Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 за стабилизацията Sony A200
Автор: milenpi   
Дата:   19-03-08 12:04

та имам Сони А200 и ми е чудно кога да включвам стабилизацията или да я карам на включена с изключение ако е на статив. Системата е Super Steady Shot. Или пък ако ми се появи рука, че има риск от размазване, това е при бавана скорост и слабо осветление.

Отговори на това съобщение
 Re: за стабилизацията Sony A200
Автор: Stoyan_5   
Дата:   19-03-08 12:05

включена с изключение ако е на статив[smilie24]

Автор: victory13   
Дата:   19-03-08 14:13

еми индикатора гледам... но обикновено си е все включена...[shtrak]

Автор: hotsnail   
Дата:   20-03-08 22:24

Стабилизацията се включва от копчето (долу в дясно на гърба на апарата)

Индикаторите са два

1. За това колко трепериш - скала с няколко (4 или 5) деления в десния край на визьора. Това ти показва силата на вибрациите - опитай различни пози и захвати така че тази скала да е с минимално количество чертички.

2. За това дали времето на експозиция е прекалено късо пак в дясната страна една ръчичка. Този индикатор се включва винаги, когато времето за експонация е недостатъчно без стабилизация. Стабилизацията не е гарантирана остра снимка - просто вдига много сериозно вероятността за добра снимка при дълга експонация.

мисля че формулата за светване на "ръчичката" е сравнително проста. Времето трябва да е по дълго от 1 върху удвоената фокусна дължина на обектива т.е. за 50мм над 1/100 за 70мм над 1/150 и т.н.

И така карай на включена стабилизация освен ако не си на статив. Стабилизацията няма да ти прецака снимките от ръка на високи скорости, но е доста вероятно да е обърнеш внимание и да си размажеш снимките като се появи облак например.

Автор: pstoev   
Дата:   22-03-08 02:20

"...мисля че формулата за светване на "ръчичката" е сравнително проста. Времето трябва да е по дълго от 1 върху удвоената фокусна дължина на обектива т.е. за 50мм над 1/100 за 70мм над 1/150 и т.н."

аз съм чел че е равнно-за 50мм над 1/50 и т.н.

Публикацията е редактирана (22-03-08 02:21)

Автор: hotsnail   
Дата:   22-03-08 09:15

Towa deto pishesh e za full frame.

az zwam kak rabotiat na sony aparatite koito sa krop t.e. pone umnojawame po 1.5

oswen towa 1:1 e kompromis za priemlivo kachestwo. mislia che na leica kriteria e 5:1 t.e. za 200mm - 1/1000

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »