Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 За тия дето имат 24-70/2.8 аф-с
Автор: Eol   
Дата:   19-02-08 08:44

На въпросния Nikkor случа ли му се понякога да засмуче прашинки?

Отговори на това съобщение
 Re: За тия дето имат 24-70/2.8 аф-с
Автор: muu   
Дата:   19-02-08 09:08

да засмуче? [smilie10]

Дата:   19-02-08 09:12

Муу не се шашкай [smile] Джъмбо навремето беше писал че 17-55/2.8г Аф-с ДХ-а въпреки че е прахо и влаго устойчив понякога му се случва да засмуче прах. За това се интересувах проблема присъщ ли е и на 24-70..

Дата:   19-02-08 09:26

виж сега... засмукват на околовръсното.никорите го правят по нежно. може и да се запраши при някакви екстремни ситуации - примерно снимане на цех за почистване на брашнени чували, но в повечето случаи сможе да се постигне само с неправилни опити за почистване с духалка или сгъстен въздух. този тип "проблеми" са присъщи на юзърите, а не на обективите. [smilie3]

Автор: nomadsl   
Дата:   19-02-08 09:27

Eol,

17-55/2.8 и 24-70/2.8 имат много съществена конструктивна разлика.
На втория обектив задната /последна/ леща е неподвижно захваната към байонета и няма никакви фуги около нея, през които в тялото или към корпуса на обектива да може да минава въздух.
При 17-55/2.8 задната леща се движи напред-назад и има възможност за въздушна циркулация около нея към вътрешната часта на корпуса на обектива и респективно тялото на апарата.
Гарантирано 24-70/2.8 не помпа въздух в апарата. А иначе, естествено щом си променя габаритите /обема/, то въздух в него прониква, но предполагам, че е достатъчно добре филтриран от изолацията по гривните и поне при мен досега прашинки няма.

Дано съм бил полезен.

[shtrak]

Дата:   19-02-08 10:14

nomadsl, както винаги полезен благодаря [beer]

муу понеже си саркастичен както винаги погледни този линк и кажи проблема на дадения юзър ли е? И после иди при юзъра и му кажи колко са му вързани ръцете.

Дата:   19-02-08 11:20

никакви грижи нямам даму кажа колко са му вързани ръцете на юзъра [smilie5]
ако не разбра, да ти повторя :при нормална употреба в нормална среда не би трябвало да попадат прашинки на задната леща. е ако човек си оставя обектива без задна капачка е друг въпрос. а за идеята че "засмуква" ... чудя се дали ти е ясно с каква скорост трябва за се завърти гривната на зума за да засмуче и колко трябва да е запрашена средата за да влезне прах между лещите.
за протокола, да ти поясня: четери години съм работил сервиз на фототехника никон. имам някаква представа за какво говоря.[smilie3]

Автор: джъмбо   
Дата:   19-02-08 11:32

Прахо изолиран е, но въпреки това при въртене на вариото действа като помпа и вкарва частици прах полепнали при сваляне и поставяне на обектива.

това съм написал... не мисля че е грешно...

за засмукване не съм писал макар, че обичам засмукванията[smilie5]

Дата:   19-02-08 11:49

Е помпата как действа бре Джъмбо [ezik]

Муу благодаря за рязясненията. Думата е такава, защото в българския книжовен език това са думите за работа на помпата, независимо, че се употребяват и в дръг смисъл. При всяка смяна на обема във въздушна среда, независимо от скоростта, има пренос на частици, като единственоварира тяхната големина.. Инак стана ясно от казаното от теб, че при нормапна употреба не би трябвало да има проблем. Мерси пак [smile]

Публикацията е редактирана (19-02-08 11:50)

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »