Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Heliopan UV-IR cut филтър - въпрос
Автор: jivkojj   
Дата:   24-03-08 18:01

Здравейте,
Някой може ли да каже нещо за продуктите на Heliopan и да речем как са в сравнение с Hoya по качество? Става дума за защитен филтър за AF-S 18-200mm Nikkor.
Другото което искам да питам - въпросния UV-IR cut става ли да се използва като като защитен и това, че реже и IR светлината бърка ли нещо фотоапарата при снимане в нормални условия - портрети, екскурзии и подобни?

Отговори на това съобщение
 Re: Heliopan UV-IR cut филтър - въпрос
Дата:   24-03-08 18:13

Става дума за този:

http://i20.ebayimg.com/06/i/000/e2/99/6fdb_1.JPG

Дата:   24-03-08 21:12

Никой ли хабер си няма от тея UV-IR филтри, дали мога да го ползвам като защитен[smilie11]

Относно качеството на продуктите - погледнах из интернет и въпросните Heliopan са поне на нивото на B+W. Ползват стъкла само на Zeiss и Schott. Всичките им филтри без изключение са просветлени.

Автор: neuromancer   
Дата:   24-03-08 22:50

за защитен става естествено, но колко е качествен не знам. Защитен филтър = някакво стъкло отпред да обира удари и мазни пръсти.
ИР кът значи че няма да можеш да снимаш инфрачервени снимки с него, предполагам и че залезите ще излизат по като на филм, не съм сигурен

Автор: джъмбо   
Дата:   24-03-08 22:56

къде го тоя ИР кът че нещо ми е много скъп Б+В[smilie8] [smilie8] [smilie8] [smilie8]

Дата:   24-03-08 23:35

B+W не знам колко струва, но въпросния филтър като нов за 72мм обикновен струва към 120-130Евро, а 14 слойния е 150-160Евро.
На мен ми го предлагат употребяван за доста по-малко пари, и затова питам дали мога да го ползвам за постояннен.
Иначе инфрачервени снимки не смятам да снимам [smile] Ако става наистина го вземам, търсих и в интернет, има хора които си задават същия въпрос, но не видях еднозначен отговор.
В този линк има малко информация, където обаче пише, че при широкоъгълни обективи (повече от 60°) не е добре да се използва, докато в сайта на Heliopan не видях да има такова нещо:
http://www.schneiderkreuznach.com/tipps/uv-ir_sperrfilter.htm

Затова именно търся и еднозначен отговор от човек който е ползвал такова нещо.

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »