Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Питане за DSLR
Автор: bobi1976   
Дата:   06-03-08 23:47

Смятам да си взема някой dslr апарат. До сега съм имал само сапунерки, но от една година се запалих по акваристика и сега ми трябва апарат с който да правя макро снимки на рибоците. Но пък и да си щракам и семейството де нали трябва по някакъв начин да оправдая разхода[smilie8] Срял съм се на canon и по точно на 350D или 400D като смятам да взема само тялото а обектива отделно. Дайте съвет за обектив със който да снимам рибоците и семейството до около 350-500 левчета Или пък някой друг апарат който да е до 1500 лева със обектив.А пък лятото ще черпя разходка с лодка и водка[beer]

Отговори на това съобщение
 Re: Питане за DSLR
Автор: Стоев   
Дата:   06-03-08 23:52

http://www.photopavilion.com

Дата:   06-03-08 23:56

За олимпуса ли

Автор: asahi   
Дата:   07-03-08 00:01

Канон 450Д + 18-55 ИС

Дата:   07-03-08 00:03

Ами ако не залиташ по последващи набутвания за стъклария всеки двоен кит ще ти свърши работа за общи цели:)
Иначе тръгнеш ли да добавяш нещица.....[smilie3] [beer]

Дата:   07-03-08 00:10

Ами лошото е че аз доста залитам и най вероятно ще се набутам доста. Като започнах със рибоците идеята ми беше да си направя накое малко аквариумче после малко се разшири и така до 300 литра и около 2000 хил левчета назад. Т[smilie8] а търся оптималното между качество и цена за да се задържа около 1500 лева

Автор: danny_falin   
Дата:   07-03-08 00:52

за рибетата добре ще им дойде еф 35 1.4л [smilie5]

Автор: ALBIREO   
Дата:   07-03-08 00:57

Хаселблад [smilie24] [smilie18]
Има два начина да стигнеш до тази истина - бърз и бавен. Сам избери [smilie18]

Дата:   07-03-08 01:02

Няма пълно щастие нито оптимално - каквото и да избереш - все е малко и не достига[smilie3] [beer]

Автор: CTEHATA   
Дата:   07-03-08 01:49

bobi1976: ако задълбаеш в купуването на все по-качествена фото-техника, тия 2000 ще почнат да ти се струват дреболия :)

Автор: doca   
Дата:   07-03-08 07:12

Като си спомня как тръгнах от едно Канонче S3-ка за 500 лв., донесено ми от една вече братска страна[smilie18] и сега съм с техника за около xxхx долара.
Зарибяването е вече факт, но пък вътрешно съм удовлетворен от качеството, което получавам като обикновен фотолюбител.
Може би Асахи е прав за Канона, но аз ти препоръчвам да тръгнеш с нещо по- скромно, от Пентаксите, на които можеш да завиваш доста от старите бюджетни обективи.
Да кажем K100D Super, двоен кит или K10D с двоен кит/18-55 и 50-200/.
И двата са чудесни обективи за цената си.
И като прибавиш един Asahi Pentax SMC 50/1.7, си оборудван напълно.
Освен ако не решиш да снимаш гарги, където ще ти трябват действително скъпи светлосилни обективи с USM.

Публикацията е редактирана (07-03-08 07:13)

Автор: cicomanco   
Дата:   07-03-08 08:29

виж в профила ми рибоците.с макрото-(което и да е)и олимпус Е-510.Стабилизацията върши чудесна работа в такива случаи!

Автор: shtukov   
Дата:   07-03-08 10:13

Зависи колко са големи рибоците. И аз обичам да ги щракам ама над 20 кила.

Дата:   07-03-08 21:29

Ми те рибоците ми са малки като размер и като бройка наблягам на харацинови рибета. Общо взето аквариума ми е една оранжерия тип холандски. А между другото миналата седмица замалко да си взема точно този апарат. Пентакса единственната причина поради която не го взех е че хората които работеха във ателието бяха супер некомпетентни и незнаещи.Казваш че е по -добрия вариант.

Автор: deadscreem   
Дата:   07-03-08 21:47

е510 + дабъл зуум кит :Р

Автор: exo99   
Дата:   07-03-08 23:13

Пентакс К10Д [smilie24] [smilie24] [smile]

Автор: d256h   
Дата:   07-03-08 23:30

Първо намери статии или литература как се снимат аквариуми и рибки, после ще знаеш какво да търсиш. Проблема е голям! Задължително си избери камера със стабилизатор, защото при тия снимки светлината никога не стига. Ако изплющиш външно осветление на аквариума, цветовете на растенията и рибките избледняват и няма да направиш нищо! Махни го това 350 и вземи нещо по-съвременно и чети, има супер статии за снимане на аквариуми!

Дата:   07-03-08 23:34

Аквариум може прекрасно да се снима от статив и без стабилизатор. Осветлението е най-важно. 350Д за тази задачка няма недостатъци.

Автор: d256h   
Дата:   07-03-08 23:40

Асахи, снимай Данио Рерио на скорост 60 или 80 да видиш каква мазня ще излезе без подкрепата на стабилизатор, той си е голямо предимство! Общ план на аквариум може да се снима с почти всяка камера, но ако снимаш от 5-10 см, с 350 ще я закъсаш, освен при спящите на дъното риби!

Дата:   07-03-08 23:52

Твърдиш, че стабилизаторът ще компенсира движението на обекта в кадъра?

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »