Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Фотография
 първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна
 Свързване на РС към 1080 HD лсд - мисията възможна ли е?
Автор: petko331   
Дата:   09-04-08 16:20

Здравейте,
Ще си купувам лсд телевизор. Покрай всички функции обаче се заглеждам и в следната - да свържа РСто с накой от HDMI входовете на телевизора. Имам на РСто DVI-D изход. Някой правил ли е нещо подобно. Ето кой модел телевизор съм харесал:http://www.electron.bg/product_info.php?cPath=25&products_id=6008

Пише че приема 1080 сигнал. Как ще се вижда фотошопа и въобще декстопа. Ако се вижда 1920 х 1080 то трябва да е много яко нали?
Дайте акъл.

Отговори на това съобщение
 Re: Свързване на РС към 1080 HD лсд - мисията възможна ли е?
Автор: jivkojj   
Дата:   09-04-08 16:22

http://www.connectivity.avocent.com/images/products/emerge/mpx1000hd/avocent-dvi-hdmi-adapter-lg.jpg

Публикацията е редактирана (09-04-08 16:23)

Автор: dau   
Дата:   09-04-08 16:30

мани ги тези глупости купи си монитор хубав...

Дата:   09-04-08 16:35

Да и аз ги гледах тея преходници. Явно ще тръгне системата. Но някой има ли опит какво се случва като качество. 1080 ХД ли ще тръгне. Как се вижда десктопа. Ами филмите?

Автор: borisyankov   
Дата:   09-04-08 16:49

Филмите ще са си добре, нали за това е предназначен телевизора.

Ама знам ли до колко ще е добро цвето предаването.

Автор: stoyan_5   
Дата:   09-04-08 17:04

Повечето си имат и мониторен вход за връзка с ПС.
Мой познат си върза Сони 26 инча с ПС и е невероятно прото ...

Автор: IvcheTo   
Дата:   09-04-08 17:13

става си пефектно - но за да видиш разликата трябва да пуснеш и 1080 филм иначе с дивексовете в кофти компресия излизат всики гадории

трябва ти и малко по-мощна видео карта за да поддържа резолюцията и на двата монитора поне при мен са два 24 инча мониртор и 46 инча Тв - иначе почва да накъсва при ХД

Дата:   09-04-08 17:17

Обнадеждаващо ми звучите.
А не можеш ли да изключиш единият монитор, има си опция при мен като гледам. Тогава пак ли ти накъсва.

Виж за дивексовете не се бях сетил че ще излизат тъпо.

Автор: navy   
Дата:   09-04-08 17:25

Не са глупости, не го слушай Дау, не е в час с тези неща[smilie23]

На фул ХДТВ телевизор се вижда ПРЕКРАСНО!
Нали аз така си гледам филмите !!!

Обаче ти трябват няколко неща...

Автор: insight   
Дата:   09-04-08 17:26

Връзва се и си работи ОК ... за накъсване - зависи от ПЦ-то, ако е омазани виндовса, може и да накъсва ...а за ДивХ-а не мисля че ще е по-кофти от качеството на нормален монитор.

Автор: d256h   
Дата:   09-04-08 17:27

Отговор:
Ползвам 42" с HDMI порт захранван през DVI-D на компютъра. Резолюцията дето си я написал 1920 х 1080 няма да ти работи, нещо си се объркал! Картината ще ти бъде по ширина максимум 1080. Уиндолса разпознава телевизора веднага след включването му като втори монитор (стига графичната ти платка в компа, да има втори порт за монитор). Ако няма втори порт, пак става, но играчката е повече и е досадно. Филмите с висока резолюция се виждат перфектно и тогава разбираш каква мазня са ДВД-тата дето са масови сега. Важно е какъв софтуер ползваш за плейване на филмите, защото някои неща като мащабиране и кропване не се предлагат от всеки софтуер. Големия телевизор е перфектен за браузване в интернет, картината е кристална, но трябва да го гледаш по-отдалече. Идеален е за използване с блутуд клавиатура и мишка (и слушалки), защото може да се разхождаш из цялата стая на сума ти метри и да си работиш дори в легнало положение (с обикновени безжични същите устройства не става, слаби са). Ако искаш да обработваш снимки в ФШ по-подходящо е да избереш подобен модел, но плазма, тя има по дълбока динамика на цветопредаването и е за предпочитане! Аз понякога играя на Кънтър Страйк 2.0 Соурс и телевизора е префектен за целта. Ако имаш и система за домашмо кино или ресивър звука допринася за перфектна работа и чувство на удовлетвореност!

Публикацията е редактирана (09-04-08 17:29)

Автор: Yozo   
Дата:   09-04-08 17:29

.mkv има достатъчно в нета 720p i 1080p. divx умря отдавна.

Автор: navy   
Дата:   09-04-08 17:29

Трябва ти наистина добра видеокарта.
Гефорс дуалхед с много рам и яко цпу, както и яко цпу на ПС-то [smilie7]

Ще ти кажа, че на 32 до 36 инча ЛСД филми с резолюция 1280х720 прогресив гледани от 2.5-3 метра се виждат ЧУДЕСНО!

Основно такива гледам, понеже ТАКИВА ИМА по торентите най-много! Прекомпресирани в 4 гигабайта минимално ти трябва 2 гхц ПС ихубаво видео и си ти. За фил ХДТВ малко по мощно ПС [smilie24]

Вижда се брилянтно, на тоя 40 инчовия бравия просто ЩЕ ЗАСПИ изображението от фул хдтв-то[smilie24]

Дата:   09-04-08 17:40

Без да внасям смут или опит за конфронтация, Бравията има добра реклама, но е зле спрямо други телевизори на пазара за същите или по-ниски пари! Обърни внимание на ЛЦД-тата и плазмите на LG. За да не се влияеш от разговори като тук, накарай консултанта в магазина да ти сложи един до друг два телевизора от различни марки и с един сигнал, веднага ще разбереш разликата и без някой да ти обяснява!

Дата:   09-04-08 17:51

Значи плюсовете на това дето си го мисля да свърша са много повече от минусите. Почва да ми бие радостно сърцето..Много обичам такива играчки [smile]

Дата:   09-04-08 18:15

Ами аз се заглеждам в други играчки. На сърцето ми е легнало да си взема 3 монитора 22" без рамки и да си направя видео стена с висока резолюция и един 4-ти монитор 22", отделно да си виждам кода извън видео картината. Така ще може да се конфигурира или широк панорамен монитор или един от 4 модула в два реда. Всички профсионални монитори за вграждане могат да се използват за такава цел. Положението с видеокартите е кофти, защото изкуствено си държат висока цена. Като прибавиш и един програмистки, ергономичен лежак за 3-4 хилки.... ехееее пей сърце!
Пропуснах...
Ако не си си купил още ПЦ вземи си процесор с 4 ядра, ще ти помага доста при обработка на видеото!!

Дата:   09-04-08 18:40

Да лежанката е яко..
ПС имам вече. Ама няма да ми е за последно я!

Между другото, то не му е тука мястото но, имам за продаване един доста як грамофон SONY PS-434. Търся му 250лв. Вече съм семеен и нямам време за всичко.. Може пък да ми види поста някой маниак.

Автор: Paolo   
Дата:   09-04-08 21:13

Връзката става перфектно...На 52' Сони в 1920х1080 ще прогледнеш. Един ГеФорсе 8800ГТ е повече от достатъчен (към 150-200 долара), сигурно и на по ниски модели ще върви добре, стига да поддържат резолюцията (Разбира се за игри, ако искаш 1920х ти трябва мощна карта, но ако ТВ-то интерполира добре, можеш да си играеш в по-ниска резолюция..)

За снимки обаче цветопредаването може да е проблем..при мен определено има нужда от калибрация..Някой да има опит - калибраторите за нормални монитори ще работят ли на ЛЦД ТВ-та с подобен размер?

Автор: asahi   
Дата:   09-04-08 21:15

Да, ама кому е нужно да зяпа едри пиксели?

Автор: джъмбо   
Дата:   09-04-08 21:28

гледах 30 инча самсунг висок клас монитор в техномаркета амаааааааа 3 и кусур бона

Автор: asahi   
Дата:   09-04-08 21:35

За 30 инча - Еппъл. Нали си им фен?

Автор: джъмбо   
Дата:   09-04-08 21:38

фен съм.... ама не мога да скоча толкова.... иначе като си спомня за времето когато ползвахтакъв служебен.... за да ровя в ....но сайтовете [smilie5]

Автор: Myth   
Дата:   09-04-08 21:45

d256h написа:

> Отговор:
> Идеален е за използване с блутуд клавиатура
> и мишка (и слушалки), защото може да се разхождаш из цялата
> стая на сума ти метри и да си работиш дори в легнало положение
> (с обикновени безжични същите устройства не става, слаби са).

Само една забележка, клавиатура и мишка бежични
Logitech, S510 ела да видиш дали са слаби, как си ловят от другата стая през стената без забележки.

Дата:   09-04-08 22:05

Винаги има изключения! И, всеки интерфейс си има предимства и недостатъци. Като по-съвършен протокол Блутуда дава повече възможности! Тука не му е мястото да обясняваме. Но с една Блутуд стерео слушалка на Плантроникс или Зенхайзер имам оперативност, която никоя друга, дървена компютърна безжична слушалка с микрофон може да ми даде. Също така, ако имаме множество излъчватели около компа има голяма вероятност мишката или клавиатурата да 'си скъсят' периметъра на действие, породено от ефекта на лупата познат при радиоустройствата, където носещата се измества в страни и комуникацията започва да се шашка. Такъв ефект при Блутуд няма (мислено е за това при създаването на стандарта). Конкретния модел за който говориш не го познавам и щом казваш явно работи стабилно, но аз предпочитам да не експериментирам или да ставам Бета тестер на търговците.

Автор: ibk   
Дата:   09-04-08 23:01

Добре де, тук явно сте нясно, я да попитам за съвет тогава - имам всички условия за връзката (ПС, карта, ТВ и т.н), ОБАЧЕ, ПСто ми е на около 15м (ако кабела минава покрай стената) от ТВто - може ли да се намери толкова дълъг кабел или ще се получат огромни загуби?

Благодаря предварително![beer]

първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Албум преди 6 часа
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг: