Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Garmin GPSMAP 60 или Garmin ETREX VENTURE HC
Автор: favos   
Дата:   11-03-08 00:46

Garmin GPSMAP 60

или

Garmin ETREX VENTURE HC

Реално вторият е със 110лв. по евтин и предлага вповече цветен екран! Серията 60 обаче доколкото знам е направена за динамична работа и е с повишена здравина на конструкцията/пък и изглежда като по сериозен инструмент/.
Другото което ме интересува е видът на приемника. Етрекса е с буквата Н в означението което ще рече по високочувствителен приемник. От друга страна 60 е с изнесена извън корпуса антена което предполагам също е плюс в това отношение?!
На първо място ми трябва устройство което да работи безупречно в прах, дъжд, жега, студ - абе за планина!
Какво биха ми препоръчали имащите опит [smile]

Отговори на това съобщение
 Re: Garmin GPSMAP 60 или Garmin ETREX VENTURE HC
Автор: solo5   
Дата:   11-03-08 01:10

за мен Garmin ETREX VENTURE HC [smilie24]

-- по-евтин е
-- има цветен екран, за разлика от другия модел
-- Запаметява 500 точки и 50 маршрута, за разлика от другия, който 50 маршрута, но с до 250 точки в маршрут

но все пак някой по разбиращ да се изкаже [beer]

Автор: ecobo   
Дата:   11-03-08 01:54

А как стои въпроса с картите на БГ? Чух, че за Гармин имало оф-роуд карта с планински маршрути и кози пътеки...

Автор: ksuhorukov   
Дата:   11-03-08 08:13

Има чудесна карта на България, обаче струва 160 лв. Може да се свали и безплатна версия от Интернет, но не е рутираща карта, което малко обезсмисля цялата работа. Аз имам Гармин Нуви 350 и съм много доволен.

Автор: jivkojj   
Дата:   11-03-08 09:59

Ако ще седи в раницата на защитено може да си купиш и Етрекс-а. Иначе по здравина и защита не може да се сравнява с GPSMAP 60. Имам Етрекс Легенд, който е с подобна конструкция както ETREX VENTURE HC и не е нещо особено, от пръски и слаб дъжд е защитен, но наистина на мокро не бих го изложил. Цветния екран е гъзария, но не непременно необходима. Имам и MAGELLAN eXplorist, но е с литиево-йонна батерия и едно че ме е страх да го изтървам, и още плаши се от студ, а ако закъсаш за ток и батерията не може да заредиш, т.е. не ти препоръчвам.

Тея ГПС-и са естествено за ориентиране, за навигация по-добре навигационна система със карта пътната мрежа.

ПС: по-добре си задай въпроса в оффроуд форума, там ще ти дадат доста повече информация.

Автор: tuono   
Дата:   11-03-08 10:33

Всички туристически приемници на Garmin са с IPX7 защита, което ще рече, че могат да стоят 30 минути под вода на 1 метър дълбочина.
Имам и двата приемника, но Map 60, за който говориш е стар модел и няма нищо общо с новите като е-трекси.
За картите е тежка тема. Наистина най-често ползвам споменатата offroad карта, защото освен многото черни пътища става и за навигация по асфалт. Но за планина често ползвам и безплатната Topomaps, защото там има много маршрути а и рутиране в планината не ми трябва, когато съм пеша.

За повече информация чети на сайта тук:
http://ftp.domainbg.com/tuono/

не е като да не е написано за тези неща.

Всъщност и двата са стари модели. Гледай тези, който са "Cx" или "HCx"

Публикацията е редактирана (11-03-08 10:36)

Автор: adutsov   
Дата:   11-03-08 11:08

http://www.geotrade.bg/products.php?Company=2

Автор: adutsov   
Дата:   11-03-08 11:58

От работата ми с двата варианта на гармин - 60 и производните, работят по-бързо и по прецизно, което най си личи под склопа на гората. Етрекс понякога направо отказват под дървета!

Автор: Блясък   
Дата:   11-03-08 12:34

От гледна точка на радиовълните се сетих за една сентенция: "Най-добрия усилвател е добрата антена. А най-добрата антена е доброто местоположение". Така че според мен, тежестта пада на модела с външна антена. Другия модел може да има чувствителност на приемника, ама ако има антена, закачена за този приемник. Вградените антени - пружинки (или още по-зле-нагънати писти по печатната платка) са жесток компромис.

Автор: spa   
Дата:   11-03-08 12:42

Аз бих т епосъветвал да си вземеш Garmin GpsMap 60Csx. При това не си гго купуваи от БГ. Потърси алтернатива от САЩ или пък през Ебей от ЕО.

Автор: джъмбо   
Дата:   11-03-08 12:44

ааааа и това какво общо има с фотографията?!?!?!?!

Автор: spa   
Дата:   11-03-08 12:45

Е как бре Джъмбо. С това знаеш ли колко лесно се намират добрите кадри ... [ezik]

Автор: джъмбо   
Дата:   11-03-08 12:46

аз си го имам на телефона ма добри места за снимки не ми е намерило

Автор: favos   
Дата:   11-03-08 12:48

Оффф и аз искам но е над бюджета/да не говорим за "колорадо"/[smilie8]

Това ми се вижда най удачен избор като съотношение цена-качество/без карта памет но пък и те не са скъпи/:
Garmin ETREX VENTURE Cx

Да попитам и каква е разликата между тези с висотомер и компас и тези без. Доколкото разбрах вторите пак мерят посока и височина но само ако се движиш [smilie8]

Автор: RAFA   
Дата:   11-03-08 13:00

http://forum.offroad-bulgaria.com/forumdisplay.php?f=17

смятам че в този форум ще намериш достатъчно инфо [smilie24]

Автор: kiromn   
Дата:   11-03-08 14:49

Garmin Legend HCx е машината $220 е в амазон

Автор: дени   
Дата:   11-03-08 16:30

Но може да запомни местата, на които са направени добрите снимки[smile]

Автор: kiromn   
Дата:   12-03-08 08:44

Може да си вкараш координатите в екзифа на снимката [smilie3] от там има доста начини да си ги гледаш направо върху картата на местността

Автор: PAZZOgeo   
Дата:   12-03-08 12:11

Хубава марка не е Гармин.Аз работя служебно с такъв и го познавам добре. Търси "Тримбъл"

Автор: popov   
Дата:   12-03-08 21:45

PAZZOgeo , глупост като Йода голяма ти каза!
Естествено, че Гармин Е марката!

За да е доволен Джъмбо може спорът да е Никон или Гармин правят по-добрите ГПС-и и разбира се да се окаже, че е Никон. :)
Има много общо между GPS и фотографията - например геотагването на снимките. Разбира се, ако снимаш в студио няма как това да ти се струва екстра.

Препоръчвам Garmin Vista HCx. Много чувствителен приемник с нов чипсет на МТК, не може да се замени с външна антена и по-слаб приемник - прочети сайта на Туоно, много е полезен! Компасът и алтиметърът са приятни екстри за планина, а цената отгоре е $5-$10 само. Всеми си поне 1GB карта.

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »