Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Помощ !! Не мога да си избера DSLR !
Автор: streetwear   
Дата:   16-02-08 22:34

Здравейте !!!
Имам нужда от помощ искам да си купя фотоапарат но не мога да преценя какъв точно Знам че държа да е DSLR /това равносилно ли е на огледално рефлексен?/
Спрял съм се на Olympus E-410 . Не мога да разбера каква е разликата между Е-410 и Е-510 !?
Имам и конкретен въпрос : Какви обективи мога да слагам на Е-410 ??
Намерих Е-410 за 1159лв с Zuiko 50 - 150mm ; Zuiko 14 -42 mm
сега тука дерзая :)

п.с насочил съм се към олимпус зашото до сега съм снимал с Olympus C7070 Wide Zoom и съм доста доволен ..но ако някой има предложения за апарати на други фирми нека да споделя мнението си

Благодаря Предварително

Отговори на това съобщение
 Re: Помощ !! Не мога да си избера сапунерка
Автор: Svsvet   
Дата:   16-02-08 22:35

Купи си шампоан, щото сега ще те окъпят[smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Автор: abyser   
Дата:   16-02-08 22:40

Ако наистина държиш да е ДСЛР - оправи си заглавието като начало (демек друго търсиш), че може и да те нахранят освен да те окъпят [smilie5]

Автор: Artefact   
Дата:   16-02-08 22:54

Ами като начало, мисля че 410 нямаша стабилизация, а 510 има. Така беше и с прахопочистването ако не се лъжа. За другото не помня.
Ето два линка:

http://www.dpreview.com/reviews/OlympusE410/page2.asp

http://www.dpreview.com/reviews/OlympusE510/

Един съвет (не се заяждам). Прочети малко повече за ДСЛР апаратите преди да копуваш. Разгледаи цени на система - т.е. тяло + цени на останалите обективи намиращи се на пазара за него (марката).
Иначе може да претърпиш големи разочарования и финансови загуби.
Да, ДСЛР е по-добро решение, но само ако смяташ да се научиш да работиш с него. Иначе ще се разочароваш и той няма да е нищо повече от една скъпа играчка с респектираща визия.
Много добре ще е ако можеш да пипнеш такъв апарат за поне няколко часа и да пощракаш. Примерно вземи от някои свой приятел [shtrak]

Автор: exo99   
Дата:   16-02-08 23:54

Абе като гледам какво пишеш - май още не си за ДСЛР.

То не, че не можеш да си купиш, но...

От друга страна по-добре си купи Пентакс.
Може да ползуваш много добри и евтини обективи на К байонет и М42 с преходник.
А и доколкото помня в Метро продават чисто нов Пентакс К100 Д с две години гаранция за 1000 лева.
И като купиш за около 200 - 300 лева добри стари твърди обективи, си готов.
Успех ! [smile]

Автор: deadscreem   
Дата:   17-02-08 01:58

Първо КУПУВАМ се пише с две У-та.
Воторо разликата между 510 и 410 е доста доста голяма. 510 е знчително по добър модел имайки предви стабилизираната матрица и новия фърмуер който позволява стабилизация дори със стари обктиви ОМ ( не съм сигурен за м42)... така като го гледам не знам каква нужда ще има от възможността на Пентакс за фокус на м42 след като надали знае какво е м42... и 510 и 410 имат ултразвукова прахопочиствачка на сензора...
Сапунерка е това с което си снимал а ДСЛР и дигитален огледално рефлексен фотоапарат е едно и също ( някак си едното е съкращение на другото ;) )
на добри модели си се спрял/а, но по начина по който говориш съдя че какъвто и да си вземеш ще е по скоро за да всееш респект с големината... обективите на олимпус са малко по скъпи, но пък за сметка на това ( с риск да ми се нахвърлят Канон и Никон феновете) са може би едни от (ако не и ) най - добрите в ценовите си класове...
съветвам те малко повече да поснимаш с нещо което има ръчен или полуавтоматичен режим и после да се хвърляш на ДСЛР... но ако си решил че имаш пари за трошене.. ти си знаеш.. не мисля че дори ако си вземеш Е3 ще успееш да постигнеш кой знае какви резултати с него :) нищо лично... просто ще изхабиш 1200 лева за да снимаш на изцяло автоматичен режим, което според мен не си заслужава :) със същия ефект можеш а си вземеш някоя турбо-сапунерка (както се наричат тук - лумикси, фуджита и средния клас олимпуси с несменяема оптика уз550,560,570)
голяма словестна диария... здраве да е, дано нещо съм помогнал!

Автор: apollo   
Дата:   17-02-08 10:53

Аз пък отидох да си купувам Бентли но ми казаха че нещо не ги карат... и се откказах [smilie8]

Вземи си Е410 със 14-42 от синтезиса за 899лв. и си готов [smilie24]

Автор: джъмбо   
Дата:   17-02-08 10:59

долу 85/1.2

Дата:   17-02-08 11:40

така ами значи аз проучих малко по добре нещата и разбрах че стабилизатора който има 510 е важно предимство ...
2-ро изчетох доста литература и видях че апаратите са съвместими с обективи на Leica; Sigma ; и ест тези на Олимпус ...
3-то Със C7070 от 1 година снимам само на пълни ръчни настройки ...
п.с ако исках да всявам респект с фотоапарата си щях да си взема Mark III , парите не са проблем, но става на въпрос за приоритети, защото за сега фотографията за мен е само хоби ... Сега обаче се двоумя дали да си взема апарата с 14-52 или с 2-та,защото си мислих за вариант при който да си купя тялото с 14-52 и отделно 50-200...

Re: Помощ !! Не мога да си избера DSLR !
Автор: doca   
Дата:   17-02-08 12:01

Ето ти едно 3-месечно апаратче е510 за 1100 лв. с двоен кит, невероятна цена за качеството, което предлага, но е без гаранция.
Това е обявата от базара, на която попаднах днес сутринта.
https://photo-forum.net/forum/read.php?f=2&i=169568&t=169568&phorum_uriauth=

Публикацията е редактирана (17-02-08 12:02)

Автор: beyonder   
Дата:   17-02-08 13:08

Аз пък бих предложил едно тяло, с комплект светли твърди обективи - 20мм за широкоъгълно, 28/35мм за нормален на кропка, едно 50/1.8 за средно телефото, и без туй е за без пари, и да кажем 100/105мм макро - за телефото на кропка и буболечки. И започваш да се учиш да снимаш. :)
Ще ти е по-интересно, отколкото зумове. Тяло със стабилизация ще е полезно, но не знам на пентакс/олимпус системите какви твърди обективи имат, но предполагам би трябвало да имат подобни еквиваленти.
Макар че тези твърди обективи са достатачно светлосилни за да нямаш особени проблеми, а за много тъмно - статив.

Публикацията е редактирана (17-02-08 13:11)

Автор: neptun61   
Дата:   17-02-08 13:25

Като не са ти проблем парите вземи си Е3 и не се занимавай с глупости.Все ще се научиш да снимаш.

Дата:   17-02-08 13:32

еми както казах въпрос на приоритети ...
Не мисля че е разумно да инвестирам в нещо от което за момента не правя пари... мисля че се спирам на Olympus E-510 с двата китови обектива ... сега само трябва да го намеря на най-ниска цена :) за да мога от разликата в цените да почерпя [beer]
Мерси за всичко ! А ако някой има съвет къде най - евтино да го намеря да пише :)

Автор: vga   
Дата:   17-02-08 13:46

е нали парите не бяха проблем? какво ти дреме откъде? иначе веднага ти казвам-от САЩ за 600 долара го получаваш. хайде, отивай и го взимай!

Автор: deadscreem   
Дата:   17-02-08 13:58

kato ne sa problem parite E3 s 15-52 i 50-200 i edin 50mm macro i si gotov da ne investirash v sledvashtite pone 3-4 godini (eventualno edin fl36 ili 50 svetkavica)...
vupreki che ne razbiram kak si snimal uj na pulni ruchni do sega i si chel a ne pravish razlika mejdu sapunerka i stabilizirano polu pro tqlo :)

Публикацията е редактирана (17-02-08 13:59)

Дата:   17-02-08 14:25

с мерак :) айде благодаря на всички които взеха мнение и ми помогнаха !
Темата може да се заключва

Автор: nilak_bg   
Дата:   19-02-08 22:41

Не, не "може да се заключва" темата не заради streetwear който не се нуждае от повече акъл, а заради другите които ще четат и допитват в тази тема, за да не се появява след 2 седмици наново същия въпрос в нова тема. Някак егоистично е да си мислиш, че форумите се правят само за да питаш лично за себе си без други да се ползват от инфото и темата.

Автор: digitalgab   
Дата:   20-02-08 20:36

Голям проблем - голяма помощ.

Автор: yokohama   
Дата:   20-02-08 20:52

Зада не питат и други скоро започва.Фотографски курс на фото форум.
Успех[smile] [smile] [smile]

Автор: foveon   
Дата:   20-02-08 21:03

купи си сигма SD14 body и някъв обектив пак сигма според бюджета
аз не съм тествал сигма но мисля че ще останеш доволен
това ще ми е следващият фотопарат като се опарича
желая ти успехи[beer] [beer]

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »