Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Проблем с PS
Автор: prozium   
Дата:   19-03-08 16:32

Общо взето проблемът ми се изразява в следното, използвам си аз CS3 и докато снимките са ми в неговото работни поле цветовете са едни живи, хубави, като дам save as / save for web и си избере jpeg се едно с лопатата съм ги бил, за да станат убити и доста по-неконтрастни.Някакви идеи?Имаше нещо с цветовите пространства rgb, но не се сещам как да го оправя.

Отговори на това съобщение
 Re: Проблем с PS
Автор: _OmegaTransFer_   
Дата:   19-03-08 16:49

Хъх...при мен пък роу-конвертора прави подобни проблеми - тинт ли добавя, не мога да разбера, но цветовете са ужасни. С ДПП не е така. Предполагам, че проблемът е идентичен, ако не е така - сори за офтопика.

Автор: asahi   
Дата:   19-03-08 16:50

Настрой си шопата да работи в сРГБ и забрави за АдобРГБ засега.

Автор: navy   
Дата:   19-03-08 16:51

минал си в сРГБ, треа конвъртнеш [smilie7]

Дата:   19-03-08 17:45

Ся тука има 2 противположни мнения, едното е, че трябва да мина в sRGB, а другото е че вече съм минал и заради това е проблемът.Последно какво трябва да направя.И как?

Автор: asahi   
Дата:   19-03-08 18:21

Според това, което искаш да получиш.
Ако ще работиш за уеб или кварталния минилаб - работиш в сРГБ.
Ако си наясно с управлението на цвета и работата ти го изисква - в АдобеРГБ.

Съветът ми е на да настроиш Color settings (Shift+Ctrl+K) за RGB Working Space -> sRGB и после да отваря, обработваш, записваш и гледаш.
Ако мониторът ти не е калибриран настрой неговият профил на sRGB също. Това за XP става от Control Panel, Display, Settings, Advanced, Color Manamegent, Add -> sRGB Color Space Profile.icm.

Дата:   19-03-08 19:24

Да беше adobergb1998 сега е srgb, но в процеса на работа ще разбера дали ме устройва.До сега беше много странно не се получаваше това което виждаш и трябваше изкуствено да засилвам цвета за да го има в jpeg.

Автор: ivodam   
Дата:   19-03-08 20:08

Имах доста проблеми с тези неща, основно ми помогнаха да се оправя Асахи и Никсън. Освен нещата, които ти пише Асахи, бих ти препоръчал следното, ако правиш снимките най-вече за гледане в нета:
Не е само достатъчно да зададеш работното пространство да е сРГБ, но, ако ти е калибриран мониторът, или поне има фабричен сРГБ, след това, докато работиш, периодично проверявай как изглеждат нещата реално на монитора извън Шопа, с Proof Colors, като предварително си задал Monitor RGB в Proof Setup. При това имай предвид следното: при преминаване от 16-битов към 8-битов цвят, Фотошоп автоматично изключва Proof Colors и трябва пак да си го включиш (може и с CTRL + Y).

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »