Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна
 Янко Лудия нападна фоторепортер в съда
Автор: _OmegaTransFer_   
Дата:   25-02-08 11:40

http://dnes.dir.bg/2008/02/25/news2703716.html

Накъде отива този свят...[smilie10]

Отговори на това съобщение
 Re: Янко Лудия нападна фоторепортер в съда
Автор: pmartinov   
Дата:   25-02-08 11:45

http://dnes.dir.bg/2008/02/25/news2703716.html

Автор: Coincidentia   
Дата:   25-02-08 11:46

Където винаги е бил - нищо ново под слънцето [smilie2]

Автор: jivkojj   
Дата:   25-02-08 11:49

Обвиняемият заяви пред съда, че пет пъти е предупредил да не бъде сниман и затова е реагирал така.

Интересно как ли биха реагирали болшинството хора след като са отправили 5 предупреждения. [smilie19]
А и пише че тоя е още подсъдим, т.е. не е осъден и правата са му като на неосъден.
С една дума рисковете на професията.

Автор: pacimir   
Дата:   25-02-08 12:10

Интересно как в съдебна зала обвиняем за углавно престъпление може да прави каквото и да било освен да си държи закопчаните ръце зад гърба и да си седне на скамейката.

Автор: ТодоротВарна   
Дата:   25-02-08 14:05

Забранено ли е да се снима в залата на съда или на други публични места ? Бях чел ,яе можеш да снимаш всеки стига да не в частен имот ?

Автор: asahi   
Дата:   25-02-08 15:45

Фоторепортерът дали се е изненадал?

Автор: stoychev   
Дата:   25-02-08 15:54

Жал ми е за светкавицата... [smilie2]

Автор: hotsnail   
Дата:   25-02-08 16:01

Абе проблем е да снимаш всеки дето не в частен имот. Има дори такива дето религията им забранява да се снимат(щото им взимаш душата).

Та не е толкоз странно, че някой репортер е изял пердаха. Още повече ако найстина са го помолили(предупредили) да не снима. Според мен, трябва някаква етика да има.

Аз съм трил снимки на такива сектанти. дойдоха възмутени и им показах как ги трия и им се извиних.

Публикацията е редактирана (25-02-08 16:03)

Автор: CTEHATA   
Дата:   25-02-08 16:03

Че не е коректно след толкова предупреждения да продължиш да снимаш, не е.
Но този обвиняем за да си позволи това в съдебна зала, значи нещата са мнооого зле.

Как ли е повлияла гледката на съдията?

Автор: _OmegaTransFer_   
Дата:   25-02-08 16:15

Че те влияят ли им подобни гледки?
И на мен за светкавицата ми е жал.

Но и че се намира на публично място и е обект на обществен интерес - това е ясно. И е ясно, че ако си е вкъщи по дребни гащи и си бърка в носа, никой няма право да го снима. Но щом си на обществено място, още повече - в съд, не можеш да отказваш да бъдеш сниман. Все едно да ти каже някой - не ме гледай. Да си стои у тях и няма кой да го снима. Щом е опрял до съд - да търпи генералната превенция (все пак обществото трябва да знае какво става в съда).[smilie7]

Автор: rachmaninov   
Дата:   25-02-08 16:24

В Конституцията е записано, че не може да ви снимат без вашето съгласие! Описано е по негативен начин: не може да се снима без знанието и не може да се снима, когато има несъгласие.

Ами така де!

Друг е въпросът, че наистина няма какво да се направи законно. Като дойде Дейвид или някой друга персона от Господари на ефира или не дай си боже, онази ненормална журналистка ..как се казваше...аа Маргарита Михнева....

А после а си позволиш да я нокаутираш, а се вдига пушилка до небето - бие се "свободното слово" ...

Автор: CTEHATA   
Дата:   25-02-08 16:28

Сравнително лесно може да се наложи на всеки от нас да отиде в съда. Докато не го осъдят запазва повечето си права. След това е друго.
За светкавицата и мен ме е яд!

А за влияенето от гледки - ми може и да ги е страх хората, не знам.

Автор: georgioiv   
Дата:   25-02-08 18:32

ами репортера трябваше на тая грозна мутра да му набие светкавицата в ****... Че да не го е яд после за техниката..... Бил го предупредил 5 пъти.... Интересно ако предупреди пет пъти вестниците да не пишат за него че е обвиняем, дали няма да пишат.... Нормалната процедура в този случай е, съдът да го осъди за неуважение, дето си позволява хулиганство пред него.... А после като излезе със зачервен задник от панделата да съди журналиста с граждански иск за нанесени морални вреди... Така не си набихте в кратуните, че на журналистите работата им е да се тикат и да снимат..... И колкото повече се тикат и снимат, значи са по-добри в работата си... И затова заслужават награди и парични премии, не скапана техника, която всеки долен гаден боклук от улицата да им чупи в българския съд.....

Автор: n1x0n   
Дата:   25-02-08 19:02

Така не си набихте в кратуните, че на журналистите работата им е да се тикат и да снимат...

Ти така и не си наби в кратуната, че в тази държава ПЪРВО има закони и второ има журналистически мераци...

Автор: georgioiv   
Дата:   25-02-08 19:34

аааа, верно ли има закони...????
Набий си в кратуната, че в нашата мила родина в момента има подобие на закони само и единствено за кокошкарите... И за никой друг.... Ако беше иначе, тая улична отрепка никога нямаше да вдигне ръка срещу журналист в съдебна зала.... [smilie3]

Автор: cameraman   
Дата:   25-02-08 19:43

Че то ако трябваше да се съобразяваме с капризите на престъпниците в съда нямаше да има нито един съдебен репортаж... Някой да е чул убиецили изнасилвач да позира на репортерите за спомен?[smilie18]

Автор: ALBIREO   
Дата:   25-02-08 20:05

Силно ме съмнява репортерът да си е превишил правата, за разлика от подсъдимия. [smilie23]
Не съм запознат със случая, но ако бях на мястото на фоторепортера, гарантирано щях да заведа дело срещу смотанягата.

А и от кога саморазправата е регламентирана?

Ако му нарушават правата като го снимат, да подаде жалба [smilie3].

Дата:   25-02-08 20:26

В и България и политиците и журналистите са отрепки, наред с веъдесъщата мафия. Ето какво се случи:
Опитах да напиша 2 коментара във въпросния "нофинарски сайт" по-горе. Съвсем кратки и възпитани, без обиди. След като ги изпратих ми изписа съобщение че коментарите първо ще бъдат проверени и тогава публикувани. Е не ги пуснаха! За проба накрая написах само "taka e" ... и хоп, след 5 мин се появи великия ми коментар?! Е?
Че мисълта ми е и политиците и "журналистите" ни са яко за бой и е..не. Не ми е жал за тоя, както и за почти колегата му - бандита дето се е пробвал да го снима. На всички тея мястото им е заедно.
Жалко за светкавичката наистина. [smilie18]

Автор: larrgo   
Дата:   25-02-08 20:34

Затова си вземете фотоапарат с голям оптичен зуум [smilie5] [smilie25]

Публикацията е редактирана (25-02-08 20:35)

Автор: Amigo   
Дата:   25-02-08 20:39

баси държавата - бандитите са на пиедестал вместо да са там, където им е мястото! [smilie23] [smilie23] [smilie23] ако е нарушил закон репортерът, това е отделен въпрос, обаче някаква мутра да се саморазправя с тебе в съда... [cool] [smilie23] [smilie23] абе мутренско-мафиотска държава е нашата, това е болезнената истина [smilie9] [smilie9] [smilie23] [smilie23]

Автор: ALBIREO   
Дата:   25-02-08 20:40

jivkojj - добре де, кажи тук какво е станало.

Дата:   25-02-08 20:46

Нее, имах в предвид че написах 2 коментара във сайта, в същия дух както 4-тия коментар в тази тема. И просто си бяха цензурирани. После как да симпатизирам на журналисти, когато виждам че положението не е по-различно отколкото при организираната престъпност - едните бият и крадат, другите изопачават информация, което е същото. Т.е. всеки си е душманин на своето поприще.
И това за толкова дребна работа. Представете си значи какво става за големи неща, платени писаници и т.н. Няма нищо странно, че сме толкова назад в сравнение с останалите по независмост на поднасяната информация. Хмм, дали не бяхме към 50-то място, или по долу. А догодина ще сме на 60, или 70.

Автор: IvoZafirov   
Дата:   26-02-08 10:12

Абе то и аз съм от фотографската страна на чертата ама ако и аз кажа на някой 5 пъти, че не искам да ме снима, а той продължава незнам как бих реагирал [smilie8]

ПП: на апарата не бих посегнал никога обаче
[smilie5]

Автор: Vinsent   
Дата:   26-02-08 10:31

К'ва марка е бил фотоапарата? [smilie11]
Ако е бил Никон, ми нема нищо! [smile] [smilie25] [smilie18]

първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »