което му трябва [smilie5]

подобрение в снимките на автори сменили системата или ъпгрейднали се към по висок клас съм забелязал при 1 .. 2 форумци, така че не техниката е определяща, тя дава малко предимство в някой случай ;)

Автор: daosa   
Дата:   18-04-08 14:59

Политика на фирмите производители. Бълват все нови и нови неща .Много от хората имат увлечение към техниката и искат да притежават по-новото/естествено съмнително е дали снимките им ще станат по-хубави, какъвто съв и аз/.... и копуват.На други по- новото им вади повече пари ...и това е. Да притежаваш по- новото също е кеф[beer]

Автор: CanoniO   
Дата:   18-04-08 15:00

Активи-мактиви..
Хората в прав текс ти казват - кадър с по-голяма резолюция и с по-хубаво стъкло ще ти го платим по-скъпо. Пак визирам сток сайтовете...

Ако искаш да играеш новата игра, си купуваш нова видео карта. Ако искаш новите екстри в колата, си купуваш нова кола. Това е... Лошото е, че като продаваш старото, много боли.....

Автор: юнга   
Дата:   18-04-08 16:29

Колата не си я давам.
А иначе, не е скъпо, а малко се печели.
Който иска новите неща да вади повече мангизи.[beer]

Автор: dau   
Дата:   18-04-08 17:49

аз 20Д не съм си го сменил нито за 30, нито за 40, не съм птичар няма проблеми, сега чакаме 5Дмк2 и ще видим [smilie24]

Автор: IvoZafirov   
Дата:   19-04-08 00:07

Както се казва кеф цена няма. Да му мислят тия дето си вадят парите с фотография. Аз от друго ги вадя и снимам само за кеф.
А сменям само тела заради повечето кадри в секунда, по-бързия фокус и по-големия буфер. Това е. Ако изкарат 50Д тая година с 8 к/с като нищо ще мина на него.
Замислям се вече и за по-дълго стъкло, че 400 мм ми идва късичко вече в някои ситуации, но от друга страна по-добро обективче за снимане на екшън няма

[smilie21]

Автор: shama   
Дата:   19-04-08 08:45

мда има нещо такова, времената са такива. Мен лично ме е малко яд като снимам на цифрово щото все ми се струват малко мегапикселите (ама тва си е в главата ми).

Канонио го е е казал ако си вадиш пари с тва си струва да забиваш пари за по-високо качество. Плюс тва смяната на топ телата не е толкова често както в ниския клас.

Иначе и техниката не е чак толкова скъпа като погледнеш на нея като инвестиция в бизнес от който на запад тия пари се избиват за няколко години. Иначе ако снимаш за кеф ... за кво ще ти е да сменяш 20Д с 30Д пък него с 40Д [cool]

Автор: nsirakov   
Дата:   19-04-08 10:08

взех си мамия 135 за стрийт-
взех си канонет 17 за стрйт+нощни снимки (ръчнио настройки)

от това по-голям кеф - здраве му кажи

Автор: thor   
Дата:   21-04-08 18:53

щипнах няколко кутийки от фризера ....[smilie3]

http://img410.imageshack.us/img410/2559/dscn4167gg1.jpg

кефа цена няма .......

[shtrak]

Публикацията е редактирана (21-04-08 20:54)

Автор: danbi   
Дата:   21-04-08 19:02

Верно е, че времената са такива. Ако кажете на 99% от сегашните фотографи, че се налага сами да си забъркат химикалите и да висят в тъмната стаичка за да видят резултата от това, което са снимали... дори и Смяна 8М за 15лв няма да си купят!

Фотоапарата не прави снимката. За тези които са наясно какво им е нужно за да снимат, целта оправдава средствата.

Всичко останало е аналогично на "джип за кафе".

Автор: stoychev   
Дата:   21-04-08 19:41

Само фотографите занимаващи се със стокова фотография и поръчки са оправдани да ъпгрейдват. Всички други просто обичат да си пръскат парите.
Най-голям брой хубави снимки са от DSLR-и от най-нисък клас по лични наблюдения. Както се досещате, те са по-евтини и следователно повече хора могат да си ги позволят. Това още веднъж потвърждава, че не фотоапаратът е важен, а самият фотограф. ;)

Автор: vladomatev   
Дата:   21-04-08 19:50

Има една тенденция в последните 5 -8 години да се харчи много повече за електроника, та и тази техника от както мина в графата електроника се подчинява на тенденцията...пазара е жесток просто, бърз и агресивен а клиента се научава да купува. (Това обаче дава работа на такива като мен - макар че не ми харесва като цяло)

Автор: nsirakov   
Дата:   21-04-08 21:28

danbi написа:

> Верно е, че времената са такива. Ако кажете на 99% от сегашните
> фотографи, че се налага сами да си забъркат химикалите и да
> висят в тъмната стаичка за да видят резултата от това, което са
> снимали... дори и Смяна 8М за 15лв няма да си купят!
>

явно попадам в този 1% след месец фото-лаб-а ще е готов и почвам да бъркам химии...

Автор: Pulsar   
Дата:   22-04-08 14:50

Играйш-Пичелиш, ни играйш-ни пичелиш :-)

Автор: n1x0n   
Дата:   22-04-08 15:18

Някои снимат за кеф, други пазаруват за кеф...
Хората кви простотии колекционират, че и дават луди пари за тях... какъв е точно проблема с фототехниката?

Винаги е имало и винаги ще има фотографи, които повече ги влече притежаването на техника, отколкото боравенето с нея. За тях разликата между 20Д и 30Д е съществена, защото осмисля отношението им към фотографията. Лошо ли е това? Не мисля - изцяло въпрос на гледна точка.

Някой може да получи 100% наслаждение от фотографията снимайки със Смяна, друг не може. Някой вярва, че най-новата камера и обектив му правят кадрите по-добри от всякога и се кефи - друг не вярва в това нещо.

Толкова са лични тези неща, че всяка критика на отношението към техниката е тотално безмислена.

Автор: Canonist   
Дата:   22-04-08 17:36

Бе то по принцип уж важно било задапаратното устройство, та аз още упорито си карам със сапунерката и се опитвам да извлека максимума, ама май все пак си е различно с ДСЛР...

първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Нови предложения
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг: