Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Проблем с SB 600
Автор: emo99   
Дата:   26-03-08 10:59

Здравейте дами и господа !Купих сеткавица SB 600,но нещо не съм доволен от нея.Не всеки път светва с необходимият имплс,за да се получи точен кадър.Измерването е TTL.При еднакви настройки на Никон Д80,SB 600 светва както си иска.Зума и е на "автоматичен",но тя не прави разлика между 5 или 7 метра примерно.Изчаквам "готовност" и тогава снимам,за да не си помисли някой,че не я изчаквам да се зареди.Та въпросът ми е... Вие дали сте имали подобен проблем ?[shtrak] С вградената светкавица няма проблем .[beer]

Отговори на това съобщение
 Re: Проблем с SB 600
Автор: matataupa   
Дата:   26-03-08 11:00

вградената[smilie24]

Тия отгоре дето се монтират и без това са много тежки[smilie7] [smilie5]

Автор: dau   
Дата:   26-03-08 11:03

стига бе не е възможно да има проблем [smilie10] [smilie18]

Автор: mike74   
Дата:   26-03-08 11:07

Аз имам СБ-600 от 6 месеца и нямам никакъв проблем с нея.
Светкавицата не прави разлика между 5 и 7 метра разбира се [smilie5], тя прави разлика между 50 и 70мм фокусно разстояние (диапазона и е от 24 до 85мм) т.е. прави разлика какъв ъгъл да освети, това прави зум главата.
Дай някакви примерни снимки, да видим какъв е проблема.

Автор: dau   
Дата:   26-03-08 11:13

как да не прави разлика м/у 5 и 7 метра, ако обектива отчита разстоянието и и го подава... [smilie8]

Дата:   26-03-08 11:25

...mike74..на какъв режим снимаш с SB600 ?
Доколкото зная в зависимост от разстоянието е и мощността на импулса.И всеки кадър да е точно експониран.Но при мен не е така.Кадъра е недоекспониран и има невярно цветопредаване.[smilie11] [smilie11]

Автор: mike74   
Дата:   26-03-08 11:57

Дау, така е както казваш, обектива подава разстоянието на което е фокусирал, но положението на зуум главата на светкавицата не се променя от това, тя зуум-ва според фокусното разстояние - милиметрите.
А вече тялото на базата на информацията от обектива и т.н. параметри казва на светкавицата как и колко да светне. Та мисълта ми беше че зуум позицията на главата зависи от ФР на обекитва а не от разстоянието до обекта.

Разстоянието до обекта се взима в предвид от 3Д матрикс метеринга на тялото и съответно командата която се подава към светкавица.

емо, аз си избирам с "mode" бутона режим при който се изписва на дисплея - "TTL BL FP" т.е. ауто режим, и особено при директно насочена светкавица нямам никакви грижи с ескпонацията, ако я отразя обикновенно трябва да дам +0.3, +0.7 компенсация.
За да си сигурен че не са разбъзикани някои от настройките най-добре направи един ресет - задръж за повече от 2 сек. едновременно "Mode" и "ON/OFF" бутоните на светкавицата. Това връща фабричните настройки.

Публикацията е редактирана (26-03-08 11:58)

Дата:   26-03-08 12:54

Благодаря !Ще пробвам и този вариант.[shtrak]

Автор: ffwd   
Дата:   26-03-08 13:09

mike74[smilie24]

Дата:   26-03-08 13:20

ffwd-сподели нещо по въпроса.Зная,че имаш опит.[shtrak]

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »