Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Мнение за бинокъл Minolta Activa 10-30x27 FM Compact Zoom
Автор: pi4o   
Дата:   02-03-08 17:23

Моля хората, които имат опит с подобна оптика да си кажат мнение заслужава си ли да дам 470 лева за тази техника. Ултра компактен е и с този 30х зуум дали е истински или е само реклама??? Ама все пак е Минолта... Мисля, че такава сериозна фирма не би си позволила ментета.

ето линк за инфо: http://www.netshop.bg/shopping/product.php?p=4290

предварително Ви благодаря![cool]

Отговори на това съобщение
 Re: Мнение за бинокъл Minolta Activa 10-30x27 FM Compact Zoom
Автор: apollo   
Дата:   02-03-08 17:49

Ле леееее... та това е пластмасов боклук и то на тази цена [smilie23] [smilie23] [smilie23] [smilie23] [smilie23]

От мен съвет - искаш ли добър бинокъл то веднага забрави за думата зуум [beer]

Дата:   02-03-08 18:18

Аве мисля, че не е пластмаса, тежи 370 грама и е с 4 поропризми...[smilie11] [smilie11] [smilie11]

Автор: jivkojj   
Дата:   02-03-08 18:44

Може би оптиката му да е добра, но това 10-30х27 ми се струва пресилено, не мога да си представя как ще виждаш нещо при х30 без статив. Аз имам един 12х50 и той вече идва малко неспокоен.

Дата:   02-03-08 19:05

jivkojj, абсолютно си прав, че ще трябва да е стабилизиран, дали със статив или с подпрени лакти, притеснява ме дали е истински или е менте за толкова много пари.[smilie10] [smilie10] [smilie10]
а диаметъра на предната леща - 27мм как ти се струва спрямо твоя с 50мм ?

между другото има и един Олимпус с 10-30х25мм, ама той е 240 лв. и много се колебая...

Дата:   02-03-08 19:25

Ами честно да ти кажа именно диамеъра на лещата ми се струва прекалено малък. Имам и 2 други: Цайс 8х56 и руски 8х40_и_нещо и с тях се гледа много по-комфортно, особено с Цайса. Но пък с тоя 12х50 се вижда значително повече.
Най-добре да пробваш някъде дали ще ти паснат. Аз лично за мен не бих си купил бинокъл, с по-малка леща от 50, еле пък толкова мощен, но все пак ти си знаеш. А относно цената, за толкова пари остана и менте да е [smilie10]

Автор: glock19   
Дата:   02-03-08 19:31

В никакъв случай не си купувай бинокъл със зуум!
Ама в никакрв слумай! Без значене кой е производителя.
Не е нужно и ти да се прецакаш за да стигнеш до този извод!
За диаметъра на предната леща - зависи за какво ти трябва бинокъла. Ако ще го ползваш през деня си е ок. Ама тоя зуум 30х ....
За какво ти трябва чак такъв?

Дата:   02-03-08 22:28

glock19, защо си толкова против зуума при биноклите??? Ти имаш такъв и не си доволен ли?
А кога ще го ползвам незнам и денем и вечер, и луната се вижда по-готино.
А за какво ми е 30х ли, защото искам да е възможно най-голямо увеличението, а разните 50х и 60х вече ми се струват нереални и май е реклама,а не истинско увеличение.

Дата:   02-03-08 22:35

Щом толкова много ти трябва приближение, защо не погледнеш някой далекоглед. При толкова много зуум едва ли бинокулярния ефект ще носи някаква информация, освен ако тръбите не са на поне 30-40 см. отдалечени. А далекогледите имат много запас, като държиш с 2 ръце не е толкова нестабилен, пък и за толкова пари ще намериш нещо по-добро.

Дата:   02-03-08 22:53

Не съм ползвал далекоглед и незнам дали няма да ми се изморява едното око. За това си мисля, че по-добре да е бинокъл. Но да е най-малкият, но с най-голямото [smilie6] увеличение.

Автор: firebird   
Дата:   02-03-08 23:20

Какво ще гледаш с този бинокъл?
Ако е за птици, не е удачен.
С това увеличение и 27 мм ще имаш много малък зрителен ъгъл и трудно ще си "хващаш" обекта.
При увеличение над 15 пъти няма ли статив, всичко много трепти.
Имам руски бинокъл 8х30 и си е супер.
Не съм ползвала бинокъл със зуум, но дори да е реално това увеличение от 10 до 30 , прави сметка и за статив.
За монокулярните тръби - такова нещо съм използвала, не е толкова страшно. Човек свиква да гледа и с едно око, без да мижи с другото и да го напряга, просот мозъка се абстрахира. И пак зависи какви обекти и колко дълго ще гледаш.
П.П. От изложените в сайта неща бих си избрала 8х40 бинокъл. Обаче наистина всичките изглеждат несериозно пластмасови.

Публикацията е редактирана (02-03-08 23:26)

Автор: apollo   
Дата:   03-03-08 01:30

Celestron SkyMaster 15x70

190лв. нов[smilie24] Това е най разумния избор ако искаш голямо увеличение и качествена картинка [smilie24]

Всъщност от ръка 10-12х увеличение се държат стабилно но по нагоре започват трептенията и язък... така че с малко тренинг 15х увеличение ще ти е точно по мярка [smilie24]

Голямото увеличение си иска и голяма апертура а оттук и големи физически размери [beer]

Автор: b0bb0   
Дата:   03-03-08 21:12

Това е бинокъл, за който се съмнявам дали и 20 лева не са му много.

Зум = малко зрително поле. Все едно гледаш в дупка. По други сайтове дават 1.7 - 4.3 градуса. Един "прост" руски БПЦ 10х50 има ~6 градуса.

Зум = ниско качество на образа.

Увеличение 10-30. 10 може и да има, за 30 не бих се обзаложил. А ако има едва ли би било използваемо.

На тоя бинокъл обективите му са по-близо, отколкото окулярите. Т.е. никакъв ефект на бинокулярно зрение.

Средното разстояние между двете очи, съответно окулярите е 65мм. Като гледам картинката няма да се изненадам обективите да са по-малки от 27мм.

Eye Relief (mm): 8.3-6.3 Това означава, че очите трябва да са на 8.3 до 6.3мм от лещите на окулярите (при различните увеличения), за да се вижда цялото поле. Това разстояние е много малко и неудобно гледане.

465 лева - имал си бол пари, дал си :)

Автор: mun4o   
Дата:   04-03-08 08:49

От една година ползвам "ОPTUS" 8-24/50. Зумът от 8 до 14 пъти си е перфектен. Нагоре не го ползвам. Обаче ми го донесоха от Австрия, на цена 15 евро. По-добро съотношение качество-цена - здраве му кажи.[beer]

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »