Автор: kasad
Дата: 18-02-08 11:45
Чудех се дали да повдигна тая тема, но скъпи ми "сержанти" и профита -просто плачете за това..
Сега ще говорим от името на мишките-да, на тия мишки, които се мотаят в краката на богоизбраните, на тия които плаахо отвреме навреме изцвърчат по някое мнение за да бъдат "удавени" от селския сарказъм на фотографите...
Става въпрос за ей тази тема:https://photo-forum.net/i/798062&CATEGORY_ID=3[/u...
Та за въпроса за мишкитЪ. Като попрочетете ще видите кого наричам старшина и кого фотограф..Но ние мишките предварително ви казваме-не, не можем да снимаме като вас, не не можем да поставим осветлението като вас, не не можем да имаме като вашата техника, не не плащаме за кефа, като един един варненски сноб непрекъснато крякаше как кефа нямал цена тук...Не сме и завистливи и точкогонци..Ние сме онези които се отвратиха от вас Фотографи,а "фотограф" стана нарицателна и лоша дума благодарение на вас, пълните със значение такъв евфемизъм като "българския фотограф", който се превърна като символ на лицемерието, пишкомереното, завистта и...т.н. Моби беше изпраскал едно мнение отдавна,че "Фотгорафите сме лоши хора.."
Ами лоши сте и сте изчерпани- набарали техническата страна,натрупали техника за хиляди и ни заливат със стандартен кич показващ ниското ниво на креативност. Да скъпи ми сержанти, снимането на кич вие го издигнахте в култ, снимането за самото снимане го превърнахте в изява на личното ви житейско безсилие...Ние мишките се имаме за интелигентни хора, мълчащи и не подкрепящи някой заблуден мишок, който става "титан на седмицата"..или точкогонец(ама много ви бива в определенията-а те са едни такива определения с мирис на топло, селско, миришещи на пърлено прасе с някоя и друга глава лук...), не подкрепяме и вас и вашето безсилно дребнаво джафкане и преливане от канонска в никонска пустота...Гледаме ви и ви се подиграваме, гледаме ви и не ви завиждаме, защото сме нормални хора с нормални семейства, с нормални коли и жилища, с нормални деца, а и с нормални любовници. Ние мишоците сме чели и препрочели де що литература която има и се кефим от факта, че снимаме, но се обиждаме ако ни наричат фотографи,-задоволяваме си суетата от снимането, но не се възхищаваме от идолите тук...Не смятаме снимките си за върха, не смятаме, че сме гении,не пръскаме пари за техника и цвърчим тихичко покрай вас"титани"...но радваме се непринудено като деца на фотографията, радваме се от живота, а не от възвишеното ви "изкуство"!За да ви покажем нещата от живота, които ви убягват нещо, прочетете това разказче по долу:(предварително ви казваме, че сме е.... нощес, така че гнева на мишките не идва от нед.....):
"Онзи ден ми са спука тоалетната чиния. купих си нова, па старата я фърлих естествено по тъмното. У парко, дето е -еее насреща. Вчера ми звъни един приятел на вратата и ми вика да съм си обуел кецовете и да ходиме да бегаме у парка. Обух си старите кецове и си зех у ръката новите, нали. Щото си викам, "така и така ше бегаме през парка, да си фърлим старите и да ги нахлузим новите. То, и без туи нема кои да види. Да ги кец.овете!" Та бегаме си ние и.. гледам го тои паднал, спънал се у една тоалетна чиния. Абе, спуках се от смех. А тои ми говори нещо, ама нали ми смешно, та не го и чувам, збииш. И изведнаж гледам ..пред мене друга една чиния. Я! Моита! (Познах си я по меризмата), а меризмата я усетих, щото се спънах у нея и паднах съ главата право в дупката, нали. Уж главата, ама целия влезнах вътре, па ми се посипа и вода отгоре, ама не ще да е вода, а е китаиска пикня (какво викаш, японска била? Абе, китаиска, японска..се тая..се са дръпнати..). После Тия дет пикаха върху мене ми се смяха дръпнато и жълто. Доидеха и средните европеици и ми изгенерираха отгоре на главата 540кг боклук увит в кесиики по $4, 25 парчето, Доидоха и средните американци, они па кво ми изляха на главата.. аиде да не казвам... бедния африканец ме пощади, един вид, а за българина не мога да кажа. Изведнаж небето се стъмни и доидеха ония, четиримата конници на А. Дюрер.. как им беше името. Та ми се закискаха свирепо и завикаха Фукецу, Катанаи и ме заливаха с помия и боклуци..
Ох ОООххх! ООО! се развиках аз. Обаче, колкото повече викам, толкова повече ме удрят...
..
"Събуди се бе! Събуди се! Стига си крещял! "
Ох, събудих се..а жената ме тепа с юмруци и вика: "Какво си се развикал като луд бе? Събра маалата...Пак си заспал на клавятурата и си я олигавил целата! Отиди да смениш тоалетната чиния, дето я спука вчера. И закараи с колата старата на сметището!"
.
Оф, така и ще направя!
.
Чекаи! звъни се.... Един приятел ми вика да побегаме в парка.. дали да не нарамя и...
то и без това..."
Та гледайте внимателно ръката ми-сега свивам показалеца си и безимения пръст и тържествено ви показвам среден мишкарски пръст на вас титани и старшини...Айде със здраве..
|
|