Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 бърз въпрос (почистване на сензор)
Автор: 7771   
Дата:   29-02-08 05:19

здравейте. надявам се че въпросът не е питан преди, защото използвах търсачката но не намерих нищо. [smilie5]

Та имам аз Никон Д100 SLR body + Nikkor 18-70 f/3.5-4.5 обектив. Напоследък в снимките ми има черни точки (на високи стойности на блендата особено f/11 и нагоре), които доколкото разбирам са породени от прах по сензора... как влиза не знам (тъй като почти не сменям обективи.. единиственото възможно нещо което чета в интернет е заради обектива... ако той засмуква прах когата го zoom-вам)...

също така има и доста малки прашинки в обектива, но доколкото разбирам това не оказва влияние върху снимките!

та значи трябва ми място което да предлага чистене на сензора (срещу заплащане, няма проблем)! моля ви препоръчайте ми професионалисти, които знаят как се борави със скъпа техника (магазин или студио ? не знам) ... и също ме ориентирайте към цена (приблизително)! [smilie8]

ето снимка
http://i26.tinypic.com/ns2tz.jpg

мерси предварително!! [beer]

Отговори на това съобщение
 Re: бърз въпрос (почистване на сензор)
Дата:   29-02-08 05:21

надявам се въпросите да не са доста тъпи, но хобито ми е ново и не разбирам много!

п.с. забравих да кажа че се намирам в СОФИЯ и не желая да чистя сензора сам.. не ми го препоръчвайте.

Публикацията е редактирана (29-02-08 05:25)

Автор: doca   
Дата:   29-02-08 06:16

При ZENTEX:
ZENTEX ltd.Специализиран сервиз фото и видео камери,оптически системи и IT техника.София Младост 1 бл 25 вх 3 тел 0888972776.

Публикацията е редактирана (29-02-08 06:17)

Дата:   29-02-08 06:36

мерси за бързия отговор.. само да попитам дали си ползвал тяхните услуги и дали са ce представили добре? имат ли опит с никон... не искам да звучи тъпо ама все пак доста време събирах пари да си купя бодито на старо, и малко се притеснявам!

по случайност да има сервизи които са оторизирани от никон или да не се надявам?

за всеки случай чакам още предложения ако има ! мерси

P.S. а и така или иначе си питам... нали най вероятната причина за точките на горната снимка е именно прах по сензора?

Публикацията е редактирана (29-02-08 06:57)

Автор: ogistoev   
Дата:   29-02-08 08:12

доста време явно само си събирал пари и не си се интересувал от сервизния "живот" на никон в България [smilie5] - т.е. такъв "оторизиран" няма.
Отивай при Зентекс - много е точен и предполагам ще свършите работа. (Чуйте се предварително)

Автор: hooliganmartin   
Дата:   29-02-08 08:19

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: asahi   
Дата:   29-02-08 08:20

Има опит и с Никон, има необходимата техника и умения.

Ако желаеш сам да се оправяш потърси една духалка от фотомагазина и продухай пространството пред матрицата при отворен затвор. За подробности чети упътването на твоя фотоапарат.

Ако си от София - тичай с десетина лева при Зентекс. Спирката на Цариградско на Окр. болница, зад ОМВ-то.

Автор: Brummaker   
Дата:   29-02-08 08:25

не духай ! смучи /обикновено прахосмукачките имат и малък накрайник, който като го сложиш около байонета и засилиш на макс - върши работа за първия етап от чистенето / [smilie24]

най-добре първия път не го прави сам, все пак ...

Дата:   29-02-08 19:58

мерси много на всички от форума. пратих му емайл и каза че ще помогне затова живот и здраве тези дни като намеря малко време ще отида да го оставя никона!

ogistoev прав си ... смисъл парите доста време ги събирах но най накрая се реших да си купя боди :)

та така и никой не ми каза дали правилно съм познал за никона... точките са поредени от прах в сензора нали? [smilie21] https://photo-forum.net/joro/emoticons/1087.gif

Публикацията е редактирана (29-02-08 20:07)

Автор: Стоев   
Дата:   29-02-08 21:03

Зентекс[smilie24]
Прах по матрицата.

Дата:   29-02-08 22:57

матрицата? с риск да прозвучи тъпо. демек това > Сензор 6.31 мега пиксела CCD, 23.7 x 15.6 mm ... същото ли е ? [ezik]

Автор: asahi   
Дата:   29-02-08 23:05

Съшото е.
Не се притеснявай да питаш.
Не се притеснявай и да четеш.

Автор: Стоев   
Дата:   29-02-08 23:07

7771 написа:

> матрицата? с риск да прозвучи тъпо. демек това > Сензор 6.31
> мега пиксела CCD, 23.7 x 15.6 mm ... същото ли е ? [ezik]

Бръкни с шублера и премери[smilie21]

Дата:   29-02-08 23:17

asahi [smilie24] за пръв път го виждам това разделче... евала
https://photo-forum.net/ebook/page2-2.htm

Стоев [smilie5] [smilie5]

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Албум преди 6 часа
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг: