Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 принтерско питане
Автор: anastas   
Дата:   22-02-08 21:06

Здравейте от скоро ползвам принтер ЕПСОН Р285.
След като свършиха оригиналните мастилници ги смених с презареждащи се купени от ПРО КАРТ и ужас проблеми с запушени дюзи самупочистването на принтера не помага.След два дни включвам принтера проблемите са се испарили като с магическа пръчка.Принтера печата отново със същото превазходно качество.Сигурно са се самообезвъздушили ?От тогава не съм имал проблеми с качеството но се замислих за друга причина .Как влияе температурата в помещението помещението на запушването на дюзите(пеждевременно засъхване на мастилото в дюзите при по-висока стайна температура)
Моля споделете своите наблюдения и опит.

Отговори на това съобщение
 Re: принтерско питане
Автор: avjijata   
Дата:   22-02-08 21:37

Според мен при смяната на касетите е останал въздух,който мастилото впоследствие е избутал. Доколкото за температурата в помещението, не вярвам да работиш на 40 градуса. По голяма опастност има ако принтера се остави при много ниски температури.Възможно е мастилото да замръзне/въпреки,че в него има и малко алкохол/. Погледни все пак в ръководството препоръчителния температурен режим на принтера. Чел съм,че Епсъните искат редовно печатане. Мисля,че 3DFEN може да те посъветва повече.

Дата:   22-02-08 22:12

Аз не работя при 40 градуса но при мен принтера се намира на 50 см от радиатора на парното(80-90 градуса температура на водата)Въздуха в близост до радиатора е сух това ме безпокои.

Автор: avjijata   
Дата:   22-02-08 23:09

Е..... и ако в Пловдив пускаха парното на такава температура,щяхме да сме много щастливи! /това в кръга на шегата/.Сложи му някаква отразяваща повърхност зад него.Мисля,че ще си решиш проблема.

Автор: stormfx   
Дата:   24-02-08 16:54

Освен температурата има значение и влажността на въздуха.

Автор: bozo   
Дата:   24-02-08 19:15

Не е хубаво принтера да е на толкова топло, подобни температури при продължително въздействие биха променили вискозитета на мастилата, което не е никак приятна ситуация. Щом си минал на неоригинален картридж е хубаво всеки ден да пускаш по един Nozzle Check, отпушването на спечени дюзи е много мръсна работа...

Автор: asahi   
Дата:   24-02-08 22:15

Неоригиналните мастила винаги са източник ан неприятности.

Дата:   25-02-08 17:37

Асахи неприятностите изчезнаха два дни след смяната на мастилниците без да разбера каква е причината за тях сега принтера работи перфектно качеството е супер.Тази тема пуснах за да попитам дали сухият въздух и по-висока температура са проблемни и как бихме могли да се предпазим от тези проблеми?

Дата:   25-02-08 17:42

"Неоригиналните мастила винаги са източник на неприятности. " Отпечатай си го на самозалепваща хартия и го залепи отдолу на принтера. Със сигурност ще ти се наложи да го четеш няколко пъти.

Дата:   25-02-08 18:13

Вероятно си прав.Но разликата в цената(от90-110лв без ддс за 6бр по 7.5 мл или 45грама от90 до110лв оргинални срещу 100грама за 12лв неоргинални)ме накара да се замисля .Аз просто реших да пробвам.А какво казва твоят опит за работната температура и сухият въздух?

Дата:   25-02-08 18:18

Сметката ти е вярна. Аз съм купувал епсънска глава - не ми излезе сметката никак.

Температурата и влажността имат по-голямо въздействие върху хартията и по-малко в/у принтера. Ако почистващата с-ма на принтера не работи коректно при повишена температура може да се получи доста бързо засъхване на главите. Когато главата е в паркирано положение под нея има една "гъбичка", напоена с мастило. То пази главата от засъхване.

Дата:   25-02-08 18:33

Благодаря за изчерпателния отговор.Надявам се да нямам грижи с главата поне 3-4 зареждания.След това от разликата в цената ще има средства не за ново глава а за нов принтер.Колкото повече издържи главата толкова па-хубав (по-голям)ще е следващият ми принтер.

Автор: 3DFEN   
Дата:   25-02-08 21:00

Щтракай смело с принтера. Все пак ако може да е малко по далечко от парното ще е по добре. По-висока температура е предпоставка за по бързо съхнене на мастилото и евентуално засъхване на главите. Почистването им (на главите) съм ти казал как става. И често да го правиш не е страшно.
Още един съвет , аможе би два.

1. Отпечатай една снимка в две копия
надпиши някъде датата на печат. Закрий половината с много плътен и добре прилеплал картон или нещо подобно и я постви на прозореца да си седи там. А другата пак покрита на половина остави някъде в стаята.
На есен виж каква ще е разликата.

2. Купи си една папка с найлонови джобове А4
(Има ги с 10, 20 и 40 джоба) 4-8 лв. В такава папка си слагай снимките. Апапката в някакъв черене найлонов плик или нещо подобно
за да са на тъмно и да може да си ги гледаш и след години.

3. Дано да печаташ докъто принтера не ти изпише едно съобщение, че трябва да се подменят някои износващи се части.

Дата:   25-02-08 22:17

благодарско на всички отзовали се [beer] [beer] [beer] [beer] [shtrak]

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »