Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 проблем със съхранение на снимки
Автор: dvda   
Дата:   05-03-08 11:36

Здравейте,
имам следния проблем със съхраняването на снимки. На някои се появява следния дефект. Имам такива в РАВ, ДЖПГ и ТИФ. Не са много, но се появяват от време на време.
https://photo-forum.net/i/811005

Имал съм подобен проблем с мп3-ки (при прехвъляне по лан) започваха да цъкат.
Обаче снимките не са копирани дори на друг хдд.
Мерси

Отговори на това съобщение
 Re: проблем със съхранение на снимки
Автор: Canon   
Дата:   05-03-08 12:55

Пускал си чекдиск и е имало бад сектори. Сменяй диска, докато не си ги загубил тотално

Автор: tonitta   
Дата:   05-03-08 14:11

И аз имам подобен проблем и не мога да установя от какво се получава.Започна преди около 2 месеца и първоначално след като забележех дефект, ако отворя снимката след няколко часа се оправяше, но сега вече няма оправяне. При мен дефектите изглеждат малко по-различно:

http://images24.snimka.bg/005268520.jpg

http://images24.snimka.bg/005268576.jpg

http://images24.snimka.bg/005268734.jpg

Не е от фотоапарата, защото междувременно си купих нов и измежду файловете на двата има "счупени". Отварям снимките с две различни програми - и с двете се виждат така. Копирам ги на другия ми компютър - същото. Явно проблема си е в снимките, не е от видеокартата ми например, защото и когато се опитам да ги кача в интернет, ми пише, че има проблем и не става.
Казаха ми, че може да е от картата, но имам снимки правени от приятели с други фотоапарати и карти съответно, които също са с дефекти. При скандиск не ми даде да има нещо нередно, но въпреки това най-логичната причина за дефектите според мен е повреда в хард диска. Проблема е много неприятен, особено като не знам причината.
Дано някой тук намери разрешение.

Автор: stoyan_5   
Дата:   05-03-08 14:20

Пишете само на Вербатим дискове!

Автор: orlinst   
Дата:   05-03-08 14:29

tonitta, имам абсолютно същия проблем, снимките ми изглеждат точно така. Интересното е,че имам този проблем, откакто си купих нов лаптоп с амд, докато на стария с коре дуо това не се проявяваше. Нека ако някои знае нешо по въпорса наистина да каже, защото е доста неприятно.

Дата:   05-03-08 14:39

Ако това въобще има някаква връзка - при мен пък проблема сякаш започна когато мъжът ми ми смени рам-а. От началото постоянно се случваше компютърът сам да се рестартира. Чудя се дали не се получава някаква несъвместимост между "чаркълаците".

Автор: dvda   
Дата:   05-03-08 14:41

чекдиск не си споням да съм пускал,
а за записването на снимките няма проблем
тези които са ми на компютъра са се повредили

Дата:   05-03-08 15:05

Ааа, щом се повреждат на компютъра, проблема е в драйверите на дъното.
Дръпнете най-новите драйвери за въшето дъно от Интернет!
Най-често има проблем при работа с различни марки РАМ.
Почти винаги производителите ъпдейтват драйверите за поддръжка на новите РАМ ...

Дата:   05-03-08 15:08

dvda, orlinst, имате ли проблем с качването на дефектните снимки в интернет? При мен не става и тези, които показах съм ги правила с бутона принт скрийн.

А някой знае ли програма, която може да оправи тези дефекти?

Дата:   05-03-08 15:09

tonitta бе чети, tonitta
не чете ...
Снимките са си ви наред ...
Ъпдейтвайте си драйверите на дъното!

Автор: orlinst   
Дата:   05-03-08 15:37

Добре де, ако е от дъното , то това не означава ли, че проблема ще е само на моя компютър. Тоест като ги прехвърля на друго пц би трябвало да си излизат добре, защото едва ли се променя самият файл.

@ tonitta - да, има проблеми с качването, не конкретно във ФФ, но в други фотогалерии съм пробвал и снимките се отхвърлят, дори фотошопа ги дава като "брокен"..така де.. "счупени"

Дата:   05-03-08 15:42

и аз имам два компютъра и по-горе съм писала, че и на другия се виждат с дефекти.

Автор: forcomnet   
Дата:   05-03-08 16:22

Файловете ви вече са увредени! Това е сигурно. Ако не са то при всяко отваряне на един и същи файл линията която разделя файла ще е на различни места, а не на едно и също. Повредата на файла се получава най-вече по време на трансфер от и към хард диска. Причините може да са много и при всеки от вас да е различна. При мен преди година имаше подобен проблем и не само със снимки, а всякакви други файлове, които със сигурност са били здрави и съм ползвал многократно в един момент се оказват дефектни... а понякога в последващ момент пък се оказват здрави, но в повечето случай ефектът (дефекта) е необратим. При мен се оказа проблем с конекторите на захранването. Лоши връзки... високо преходно съпротивление между контактите и от там прегряване на контактните пера надъното... каквото и да правех имаше краткотраен ефект... впоследствие се наложи да сменя дъното и захранването от тогава всичко е ОК. Но почти същите, че и по-големи проблеми може да доведе и един евтин (некачествен) захранващ блок... лоша стабилизация и филтрация на напреженията. От там идват много реално не съществуващи проблеми с хард диска, рам-а, видеото... и т.н. и хората започват да ги подменят като мислят, че проблема е в тях а те са си напълно здрави.

Малко се отдалечих от темата, съжалявам.

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Нови предложения
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг: