Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Работа със SilkyPix
Автор: Bra1nSicK   
Дата:   16-02-08 17:44

Може ли да ми дадете някакъв урок, как да се оправя с тая програма. Като направя снимка в RAW формат и ми я отваря на точки през тази програма и след това примерно като намаля контрасна и я запиша в JPEG пак е така на точки, с по-ниско качесвто... [smilie11]

Отговори на това съобщение
 Re: Работа със SilkyPix
Автор: chiphead   
Дата:   16-02-08 17:50

дефинирай термина "на точки" ? [smilie8]

Дата:   16-02-08 17:59

Ами има разни точки по изображението. Лилави,жълти,зелени. Много ситни. И просто е некачествено... Някакви настройки ли трябва да оправя какво. Ако може да намерите някакъв tutorial...

Автор: GenaDP   
Дата:   16-02-08 18:44

Мдам. То цялото изображение е съставено от точки, ако не си забелязал...

Дата:   16-02-08 21:44

Мерси, че ми помогнахте. Не съм влязъл в правелния форум. Ще питам на друго място [smilie23]

Автор: j_mironski   
Дата:   16-02-08 22:25

Я качи тук една снимка да видим
К'во се палиш толкова

Автор: mihajlov2   
Дата:   16-02-08 22:38

В началния момент, докато Силки Пиксът (т.е. процесорът) обработи изображението, то изглежда малко по-зърнесто и на цветни точки. След като завърши обработката - в зависимост от това колко мощен процесорът, какъв е РАМ-ът и т.н. за 1-2 до 10-на секунди, изображението се избистря. Същото става и след всяка зададена команда за обработка - изменение на яркост, контраст, цветна температура, рязкост, шум, и т.н. Това е съвсем нормално и зависи само от мощността на компютъра. Такова изображение на точки ли имаш предвид?

Дата:   16-02-08 23:00

За това говоря.

Публикацията е редактирана (16-02-08 23:07)

Автор: boni   
Дата:   16-02-08 23:02

Ако искаш наистина помощ, дефинирай си въпроса правилно, не се сърди на хората и не сочи палци надолу.
Кажи : Снимам с такъв апарат, на такова исо, получава се еди какво си, ето пример(слагаш пример)

Подозирам, че вероятно конвертираш файл от камера панасоник(защото те работят със силкипикс) на 400, 800 или 1600исо и точките са всъщност цветния шум.

Научете се да питате правилно ако искате да ви отговорят коректно.

Дата:   16-02-08 23:04

Сложи по-голяма снимка за пример.

Дата:   16-02-08 23:07

Оправих я. Натисни на нея. Снимките нарочно са правени на AUTO за да пробвам как работи програмата. Снимам с Panasonic FZ50

Дата:   16-02-08 23:17

Ами снимал си на високо исо, както предположих и това си е електронния шум на апарата. Може да го изчистиш, има си плъзгачи за корекция на шума в програмата.

Автор: dau   
Дата:   16-02-08 23:24

не става само с ядене... [smilie10] [smilie8]

Автор: NEPREDVIDIM   
Дата:   16-02-08 23:26

boni, както винаги е прав,
твоите точки са цветен шум.
Освен Windows Vista, научи и нещо повече за цифровата фотография:https://photo-forum.net/ebook/start.htm

Публикацията е редактирана (16-02-08 23:27)

Дата:   16-02-08 23:30

Ако престанеш да се правиш на много отворен можеш да ми прочетеш първия пости да видиш, че незнам как се работи с програмата и незнам къде са тези плъзгачи. За това темата е "за начинаещи"

NEPREDVIDIM - Освен нещо за фогорафията понаучи нещо и за ОС. С ХР съм.
В този форум явно като разбирате от фотография и самочувстието ви е до небето. Като се яви някой аматьор като мене и вече не ставало само с ядене...

Публикацията е редактирана (17-02-08 03:15)

Дата:   16-02-08 23:35

Кликваш опцията NR(noise reduction) и там има плъзгачи за настройка на шума. Има отделен плъзгач за цветния шум. Като го движиш от ляво на дясно, намаляваш цветния шум.
И изобщо Силки пикс има много възможности за корекция. Трябва да седнеш пред компютъра и да ги разучиш внимателно и търпеливо.

Автор: avjijata   
Дата:   17-02-08 02:14

Искам да попитам.Силки пикс отваря ли JPG файлове?

Автор: arriah   
Дата:   17-02-08 08:14

avjijata,
да, отваря, само че не всички опции работят в такива случаи

Автор: arriah   
Дата:   17-02-08 08:18

Bra1nSicK,
Тези цветни точки са си цветен шум, Silkypix-а се справя добре, но моята препоръка е - конвертираш без да чистиш шум там и после обработваш с NeatImage или NoiseNinja - резултатите са по-добри.
Що се отнася до урок за работа с програмата - аз не съм намирал такъв - хващаш няколко снимки и си играеш с опциите 1 ден докато разбереш коя какво прави...

Автор: avjijata   
Дата:   17-02-08 11:22

Благодаря arriah,
но аз от снощи не успявам да отворя JPG файл. Отваря ми само RAW:((( Би ли ми казал какво да направя,за да ми ги отваря. Благодаря!

Автор: mguergov   
Дата:   17-02-08 15:48

Bra1nSicK,
За да получиш истинска помощ upload-ни някъде в БГ интернет JPG и RAW файловете от една и съща снимка (без да си ги модифицирал). Обикновено апаратът има опция да ги прави и 2-те.
Направи няколко снимки:
1. Навън на светло
2. Вътре на сумрак без светкавица
3. На тъмно със светкавица
Изключи разни видове correction от фотоапарата. Може би ще трябва да снимаш на режим P, а не на Auto.

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Нови предложения
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг: