Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Кадриране и фокусиране с LifeView
Автор: tantris   
Дата:   10-03-08 15:46

Намирам го доста неудобно на канон 40Д. Трябва първо да кадрираш и после да включиш дигиталния зуум за прецизно фокусиране, при което новото изображение покрива целия екран и кадрирането отива на кино. При Панасоник/Лайка зуумването за фокусиране е в кръг в центъра на кадъра. При Никон Д300 как стоят нещата?

Отговори на това съобщение
 Re: Кадриране и фокусиране с LifeView
Автор: todorov   
Дата:   10-03-08 15:51

То тая екстра при някои марки фотоапарати е сложена, за да се продава камерата, а не да върши работа [smilie21]

Автор: dau   
Дата:   10-03-08 15:54

е нали си кадрирал вече? то това е за от статив за спокойна работа...

Автор: джъмбо   
Дата:   10-03-08 15:56

при никон има 2 вида... едното е контрастно детекторно и тогава според избрана точка из целия дисплей...
и с АФ зона и тогава според АФ зоната след сваляне на огледалото

Автор: navy   
Дата:   10-03-08 16:01

Тантрис, при снимане с МФ обективи ми е много по удобно с лайфвюто, отколкото през визьора, за по прецизни неща е по точно и от АФ-то.
Разбира се изисква малко практика и време, но за всяко нещо си има и начин на снимане.
Като снимам артъ нямам бърза работа [smilie7]

А, дам, екрана на Д300 показва много по добра картинка спрямо канона... виждаш как фокуса кове в зеницата [smilie7]

И е бърз!

Дата:   10-03-08 16:05

нейви моделките с лайв вю-то ли ги снимаш с цайса? кво викаш мацка препарирай се и гониш зеницата после ли [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Дата:   10-03-08 16:14

Става въпрос за фокусиране без статив. И да пляснеш снимката в момента когато обектът излезе на фокус[shtrak]

Автор: stoyan_5   
Дата:   10-03-08 16:16

Едва ли е толкова зле...
цанон си знаят работата ...
Да няма няколко режима за фокусиране, а?

Дата:   10-03-08 16:20

тантрис мисля че силата му е в работа от статив...

пейзаж, интериор, макро... не става за репортажи и портрети все пак... кажи какво точно се опитваш да снимаш и как

Дата:   10-03-08 16:21

Дау, какво ти пука как ги снимам [smilie7]
НАЛИ ги снимам и кадрите стават [smilie18]

Автор: todorov   
Дата:   10-03-08 16:21

М-дааа, знаят си я работата от Канон:
https://photo-forum.net/joro/emoticons/money09.gif

Тая работа най-добре я знаят [smilie21]

Автор: jivkojj   
Дата:   10-03-08 16:23

А само преди година-две четях в същия тоя форум как лайв-вю-то било ненужна екстра присъща само на презряните сапунерки [ezik]
След една-две години сигурно ще чета как Сони А900 на navy прави несравнимо по-добри филмчета от Никон д400 [smilie18]

Автор: stoyan_5   
Дата:   10-03-08 16:25

jivkojj,
Да не забравяме и МР3-ките ...[smilie5]

Дата:   10-03-08 16:26

[smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Автор: Svsvet   
Дата:   10-03-08 16:29

Да, и вместо да снимаш в серия ще правиш по 24-36 кадъра в секунда. После подбираш от 100000000 кадъра 3 и ги пращаш на конкурса на Вивател, които тогава ще са първа суперсила в БГ[smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Дата:   10-03-08 16:32

Не виждам как, ако не са ти леви ръцете и знаеш как да снимаш, да направиш добри кадри с менуал фокус.
То навремето всички с АФ са бичили?

Казвам Ви, лайфвюто на д300 е по удобно отколкото визьора, но който не е снимал, не е придобил опит в ТОЗИ начин на снимане - може да си дрънка колкото си иска [smilie7]

Ей го, @1.4, хендхелд мод [smilie24]

http://vista-vision.net/photos/dance.jpg

Автор: jivkojj   
Дата:   10-03-08 16:38

navy, аз почти само така съм снимал. Със сапунерката от 2003, че до скоро само през екранчето на гърба. Давам ти право. Ще дойде време, ще сменя ДСЛР-а си с по-нов модел с лайв-вю и ще преоткрия топлата вода .. аа така де, сапунерката [smilie18]

Публикацията е редактирана (10-03-08 16:38)

Дата:   10-03-08 16:42

Значи, лайфвюто е начин, по-добър от снимане със сапунерка по няколко параграфа:

- много по ясна и детайлна картина имаш!
- възможност да зуумнеш определена област за по добра преценка на детайла!
- много по бързо снимане, сапунерката докато хване фокус, шутера докато сработи... отиде и замина!
- два режима на лайфвю [smilie7]

Абе, тука що се обаждат хора, които НЕ са снимали с този режим и още повече, с никона!

Автор: elmaduro   
Дата:   10-03-08 16:52

Екстра си е като функция, който не го кефи да си го изключи.Аз съм правил снимки под супер изчанчени ъгли и ако не беше лайв вю-то нямаше как да станат[smilie25](снимах от върха на Емпайър стейт с изнесени напред и надолу ръце, през предпазните решетки и си кадрирах като пич).Естествено ,че за портрети е тъпо, аз пробвах ама не ми харесва, за макро, пейзаж и т.н. се е убило.[smilie5]

Автор: magnifico   
Дата:   10-03-08 16:53

Аз от личен опит мога да кажа, че лайф вюто е адски удобно за статично макро [smilie24] Снимам с Оли Е510 и единственото което ми липсва е чупещ се дисплей, като на Оли Е-3, но все пак е доста по-удобно от гледането през визьора, защото поне не е нужно да залегнеш в тревата или калта, както ми се случи преди няколко дни.

Пейзаж също се снима удобно, ако нямаш възможност да сменяш фокусировъчния екран, тъй като може да видиш на дисплея златното сечение и да си кадрираш и подравниш перфектно хоризонта.

Нестандартните ъгли са също улеснени, но ако ще снимаш от високо или ниско, е трудно да видиш някакви детайли на дисплея, въпреки че се води с голям зрителен ъгъл. Може да ползваш само за кадриране, което хич не е малко [smile] Тук пак ще кажа, че чупешите се дисплеи са страшно удобство и на тези които отричат лайф вюто, само защото го имало на сапунерките, мога само да им се чудя на логиката [smilie11] Все едно, ако не гледаш през визьора и ползваш дисплея за да композираш по-добър кадър, значи че си по-малко "ПРО" [smilie5]

Публикацията е редактирана (10-03-08 16:53)

Автор: asahi   
Дата:   10-03-08 18:04

Тантрис, с лайф-вюто може да се работи по няколко начина. От друга страна то не е универсално приложимо.
Нуждаеш се от консултация от по-опитен ползвател + някаква корекция на очакванията. Ако си от София мога на бира да ти обясня за какво става въпрос.

Автор: джъмбо   
Дата:   10-03-08 18:31

аз го ползвах веднъж на лаптопа си [smilie8]

Дата:   10-03-08 18:33

Всъщност никон притежава една перфектна фокусна система, ако говорим за Д300 примерно.
Лайфвюто си е просто полезна екстра като допълнение [smilie7]

Автор: ТодоротВарна   
Дата:   10-03-08 22:01

Лайфвюто - как се сихронизира с вънщни светкавици ?[smilie11] ? Ще по-[beer]

Дата:   10-03-08 22:07

ти нещо [smilie21]

първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »