Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Проблем с Никон. :(
Автор: billy   
Дата:   24-02-08 08:11

Здравейте. От около 2 месеца съм с един никон Д80 и от време на време при отвора на блендата ми изписва f/-- .Винаги се е оправяло само чрез леко отвъртане на обектива и после пак завъртане или чрез останява за няколко секунди на автоматичен мод. Този път обаче нещата са различни, напълно отказва да се свърже с обектива тялото.
Другото което забелязах, че при не поставен обектив на апарата f е максимален (тоест дупчицата е най-малка). При натискане на металното палче на обектива се отваря на макс, тоест f е манимален. При слагане въргу тялото обаче f е някаде по средата. Наполовина отворен.
Ох, дайте някакви съвети какво да правя. Иначе трябва да пращам апарата в Щатите и да чакам 1 месец да ми донесат нов...защото от там е купен.

Поздрави и благодаря предварително.

ПП Съжалявам за малко объркания пост.

Отговори на това съобщение
 Re: Проблем с Никон. :(
Автор: thefly_   
Дата:   24-02-08 08:31

здрасти. малко е объркано, наистина, но по принцип когато слагаш обектива на апарата трябва да си на максимално свита диафрагма. иначе ти дава тези ф-грешки.

случвало ми се е и без да искам да врътна врътката на блендата на сложен обектив и пак изпадаме в замислено състояние :)

Автор: pmartinov   
Дата:   24-02-08 09:44

billy

Гледам че си подгонил рейтингите , а случайно книжката на апарата да си прочете ?

[smilie3]

Автор: ALBIREO   
Дата:   24-02-08 10:13

До скоро и аз имах проблем с Д80-ката. Доста често ми даваше, че батерията е свършила, при условие, че го ползвам с батери грип и двете батерии си бяха заредени почти на макс. "Оправяше се" като го изчакам секунда-две да влезне в стендбай или след като го рестартирам. От известно време насам, този проблем изчезна.

Също така, лошо впечатление ми направи как работи SB800. Понякога ми дава, че е заредена на макс и готова "да стреля", но когато правя снимка - не се задейства. Обикновено това е сигнал, че батериите и са отишли на кино, но пък защо ми дава сигнал за готовност? [smilie23]

Автор: muu   
Дата:   24-02-08 10:15

грандпа, прав си! обикновенно проблемите са на хората, не на никоните.[smilie3]

били, какъв обектив ползваш?

само един ли е?

ако не е само един, с всички ли има проблем?

ако е с гривна за диафрагмените стойности а не G тип дали гривната е коректно заключена на най затворено положение?

Автор: navy   
Дата:   24-02-08 10:52

Защо тези проблеми ги няма при хора, които знаят как да работят с техниката [smilie7]

Автор: ivodam   
Дата:   24-02-08 11:28

Абе хора, какви са тия обективи с врътки за блендата, баси, кви пет лева? (канонско недоумение)

Дата:   24-02-08 11:29

къде ги прочете тези врътки [smilie10]

Автор: pmartinov   
Дата:   24-02-08 11:43

billy [smile]

Апарата е в ред ,обектива също [smilie24]

Остава само ти да влезеш в час [smilie3]

[shtrak]

Автор: ivodam   
Дата:   24-02-08 11:52

navy: Ми как да го разбирам това, написано по-горе в един от постингите:

ако е с гривна за диафрагмените стойности ... дали гривната е коректно заключена на най затворено положение?

Автор: praetorian   
Дата:   24-02-08 11:54

Автор: pmartinov
Дата: 24-02-08 09:44

billy

Гледам че си подгонил рейтингите , а случайно книжката на апарата да си прочете ?

Е, едното няма нищо общо с другото, обикновенно тези дето си четат много книжките не могат да снимат, просто не са артистични натури [smilie18] Примери във фешън фотографията много за фотографи, които дори не знаят какво е бленда [smile] Но снимат шИдьоври [smile]

Мартинов, ако можеш, помогни на човека, ако не - само спамиш [smile]

Дата:   24-02-08 11:54

ако е ...

[smilie7]

Това е особеност за много обективи, не за марка [smilie7]

Автор: msld   
Дата:   24-02-08 12:39

Имам същите проблеми с Никон Д80...
и мен ли ще ме обвините,че не зная да боравя с техниката,или не съм в час?[smile]

Автор: марк   
Дата:   24-02-08 12:45

Обективите с гривна за диафрагмата трябва да бъдат заключени на максимално диафрагмено число ,за да работят коректно с този и други модели на Никон.Това е.

Автор: msld   
Дата:   24-02-08 13:26

Аз говоря за проблеми с обектив Nikon DX - AF-S-Nikkor 18-135mm...

Автор: Тед   
Дата:   24-02-08 13:30

"Автор: navy
Дата: 24-02-08 10:52

Защо тези проблеми ги няма при хора, които знаят как да работят с техниката "
=============================================
Отговор- сигурно щото толкова могат да работят с нея и се водят разбирачи [smilie5]

Автор: landstar   
Дата:   24-02-08 15:09

Според мен нещо са за почистване контактите на обектива, които контактуват с тялото.

Автор: Reshovski   
Дата:   24-02-08 16:24

Аз съм с D70, и също знам така, че трябва да е на макс диафрагмата когато се слага обектива, даже го пише в книжката.

Публикацията е редактирана (24-02-08 23:25)

Автор: asahi   
Дата:   24-02-08 16:27

Никониянците в тази тема са страшно любезни.

Автор: didesignbg   
Дата:   24-02-08 18:44

billy, това което си забелязал за затворената диафрагма при обектив не закачен към апарат е нормално.
От там нататък зависи какъв обектив ползваш, дали е G версия т.е. без гривна за диафрагма, или от по-старите модели със гривна. При по-старите варианти както казаха марк и муу, провери дали си поставил обектива на най-затворена диафрагма, тя трябва да е обозначена с оранжево на пръстена.
Ако обектива ти е от тип G, такива са всички нови обективи на никон, включително всички DX обективи, тогава проблема е във връзката между тялото и обективите. Можеш да опиташ внимателно да почистиш контактите на обектива и тези на тялото и евентуално да отидеш в сервиз.
Reshovski ти и да искаш на тея два обектива не можеш да я бутнеш.
asahi срам направо, ама така е с това дялово участие в никон...

Автор: neptun61   
Дата:   24-02-08 23:48

billy,ако си вадил и поставял обектива без да изключиш тялото е възможно да се получи такъв или друг подобен ефект.Прочети си книжката,виж къде е рисет бутона и ресетирай тялото.Може и да помогне.Освен това си провери фърмуера.Ако не е последният-1.0.1 не е зле да го ъпдейтнеш.Ако почистиш и контактите и проблема не се реши си за сервиз.

Автор: Стоев   
Дата:   24-02-08 23:56

Никонска мъка....[smilie7]

(и там за Джъмбо де... Той си знае..)

Автор: Grandpa   
Дата:   25-02-08 14:17

някой се е вживял повечко и ми е измодерирал спама и сеа излиза, че муу сам си говори [smilie11]

Автор: ТодоротВарна   
Дата:   25-02-08 14:35

Ех колко мъка има по таз земя

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »