Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Въпрос към снимащите птици
Автор: vga   
Дата:   18-03-08 19:22

Още една тема пускам, че имам и един кокретен въпрос към птичарите. Става въпрос, че знам едно място по поречието на Струма където живее яко диви лебеди. Ходих няколко пъти, но не успявам да се скрия достатъчно добре явно и каквото и да правя явно ме забелязват и бягат към другия бряг. чаках ги, минавах от друго място, но винаги ме усещат. посъветвайте ме как да успея да се приближа достатъчно за близки кадри. най-дългото с което разполагам в момента е 200 мм обектив. покрай брега има храсти и дървета за прикритие, но то досега не ми помага. единственото, но грубо, решение което досега ми дойде на акъл е да се скрия зад храстите и да пратя някой от другата страна да ги подплаши към мен... [smilie5]

Отговори на това съобщение
 Re: Въпрос към снимащите птици
Автор: navy   
Дата:   18-03-08 19:49

[smilie18] [smilie18] [smilie18]
Да ги подплаши, ама само ако си с двуцевка [smilie7]

Ако пробваш със захранка?

Иначе птиците трябва да свикнат с 'ландшафта'.
Демек, ако отидеш там и клекнеш и чакат да дойдат или да се приближаваш бавно... нема да стане [smilie7]

Трябва да си там преди тях, маскиран, и да чакаш 1,2,3 часа колкото там Господ даде и те като дойдат - дойдат [smilie7]

Имам едно маскировъчно пончо на листа, ползвано само един път [smilie18]
Мога се разделя с него, не знам дали ще клекна пак край блатата като шипково храстче да чакам някви патки...

Автор: asahi   
Дата:   18-03-08 19:52

Копай землянка.
Пиши в Гугъл wildlife photo equipment и пий от извора.

Автор: nsirakov   
Дата:   18-03-08 20:00

пончо

Дата:   18-03-08 20:02

оо забравих да кажа че със захранка пробвах. по-точно с хляб. експеримена установи- дивите лебеди хляб не ядат! [smilie18]

няма как да съм преди тях, защото те са си все там. тоест има един периметър където реката е доста широка и си го обикалят. но сприат да обикалят като се приближа. иначе като ги наблюдавам отдалече си трамбоват навсяъде. може би с по-дълго чакане ще стане, но аз ходих три пъти заради светлината, която ми се вижда подходяща за такъв род снимки, и ако трябва да чакам 3 часа то всичко ще е минало. или да ида на обяд и да чакам до следобяд [smilie11] а срещу колко пари би се разделил с пончото? дали ще ми стане? [smilie18] [smilie18] да не ми е голямо? [smilie18] [smilie18]

Дата:   18-03-08 20:03

Нещо такова:

http://212.36.3.59/authors/nsirakov_rwac9123.jpg

[smilie5]

Дата:   18-03-08 20:04

пончото ми е ясно що за аксесоар е, сега да видим дали ще мога да придобия най-добре маскираното и дай-здравото пончо в България. Краси, прати ЛС с оферта :)

Дата:   18-03-08 20:07

Нямам си на идея [smilie18]
Иначе е удобно, леко, като наметало с широки ръкави е, качулка, има си капси за стесняване, ама си нямам на идея дали ще ти хареса...
Аз го взех за 90 лева, ама надали за толкова ще се разделя, просто имах мерак да видя какво е да дебнеш за пилци, ми... не съм очарован толкова от този кибик [smilie7]

Иначе пончото толкоз добре маскира, че вдна сутрин със Сергей Панайотов клечим в един резерват край Варна, по едно време дойдоха някакви хора, почнаха да опъват колчета край нас на 40-50 метра, не си спомням точно, после си заминаха, изобщо не ни усетиха [smilie7]
С пончето си носихме и стативи и столчета де.
То като сложиш статива и столчето, пончото е достатъчно широко и покрива всичко, ставаш точно храстче ха ха ха

Сега ще потърся снимка, но те птичарите имат по профилите си де...

Дата:   18-03-08 20:33

На Краси пончото прави най-острите снимки!

Автор: pmartinov   
Дата:   18-03-08 21:42

Има много шантави пилета ...

Автор: GioX   
Дата:   18-03-08 22:27

По-принцип може да се наложи да си там преди тях. Може да пратиш някои да ги подплаши към теб, но си зависи от терена дали ще дойдат към теб.

П.П Ако navy се откаже да ти го продава ще ти кажа от къде да си купиш. Те са само един размер.

Публикацията е редактирана (18-03-08 22:29)

Автор: dobriquet   
Дата:   18-03-08 22:30

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: ivodam   
Дата:   18-03-08 23:04

Ми пробвай по тъмно да отидеш, към 6.00 ч. и да заемеш някъде позиция, така че слънцето като изгрее, да ти е зад гърба. Ако има тръстики, нещо, да се скриеш в тях, ако може. И се покриваш с нометалото и чакаш, тва е. Пък може и да дойде нещо по-интересно от лебедите, знае ли човек :)

Автор: Стоев   
Дата:   18-03-08 23:07

Автор: tantris   
Дата:   18-03-08 23:13

Е, не! По-добре да си купи по-дълъг обектив![smilie10]

Дата:   18-03-08 23:13

иводам, проблема е там че е заобиколено от високи хълмове и толкова късно през деня си е сянка и е тъмно...казваш нещо по-интересно, да, може би лебедите не са много интересни ама предполагам знаеш, три пъти ходя да ги снимам и три пъти ми бягат... озлобих се [smilie5] [smilie18] [smilie18] няма тръстики, само дървета и все още голи храсти. не особено гъсти [smilie8] аз предлагам, да съберем група и да отидеме да ви покажа пък да го мислиме на место! А?[smilie24]

Дата:   18-03-08 23:14

тантрис, имам по дълъг обектив, но съм го дал на приятел и скоро няма да го си го получа... та така.

Автор: nsirakov   
Дата:   18-03-08 23:16

на стряма с ксухоруков, хванахме съненце и фазан... тоест той ги хвана.. че аз карах колата...

Автор: Стоев   
Дата:   18-03-08 23:16

vga написа:

... аз предлагам, да съберем група и да отидеме да ви покажа пък да го мислиме на место! ...
Освен голяма и шумна група - носете си и камъни, за да ги прогоните по-лесно - може да кацнат на удобно място[smilie7]

Дата:   19-03-08 00:18

Автор: ivodam
Дата: 18-03-08 23:04

... И се покриваш с нометалото и чакаш, тва е. Пък може и да дойде нещо по-интересно от лебедите, знае ли човек :)

ЕТ извънземното [smilie10]

Автор: Henaro   
Дата:   19-03-08 10:56

Помни ,че ако истински уважаваш дивата природа първо се стреми да не навредиш а после снимай.Лебеди се снимат много лесно ,но това не значи ,че трябва да ги гониш истерично за да имаш кадри в полет.Щом се придържат в определен участък ,значи там са необезпокоявани.Ако ги прогониш може да им коства скъпо.По-добре направи някакво укритие и ги изчакай ,тези неща не стават за две минути.Ако пък нямаш представа как се прави по-добре се откажи.

Дата:   19-03-08 11:03

Хенаро, благодаря за съветите. това за плашенето беше шега, не се тревожи [smilie24]

Автор: spiritmisho   
Дата:   19-03-08 22:02

Ето едно пиле бес укритие...

http://xs125.xs.to/xs125/08123/_t200054501.jpg

Автор: ALBIREO   
Дата:   19-03-08 22:21

Ам къде си тръгнал с този широкоъгълен обектив? [smilie5] [smilie18]
То и аз искам да снимам орли с 15мм фиш, ама [smile]

Автор: tdkolev   
Дата:   19-03-08 22:28

Лягаш и лазиш, някой внедрен агент привлича вниманието им от друг ъгъл и търпеливо се надяваш. това лято какво ми се случии. Сигурно 200-250 метра се влача по корем върху пясъка, хем банските ми се пълнят, хем едва придържам апарата и гледам да не го зацапам че не е мой. Ма няма храстче грам, един лунен пейзаш мани... Бели чапли, аз отивам към тях, те хвръкнат и се местят малко по надолу, лелее, накрая до приемлива дистанция достигнах, снимах ги, после се приближих на няма десет метра и батерията падна. Накрая се оказа че чичо ми, диагонално зад мен е пляскал във водата и им е привличал вниманието по този начин... а едно рибарче братовчедка ми почти го погали, явно свикна с нас, кацаше ни по въдиците, екшън си беше .[smilie5]

първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »