Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Фотография
 първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна
 Акъл за фото банка
Автор: minimalistic   
Дата:   19-02-08 20:53

Похвалиха ми скоро ей това:

http://get.bg/catalog/product_info.php?products_id=19463

Изглежда читаво, пък е и евтинко. Като му сложа някакъв 80-120гб диск и ще заспи.

Обаче, това което ме притеснява е, че пише, че е фат32 - т.е. под виндовс мога да го форматирам макс на 32гб на партишън.

Лошото е, че нямам никакъв опит с тия банки - как бачкат, какъв им е интерфейса и възможностите на софтуера. Предполагам, че ако е читаво направено, би трябвало да си цепи диска само и да не е проблем, че е фат32. Но знам ли...

Та исках да питам дали някой има такова и ако да, да разясни ползвал ли го е с дискове над 40гб. Ако пък никой няма точно това - препоръчайте някаква подобна играчка, която сте ползвали и знаете, че клати и по-големки дискове.

мерси [beer]

Отговори на това съобщение
 Re: Акъл за фото банка
Автор: IvcheTo   
Дата:   19-02-08 21:04

незнам на мен нещо не ми звучи[smilie2]

Дата:   19-02-08 21:07

ами кажи нещо, което ти звучи де :)

идеята е или да получа повече инфо за това, което съм си харесал, или да ми препоръчате нещо друго, което е доказано, че е читаво :)

Автор: CTEHATA   
Дата:   19-02-08 21:13

Здравей,
имам такава банка, даже я продавам, но ще се опитам да съм максимално обективен :)

Първо - банката няма софтуер за управление, не си мечтай за такива "екстри" :)
Неизвестен за много хора факт е че FAT32 може да е доста по-голям от 32Г. Аз моята банка я ползвам с 60Г диск. Проблемът е че Уиндоус не позволява задаването на параметри за форматирането, в случая "cluster size". Аз лично моята я форматирах под Линукс, но би трябвало и с програма тип PQMagic да стане.

Как бачкат - пъхаш картата и натискаш copy :) Банката няма функция да трие нито картата, нито директории по диска си. Просто за всяка карта прави директории тип CF0001, CF0002 или SD0001,SD0002 и т.н. а картата си я форматираш в апарата. За мен това е много удобно.

Основния проблем на банката е че батерията и стига за архивирането на не повече от 2-3, максимум 4 карти по 4Г.Т.е - до 16Г с една батерия. Аз лично я взех за да я ползвам при дълги преходи далеч от цивилизацията, така че работата без ток е важна. Батерията се зарежда за около час и половина от 0 до 100%, което не е кой знае какво постижение.

Дата:   19-02-08 21:14

ами ... (мое си разсъждение - не ангажирам никого с него) от всички размисли относно фото банките (повечето , които се продават с диск са около 400-600 лв. ) , пак от наблюдения - не са много стабилни (защо ненам) днес четат и е ОК утре не искат да четат карти....

Та извода ми за себе си е - събиране на малко повечко пари и един лап топ покрива изискването - отгоре на това с лаптопа правиш още куп неща и може да си обработиш и снимките ако ти се налага ...
вече има нови лаптопчета за по 900лв. 15 инча ...

Дата:   19-02-08 21:17

аз лаптоп имам, не е там въпроса... точно защото не ми се мъкне лаптопа искам да си взема банка ;)

@СТЕНАТА: а тва с батериите верно е фира... догодина смятам да я ползвам по разни места където надали ще има ток, та... ти намерил ли си някакви по-издръжливи?

Дата:   19-02-08 21:27

Минималистик: Батерията вътре ми прилича на батерия от мобилен апарат, може би Нокия, но не ляга в жлеб с пластинки а е с кабели. Другото, което ми хрумна е да закачам батерия батерия от фотоапарат на външния вход за захранване, но така и не ми остана време да се занимавам.

Дата:   19-02-08 21:31

а към каква банка си се ориентирал сега, ако не е тайна :)

Дата:   19-02-08 21:33

лап топа с захранване от запалката на колата [smilie24]

Автор: koko-braiz   
Дата:   19-02-08 21:36

DIGIMATE III+ PHOTO IMAGE TANK
Това е моето предложение. Тачскриин, батерията е ЛиЙон и държи два часа..........даже и на външен вид изглежда невероятно. цената е около 40 евро без хард диска, тоест си е без пари.

Автор: itilien   
Дата:   19-02-08 21:57

Точно тая банка я купих около коледа. Обзаведох я с 80 гб хард, но партишъна с фат 32 го направих само 30. Идеята ми беше да я ползвам в предстоящото ми пътешествие.
Направих тест - една батерия издържа да копира около 9-10 гигабайта. При това МНОГО бавно. Един гигабайт го лангърка към 5 минути. Предвид условията в които ще бъда, такова време за копиране и живот на батерията ми се сториха недопустими. Продадох я на един колега, барабар с харда, и си купих 4 ЦФ карти по 4Г за по 33 лева. За парите, които ще дадеш за тая джаджа и един 80Г хард, ще си вземеш 5 карти, което е 20Г. Повече от 20Г не вярвам някога да ти потрябват. Предимствата са неизброими направо - не ти трябва ток, много по-малки като обем и тежест, не са податливи на удари, няма нужда да губиш време за копиране, можеш по всяко време да мушнеш в апарата и да видиш какво има там и т.н. В България просто не виждам начин, по който да не ми стигнат всичките тия 20Г, дори не виждам начин да ми потрябват и 4 даже.

Автор: Canon   
Дата:   19-02-08 22:11

За FAT32
Partition Size - 64 GB при 32 KB/Clusters
и Фат = 8 MB

Дата:   19-02-08 22:30

минималистик: не съм намерил забележимо по-добра банка...

Автор: mravunko   
Дата:   19-02-08 22:39

Имам банката, ползвам я когато съм някъде за повече от 1-2 дни, най-често, където отивам има ток, така че няма проблеми.

ползвам 80ГБ диск, форматиран през partition magic. няма никакви проблеми с форматирането.

трансфера е малко бавен според мен, но за цената е ок. взех я много отдавна, когато картите бяха много по-скъпи.

Автор: itilien   
Дата:   19-02-08 22:40

Но пак да наблегна, в настоящия момент картите са толкова евтини, че няма абсолютно никакъв смисъл да си давате парите за това нещо.

Автор: джъмбо   
Дата:   19-02-08 22:44

ипод[smilie5]

Дата:   19-02-08 22:54

итилен: Ако снимах професионално щях да съм по-спокоен със банка, която показва снимките на дисплей, за "бекъп" - да знам, че не са само на картата. И естествено не бих трил и картата. Сега има смисъл само, ако я ползваш и за външен диск, но пък е по-бавна. Моята до началото на декември я поддържах като архив на снимките си, после отеб** :)

Автор: asahi   
Дата:   19-02-08 23:04

Не на гет.бг! Мошенници са.
Вносител на тази фото-банка е Компютър2000.
Имам я от 2 години. Използвам 20ГБ диск. Проблем с батерията не съм имал. Тя все пак не е безкрайна. Има си индикация кога е за зареждане. Зареждаш и толкоз. Червеният светодиод трябва да стане зелен.

Бавна е. Пъхам картата, натискам "копи" и слагам всичко в раницата. Като свърши претакането сама изгасва. Снимам на другата карта през това време. До сега файл не съм губил.

Преди ходих с лаптоп. Нещо не ме кефи да мъкна още една чанта и въобще да го мисля.

Автор: sd   
Дата:   19-02-08 23:09

Джъмби! ипода влачи 1Г за около 45 минути! Всъщност кво говоря![smilie5] От уалкмен да искаш повече не може![smilie5]

Публикацията е редактирана (19-02-08 23:12)

Автор: Amigo   
Дата:   19-02-08 23:18

тая банка съкс [smilie23] СТЕНАТА го е написал [cool] [smilie8]

Автор: Orlin   
Дата:   20-02-08 10:54

Амиго...

Автор: CTEHATA
не съм намерил забележимо по-добра банка...

Аз не смятам това мнение за "съкс". Ако си имал предвид "сикс (6)" тогава може.

Аз имам същата банка. Всичко казано по-горе е вярно. Наистина при ниската цена на картите изниква въпроса, необходимо ли е да се носи - все пак дори и малка заема място и е деликатен уред. Не е здравословно да се изтърва.

Това което тази банка може а картите не е да се ползва като външен диск и като подвижен архив. Иначе, ако накупиш карти за 10-12 ГБ не ти е нужна.

Автор: nsirakov   
Дата:   20-02-08 11:05

банката струва 55 лева... за тази цена повече от 2ГБ карта не можеш да си купиш... особенно ако си имаш харда и не ти се налага да го купуваш

лаптоп струва от 900 лева нагоре!!!

банката е СУПЕР, ако не си претенциозен.... няма превю, не е бърза, и е доста ръбата.. но е сигурна и най-вече - не ти трябва компютър за да си смъкнеш снимките от картата....

недостатък е че батерията има живот около 1 година... след което трябва да се замени - батерията е стандартна ли-йо батерия за ГСМ нокия 82хх така че не е бог знае какъв проблем...

не бих е продал... харесва ми... друго - прочетох - за това че изкарава до 16ГБ трансфер ( вярно е) - малко са местата където няма да срещнеш ток или лаптоп ( защотоот тя се зарежда и като е сложиш в УСБ)... така че ( поне за мен) това не е недостатък... все пак ако нямаш ток дълго време и фотоапарата ти ще си изхаби батерията - резултата пак е същия нали :)

Автор: heavyrockin   
Дата:   20-02-08 11:27

Ако си я вземеш - помисли как да укрепиш/пристегнеш харда харда, че се измъква от слота. Иначе е ОК.

Автор: Amigo   
Дата:   20-02-08 12:11

абе факт е, че мойта банка разтоварва една SD карта 4 ГБ за 25 мин [smilie23] [smilie9] и едва разтоварва 2 карти и умира! [smilie23] и това ако не е съкс, не знам какво е [smilie23] а смених 2 такива кутии нови и едно и също! [smilie9] може да съм карък, щото някои са доволни от тях, но аз не съм! [smilie23]

Дата:   20-02-08 12:48

За да спрат теориите за бързината на банката, нека поясня - скоростта зависи от скоростта на картата, като очевидно самия рийдър в банката не работи с някой от бързите UDMA-X протоколи, а блоково, т.е. бавно.
Скоростите, които цитирах се получават при CF карти A-DATA 266x, аз други вече не ползвам. С по-бавни карти скоростта е по-ниска, но не чак пропорционално.
Тъй като основния консуматор в банката е твърдия диск, а той и бавно и бързо да пише все се върти, собствениците на бавни карти са прецакани.
[shtrak] и [beer]

първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Албум преди 6 часа
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг: