Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Ми срам не срам, хайде сега обективи да си изибера, та да помогнете
Автор: Myth   
Дата:   18-02-08 19:38

Здравейте отново,

за днес много ще ми станат темите ама... аз за себе си реших какво ще взема Pentax K10D сега обаче да помогнете за обективите, защото във B&H има много сходни обективи, и не мога да преценя, дали да взема тялото с китовия 18-55 и още някой покриващ диапазона 50-200 или 75-300 или там някъде или ето този кит:
Tamron 28-80mm f/3.5-5.6 and 70-300mm f/4-5.6 Di LD Macro Two Lens Kit for Pentax SLR-209$

сега ще копирам и някои други обективи, които са приблизително в едни и същи диапазони и светлосилата им е приблизително една и съща, горе-долу и като цени са същите, но незнам.....

Tamron Zoom Telephoto AF 75-300mm f/4.0-5.6 LD Macro Autofocus Lens for Pentax AF 129$

Tamron
Zoom Wide Angle-Telephoto AF 28-200mm Super Zoom f/3.8-5.6 XR Di Aspherical IF Macro Autofocus Lens for Pentax AF 284$ - Този ако го взема мога ли да мина, като за начало само с него?

Tamron
Zoom Telephoto AF 70-300mm f/4-5.6 Di LD Macro Autofocus Lens for Pentax AF 159$

Sigma
Zoom Telephoto 70-300mm f/4-5.6 APO DG Macro Autofocus Lens for Pentax AF -219$ -Тази Сигма по-добра ли е от горният Тамрон, като гледам показателите им са едни и същи.

Pentax
Zoom Telephoto SMCP-FA J 75-300mm f/4.5-5.8 AL Autofocus Lens (Black) 129$ Ето и един Пентакс с приблизително същите параметри, но по-малка светлосила.

Кой от тези обективи или вариант да избера?

Отговори на това съобщение
 Re: Ми срам не срам, хайде сега обективи да си изибера, та да помогнете
Автор: dau   
Дата:   18-02-08 19:43

изебери си мамин златен, нп [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [ezik]

Автор: asahi   
Дата:   18-02-08 19:48

Що не си вземеш един турбо-сапунер?

Автор: Георги   
Дата:   18-02-08 19:50

или да похарчиш парите за нещо смислено [smilie3] [smilie5]

Автор: hooliganmartin   
Дата:   18-02-08 20:14

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: elmaduro   
Дата:   18-02-08 20:22

Купи си Лайка, "евтина", компактна...[smilie5]добре снима...
Сори за спама...по добре порови в гугъл тука най-много да те нахранят, успех[smilie24]

Дата:   18-02-08 20:25

Е това е то, аз като казвам, че си умирате да направите някого на гъз, вие.... ми деба мааааа му, абе вие всички научени ли сте се родили? Що ме карате, като каруцар да псувам, тъпи или не въпросите си не ги задавам да се намирам на приказка, а точно защото не знам, аз ако знаех, нямаше да питам, нещо срамно ли има не мога да разбера в това да не знаеш или какво? Деба и селската работа, какво по-точно не е ясно във въпроса ми или, кое е толкова смешното, що не ми кажете та и аз да се посмея. Егати високото самочувствие дето имате, вие, като сте напред с материала и другите научени трябва да се раждат. Ако имате какво да напишете ПО ТЕМАТА, НАПИШЕТЕ ако не поне не се подигравайте.

Ай ся след, като ви теглих майните наздраве и да кажете нещо, по-полезно.[beer]

Дата:   18-02-08 20:26

elmaduro написа:

> Купи си Лайка, "евтина", компактна...[smilie5]добре снима...
> Сори за спама...по добре порови в гугъл тука най-много да те
> нахранят, успех[smilie24]

Ми те вече ме нахраниха. [smile]
[smilie3]

Автор: Георги   
Дата:   18-02-08 20:30

[smilie5]

Автор: Orlin   
Дата:   18-02-08 20:39

Myth ,

Абе много се засягаш!

Не че са тъпи въпросите, но ти искаш всичко за един ден да научиш. Имаш ли достатъчни познания за обективите? Погледнал ли си някъде за ревюта на тези обективи? Видял ли си MTF диаграмите им? А какво въобще е MTF?

И по дяволите въобще не казваш какво ще снимаш, какво намираш за важно в снимките. Нито пък какъв ти е бюджета.

Е, какво да ти отговорят?

Ти все едно питаш "Рабмо 4" ли да гледам или "Изгубени в превода".

Автор: Svsvet   
Дата:   18-02-08 20:43

18-55 + Sigma 70-300 APO Дано си доволен!

Автор: plamenp   
Дата:   18-02-08 20:44

Това е твоят избор:
Sigma
Zoom Telephoto 70-300mm f/4-5.6 APO DG Macro Autofocus Lens for Pentax AF -219$ -Тази Сигма по-добра ли е от горният Тамрон, като гледам показателите им са едни и същи.

ПП Аз съм чел ревютата и МТФ-тата съм гледал. От това, което си изброил, тази Сигма е най-доброто!

Според мен...

Успех!

Дата:   18-02-08 20:47

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: Orlin   
Дата:   18-02-08 21:11

Много съм скептичен, когато някой каже "Това е твоят апарат/обектив/автомобил/мъж...". Отде па знаете какво му трябва?

Sigma 70-300mm f/4-5.6 APO е хубав обектив, но не съм снимал с него. Пък и дали някой е снимал със всички изброени?

Когато аз си търсих основен обектив четох, избирах и питах в продължение на 2 месеца. Преди това една година свиквах със снимането за да си изясня какво ми трябва. А колегата още не е пипнал апарата за който търси обективи...

Дата:   18-02-08 21:13

До Орлин

А да бе засягам се, не се засягам, майтапчии хората, хубаво ама, да помогнат пък пак да се майтапят. Колкото до бюджета ми ами той трябва да става ясен от центата на обективите, за които съм питал.
Ето, че все пак има хора, които си казаха мнението, благодаря за което.
А иначе, не се засягам, ама се ядосвам, щото понякога човек, като е лаик, нищо не може да попита, сипват му да хапне и....

Дата:   18-02-08 21:15

dau написа:

> изебери си мамин златен, нп [smilie18] [smilie18] [smilie18]
> [smilie18] [ezik]

То па стига си се подигравал на правописа, ударил съм един бутон в повече, голяма работа, ти се радвай и бъди благодарен, че не са повече, както обикновенно се случва.[ezik] [smile]

Дата:   18-02-08 21:17

Аз пък форума, го чета редовно от много време, за първи път пускам толкова теми, а всичките ми теми вероятно на пръстите на едната ми ръка се броят, днес така се случило, е какво сега да ида да се гръмна ли.[smile] [smilie25]

Автор: jivkojj   
Дата:   18-02-08 21:30

Хехе Myth, така е в тоя форум явно. Хората са "учтиви" и "компетентни". Ако въпроса ти е грешно или обобщено зададен - скъсват те от бъзик. Ако е конкретно, пък и за нещо по елементарно - отминават те като малка гара. И аз си чакам отговор, от някой дето евентуално е имал земане-даване с едни от най-попоулярните никонски обективи, ама не би. Чета само сухи тестове из нета и това е. [smilie18]

Автор: asahi   
Дата:   18-02-08 21:50

Вместо да отбиваш ударите поединично вземи отговори на въпросът - какво точно искаш да снимаш, къде са ти приоритетите.

Автор: Svsvet   
Дата:   18-02-08 22:06

jivkojj Ми така е като си с Никон. Те никонци не си помагат, щото са велики[smilie5] [shtrak]

Дата:   18-02-08 22:12

Дата:   18-02-08 22:17

asahi написа:

> Вместо да отбиваш ударите поединично вземи отговори на въпросът
> - какво точно искаш да снимаш, къде са ти приоритетите.

Е добре де, ще кажа, ами всичко общо взето, това си е труден въпрос, от пезажи, през стрийт, та до портрет и макро, то не че профила ми е кой знае какво, но все пак показва, какво съм снимал до сега, е аз си го харесвам. Та така, и май за сега се спрях на китовият 18-55 и Сигмата 70-300, надявам се да ми покрият диапазоните на снимане. Излизат ми заедно с тялото 1390лв. горе-долу там ми е бюджета е може и малко повече, но не е желателно засега.

Автор: zaiko   
Дата:   18-02-08 22:23

Споко, не се връзвай. Честно казано, ако просто беше попитал: "Какви обективи ще ми препоръчате за Пентакс К10Д" щеше да имаш по-смислени отговори. Така като си изредил една камара, предполага, че трябва да си прочел по нещо за тях (да речем в http://photozone.de
) и тогава даже няма да има нужда да пускаш тема.

Та съветът ми е да си вземеш един китак 18-55 и един тамрон/сигма и да си свиркаш [beer] И чети ревютата в линка по-горе [smilie24]

Дата:   18-02-08 22:39

zaiko написа:

> Споко, не се връзвай. Честно казано, ако просто беше попитал:
> "Какви обективи ще ми препоръчате за Пентакс К10Д" щеше да имаш
> по-смислени отговори. Така като си изредил една камара,
> предполага, че трябва да си прочел по нещо за тях (да речем в
> http://photozone.de
) и тогава даже няма да има нужда
> да пускаш тема.
>
> Та съветът ми е да си вземеш един китак 18-55 и един
> тамрон/сигма и да си свиркаш [beer] И чети ревютата в линка
> по-горе [smilie24]
>

Благодаря ти, абе попрочел съм аз, ама какво да се обяснявам, то само с ревюта.... де да знам друго си е да чуя от хора тук, по ревютата... Ами то и аз така се спрях на китовия 18-55 и Сигмата 70-300 АПО.

Автор: pstoev   
Дата:   19-02-08 01:10

според мен на първо време да си вземеш Tamron 28-80mm f/3.5-5.6 and 70-300mm f/4-5.6 Di LD Macro Two Lens Kit for Pentax(ако имаш още 200$ си земи и Pentax SMCP-FA 50mm f/1.4) докато ги опознаеш и "изсмучеш" ше разбереш какво точно ти трябва.със сигурност дълго време ще са ти достатъчни.и нещо важно,ако не си хващал к10 иди в техномаркета и го размачкай малко,щот за мен не е от най-ергономичните(за малки ръце не става)важно е да ти е удобен!

първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »