Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Избор на камера
Автор: eth   
Дата:   04-03-08 14:57

Ще трябва да купувам някаква камера за домашно ползване:-)
Колебая се, дали да бъде HD. Телевизора ми е Full HD, но се чудя струва ли си да давам около 2 пъти повече пари за такава камера, т.е. ще успея ли да видя разликата между HD записа и стандартния или ще остане само тръпката, че и камерата е HD [smile]

Отговори на това съобщение
 Re: Избор на камера
Автор: Dani_Koev_BG   
Дата:   04-03-08 15:04

Ами най-просто казано на HD телевизора си ще виждаш:

1. При кадри снимани с HD камера: повече детайли, но по-малко контраст, яркост и т.н.т.

2. При кадри снимани с 3CCD камера: по-малко детайли, но повече контраст и по-наситени цветове.

Автор: stefan63   
Дата:   04-03-08 15:06

Щом си имал пари за телевизор, дай и за камера.[smilie3]
Със сигурност ще има разлика , но за да я видиш, май трябва да купиш и двете?![smilie25]
Коя HD камера имаш предвид?

Автор: navy   
Дата:   04-03-08 15:17

Хе хе, ами виж сега...
Аз имам ХДТВ телевизор. Фотографии на него се виждат ве-ли-ко-леп-но!
ОБАЧЕ... имам нотбук с фулл ХДТВ изход.
Също така имам Д300 с ХДТВ изход.
Какво излиза... не виждам смисъл-а да си гледам суровите кадри направо на ТВ, ОБАЧЕ, ако работата ми е свързана с това, необходими са презентации, показване на клиент на друго място и т.н. (вече под път и над път има големи ЛЦД-та), то тази опция на фотото е много ценна.
Но аз не я ползвам, защото от нотбука ми е по лесно, по удобно, по правилно... с музика и други гъдели [smilie7]

Та такива ми ти рабути [smilie7]

Автор: jivkojj   
Дата:   04-03-08 15:45

Хм човека пита за камера, какви ноутбуци, какви фотоапарати?!

Естествено че има смисъл ХД камера при положение че имаш вече телевизора.
За яркост/контраст и голяма динамика т.е. наистина високо качество много пари ти трябват. Независимо СД или ХД ще е камерата. Но и при евтините модели картината е ОК, стига да не снимаш на прекалено тъмно (лампа е решението), прекалено светло (проблема се решава с НД филтри) или сцени с голям контраст.
А разлика има. Определено. [smilie24]

Автор: eth   
Дата:   04-03-08 16:36

Благодаря на всички.
За navy - и аз снимам с D300 17-55/2,8. На монитора ми (Eizo) снимките се виждат прекрасно, но на тв, дори и през HDMI входа не съм възхитен от качеството. А тв е хубав - Philips Perfect Pixel.
За stefan63 - по принцип си прав, но май предпочитам да си взема хубав телеобектив за същите пари:-) А за модела - ами един на Sony със 100 GB hard, оптична стабилизация и т.н., но е малко под 3000 лв. Ако можеш да ме посъветваш за модел - приемам всякакви съвети, като например кои параметри са важни: оптика, матрици, производители и т.н. От камери нищо не разбирам, а ще я използвам за домашни цели и вероятно да документирам медицински процедури за рекламна цел (а там детайлите май са доста важни).

Автор: ahaya   
Дата:   04-03-08 21:52

Разучи всички подробности за последваща обработка/възможности на компютъра , подходящ софтуер,дискове и плеър на HD.

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »