Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Към яките с фотосопата...въпросче
Автор: falcon   
Дата:   24-02-08 12:06

Следвам един туториал за Quick Mask и имам проблем.След като рисувам с бръш тоола и изляза с Q в стандартен режим,не остава никаква селекция....а на туториала пише че трябва да се появи горе в инфото за над снимката Layer 2,RGB...
Та въпроса ми е какво да направя...нещо да не съм разбъркал CS 2-та

Някой изобщо разбра ли какво написах[smilie8]

Отговори на това съобщение
 Re: Към яките с фотосопата...въпросче
Автор: navy   
Дата:   24-02-08 12:10

Ако рисуваш с малък процент, то е възможно да не се визуализира селекцията, НО да я има [smilie7]
Убеди се, че рисуваш в маската със 100% черно и нормал мод [smilie24]

Автор: didesignbg   
Дата:   24-02-08 12:14

Ctrl+H[smilie11]

Дата:   24-02-08 12:17

Ами пробвам ама нищо не става пак,докато съм в Quick Mask mode виждам какво съм рисувал,но при излизане селекцията изчезва и незнам как да продължа...освен това не се получава Layer 2,RGB...а само RGB....д0а не би туториала да е непълен[smilie2]

Автор: pstoev   
Дата:   25-02-08 01:36

не разбрах какво правиш,но ако обясниш какво искаш да постигнеш..може да се измисли решение :)

Дата:   25-02-08 06:14

Да,сложно го обяснявам защото не съм запознат с материята.
Две неща са -първото когато прилагаш Quick mask не трябва ли автоматично да се образува лейър.При мен не е така.

Второ-искам да направя селекция с размити граници,а не както става с ласото или Magic Wand.Затова използвам Brush с твърдост 0% в Quick mask,но когато изляза в стандартен режим селекцията изчезва.Смисълът е за премахване на обекти от кадъра,без Clone Stamp .[smilie8]

Автор: grrarry   
Дата:   25-02-08 06:49

Затова използвам Brush с твърдост 0%

mosh pa za tva da e ma ne otbiram

Дата:   25-02-08 06:52

sorry 4d pak she roda glupost, ma :normalni: :maski: nema li @

Дата:   25-02-08 07:01

dokolkoto se upomnyam v eni drugi sredi mu se vikashe alpha blendingq ma paa se zastraovam golemo laino moe prikazvam [smilie24]

Дата:   25-02-08 07:05

Всъщност въпроса е един.защо изчезва селекцията при връщане в Standart mode.Иначе всичко останало е наред.
Един човек от форума ми прати клипче с действия по прилагане на маска,но когато се върна в Standart Mode остана селекция в зоната вкоято беше рисувал например.Точна това не става при мен.[smilie8]

Дата:   25-02-08 07:10

ne znam, neam photoshop tuk

Дата:   25-02-08 07:15

ko beshe tva Brush с твърдост 0%?

shto nego?

foreground bacuground?

shto ne normalna maska?

vectorna ili rasterna?

Автор: mixmike   
Дата:   25-02-08 08:07

Незнам, но при мен нещата са ОК - рисувам си с четка с размити краища, и селекцията си остава след излизане от Quick mask. Имаш няква врътка с настройките, или нещо не си разбрал.

Btw ако целта ти е да направиш селекция с размити краища - направи си я по стандартния начин, и после ползвай функцията "feather". Тя се появява в контекстното меню, когато кликнеш с десния бутон върху селекцията(само ако си с избран tool за селекция). Там си задаваш отстъпа от двете страни - с колко да се размие. А винаги може да ползваш и обикновена маска. Разликата е, че нормалната трябва да я създадеш за всеки отделен layer и после да я махнаш...не става с едно кликване[ezik]

Автор: special_k   
Дата:   25-02-08 09:09

като излезаш се получава инвертната селекция, а не нов леър. правиш си копи на бекграунда, мажеш , Q , del, и си готов с новия леър

Автор: deadscreem   
Дата:   25-02-08 09:54

Виж са пич с твърдост 0% ще ти е трудно.. направи я примерно 10% или 20% а и другото Куик маск не създава селекция в нов леър, а само селекция, която ти можеш да прехвърлиш в нов леър с Ctrl+J , а пък другия вариант е да работиш директно в нов леър...а ако не ти се вижда селекцията както ти казах по горе натисни Ctrl+H, защото може да ти е скрита селекцията... ако кажеш верно какво искаш да направиш и качиш една две снимки, може мн по лесно да ти кажа какво да направиш, защото това с Куик Маск е едно от най безумните неща! ако искаш пиши на ЛС че тука е адската говорилня и не ми се следи...

Автор: Canon   
Дата:   25-02-08 10:18

falcon написа:

> Всъщност въпроса е един.защо изчезва селекцията при връщане в
> Standart mode.Иначе всичко останало е наред.
> Един човек от форума ми прати клипче с действия по прилагане на
> маска,но когато се върна в Standart Mode остана селекция в
> зоната вкоято беше рисувал например.Точна това не става при
> мен.[smilie8]

Селекцията в режим бързо (превю) на маска (Q) е оперативна и не се пази за стандартен режим. Образа от Quick mode (вижда се като канал Quick маск) е самата селекция в Standart mode. Може да не се вижда селекция при връщане в Standart mode, ако стойностите на плътността е под 50% от общата стойност като Grayscale. Видимата пулсираща пунктирана линия на селекцията - гранична линия (в Standart mode) е точно по 50% стойност на Quick mode. Има и скриване на границата, като селекцията е активна, но невизуална. Визуализиране и девизуализиране на граничната линия се прави с qtrl +H.

Дата:   25-02-08 22:00

Мерси много на всички,най -вече на Canon.
Яка марка -яки пичове(Canon)[smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18]
С плътност над 50% стана номера и селекцията се запази[smilie5]

[beer] [beer] [beer] [beer] [beer]

Автор: Overlay   
Дата:   09-03-08 12:40

Може ли да поясните - С плътност над 50% стана номера и селекцията се запази - коя по-точно плътност - на четката ли, на самата маска ли, или на нещо друго и откъде се задава конкретно?

Автор: deadscreem   
Дата:   09-03-08 13:16

не, на дълбочината на акъл плътността е над 50%... маската няма опция плътност (освен ако не задаваш прозрачност на слоя с маската)иначе става дума за плътност на четката. най лесно можеш да я промениш като натиснеш първо В за да си пуснеш четката и след това натискасх Ентър, селектират се едни цифрички под панела с контролните менюта и там пишеш новата плътност на четката...

Автор: Overlay   
Дата:   10-03-08 01:30

deadscreem: Май има малко неяснота относно термините. Защото според тебе излиза, че думата opacity веднъж трябва да означава прозрачност (на слой), втори път - плътност на четката (защото при избрана четка, като натиснеш ентър, там, дето казваш, се селектират едни цифрички, пак пише opacity). Във всеки случай, и 100% там да поставиш, пак не се получава исканият ефект, ако правилно съм разбрал питащия - а именно да се пусне бързата маска, да се нарисува нещо с четката и при излизане от бързата маска нарисуваното да остане като селекция. Така че май ми стана ясен проблемът, но как се е оправил г-н фалкон не стана съвсем ясно. [smilie2]

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »