Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 GPS и Фотоапарат
Автор: jivkojj   
Дата:   25-02-08 11:29

Здравейте,

някой може ли да предложи подходяща програма която да може да синхронизира снимките със данни от ГПС-а.
Идеята ми е следната: притежавам няколко ГПС устройства и когато излизам някъде далеч нося обикновено едно от тях. Тъй като ГПС-а е постоянно пуснат, мога да му дам да лог-ва трек. Съответно единственото което остава е часовника на фотоапарата (или фотоапаратите ако сме няколко човека) да е точен. Съответно след като си копирам снимките на диска и трека от ГПС-а, просто програма да добави и координатите в exif и да мога да виждам местоположението в Google Earth.
Намерих една програмка за Мак GPSPhotoLinker, но ми трябва за Виндовс или по-добре Линукс.
Сигурно има и хардуерни решения за фотоапарата, но ще е доста куца работа в пердвид от консумацията на ток и това че ще работи само с кокнкретна камера.

Месси предварително!

Отговори на това съобщение
 Re: GPS и Фотоапарат
Автор: didesignbg   
Дата:   25-02-08 12:05

http://code.google.com/p/gpicsync/

Автор: dent   
Дата:   25-02-08 12:14

Сони имаха някаква джаджа с такъв софтуер! Иначе и аз по едно време рових и бая софт намерих! Повечето платен [smilie9]!
Най-накрая намерих една безплатна програма, ама голям зор с настройките! и ако си в движение и ГПС на места е губил връзката (особенно характерно за гора) нещата стават мазави!
Затова преминах на варианта Пикаса и Гугъл ърт.
Връщам се в къщи източвам снимките с пикаса (най-добре последната версия и то на български). Отивам в меню Инструменти - Географски етикет-Географски етикет с Гугъл Ърт.
Отваряти се Гугъл ърт, а в него едно кръстче и почваш да маркираш и да привързваш снимките! Ако случиш на място със снимки с висока резолюция може да направиш по-добро привързване от колкото с ГПС!
После в същото меню имаш и опция да си разглеждаш снимките в Гугъл Ърт!
Надявам се да съм бил полезен!

Автор: vladomatev   
Дата:   25-02-08 12:59

Апаратите от горните класове си го имат това ...иначе идеята да си го направиш не е лоша

Автор: d256h   
Дата:   25-02-08 13:42

Не си питал чичо Гугъл. Ето линк
http://www.dpreview.com/news/0702/07020501ricoh500se.asp

само за твоя случай, камера за буря и дъжд, с вграден ГПС! С нея си върви и софтуер. Това което ти предлага ДЕНТ и аз го правя и за сега върши работа, точността е 1 метър, достатъчна!

Публикацията е редактирана (25-02-08 13:43)

Автор: dent   
Дата:   25-02-08 14:14

А ГПС е до 3 м. освен ако нямаш една скъпа джаджа дето лови наземните станции и сваля до 30 см. Аз я имам и никога не съм я ползвал - да не съм землемер! [smilie18]

Автор: jivkojj   
Дата:   25-02-08 15:49

Да благодаря за предложенията, особено за gpicsync. Именно това имах в предвид!
А за вградените решения, даже и скъпи да са, всеки който е имал вземане-даване с ГПС знае, че не е като радио - ръг-и-тръг. Трябва да работи нон-стоп за да е ефективен. А това значи че ще яде допълнително батерии, а ако имаш повече от един фотоапарат, пак изпадаш до ситуацията да търсиш софт.

Автор: GioX   
Дата:   25-02-08 17:24

http://www.4coolpics.com/catalog_product.php?id=138

Това е утроиството, виж дали неговият софт няма да ти свърши работа.

Публикацията е редактирана (25-02-08 17:24)

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »