Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Поясняване на идеята
Автор: Пърпъла   
Дата:   28-03-08 12:40

Става дума за темата "Най-добрата снимка публикувана в този сайт" която пуснах вчера.
Идеята е някой да започва тема, която да стане нещо като лесна за разглеждане фотогалерия с предпочитани снимки само. Точно затова е важно да има снимки само, никакъв текст.
Разбира се че поняетието "най-добрата" е субективно, но кое не е субективно в тоя живот. Журитата ли, оценките на колегите от група "Б" ли, журито на Мюзик Айдъл ли? Шефа ви на работа ли? Обектино в живота има ли въобще?
И разбира се, че подобни теми-галерии могат да бъдат подбирани по теми, както беше правено и преди - от типа на "дайде снимки на патки", или "пейзажи" или "голо тяло" или "натюрморти" и така нататък.
Имам само едно питане - как се пуска снимка така че да се вижда директно? Трябва да е постната на друг сървър ли? Защото аз досега никога не съм успявал да постна снимка от Фотофорум и Фотозона [smilie11] и затова все пускам линкове. Аз ли греша нещо?
Админите, моля пояснете на всички (вероятно вече сте го правили) как точно да постваме снимки в темите, а не линкове.
И разбира се трябва да не прекаляваме с подобни инициативи, но мисля че няма нищо лошо, от време на време, да кажем един път в седмицата да подреждаме в удобен за разглеждане вид, постижения на форумците. Така бихме могли лесно да ги споделяме (изпращане на линк) и с хора които не са редовни посетители на фотофорума или чужденци например. Представете си една такава тема-галерия "Красотите на България" с постанти снимки от автори от форума. Пращаш линка към темата на някой в чужбина и той няма какво да се пули да се мъчи да чете кирилица, вижда снимки само.
Нека, за да се различават от другите теми тези теми да имат например следния дормат на заглавието "ГАЛЕРИЯ-Птици в полет"; "ГАЛЕРИЯ-Следобедни снимки", "ГАЛЕРИЯ-най-любимата Ви снимка в този сайт". Така лесно ще ги различаваме от другите теми. Вчера почти успехме - темата е доста чиста от спамери.
И още нещо - чрез посочване на снимки от чужди автори мисля, ще се борим с творчекото его на всички ни тука, стига с това : АЗ, ВИЖТЕ ТУК, АЗ МОГА, АЗ ЗНАМ и прочие...

И така предлагам - хайде някой да започне подобна ТЕМА-ГАЛЕРИЯ на накаква тема и да се опитаме да слагаме само харесвани, (но не лични) снимки. И гледайте да спазвате дисциплината и формата, че да е лесна за разглеждане.

Лек ви ден, аз отивам да бачкам ще погледна какво става утре [beer] [shtrak] [smilie24]

Отговори на това съобщение
 Re: Поясняване на идеята
Дата:   28-03-08 12:44

И още нещо - ако не ви дадена тема по принцип, или кавото и да е - просто я подминавайте и си разглеждайте теми които са ви по-интерсни. Или пък пишете ЛС на автора.

Автор: chukov   
Дата:   28-03-08 12:51

Няма да е лошо и композиционно да се обсъждат кадрите
Не е лошо
има възпитателен характер

Автор: jilt3d   
Дата:   28-03-08 13:14

Хм, относно постването на снимки, пробвай така: десен бутон върху снимката -> Properties -> копираш Image Location (а не Address-а!) и когато постваш, поставяш този низ между два img тагове, отварящ и затварящ съответно или цъкаш на "Вмъкване на картинка" долу дясно. [beer]

Това е в случай, че ползваш Лисицата. При ЕксплоуДъра копираш Address. В крайна сметка ти трябва директен линк към снимката.

Публикацията е редактирана (28-03-08 13:22)

Дата:   29-03-08 00:31

jilt3d, благодаря за пояснението; Я да видя сега ще мога ли да мушна една друга любима снимка:

http://212.36.3.59/site_pics/109/m_1168105142_murkel_9.jpg

Хе хе стана, благодаря [beer]

Публикацията е редактирана (29-03-08 00:31)

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »