Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Поредният ebay тарикат...
Автор: borisyankov   
Дата:   16-02-08 16:17

... съм аз :)

Знам че сто пъти се е дискутирала темата за купуване на техника от ebay - как се плащат и мита, и транспорт, как нямаш гаранция и т.н.

Тъй като съм се засилил да купувам 24-105 L и цената му е малко над 2000лв. се замислям за ebay-стване.

Погледнете ето тук, например:
http://tinyurl.com/ywrvn9

Продава се 85 1.2 L за малко над 2000лв, продавача е с добър рейтинг и се намира в EU (тоест Гърция).

Единственият недостатък ще е че няма гаранция, обаче го вземаш на 2/3 от цената.

Някой пазарувал ли е от европейски ebay продавачи? Може ли да споделите опит?

Отговори на това съобщение
 Re: Поредният ebay тарикат...
Автор: zariio   
Дата:   16-02-08 16:20

Е аз ако исках да си го взема за тея пари направо на място отивам бе[smilie7] Пак ще ти излезе по евтино а и ще си направиш разходка хем[smilie7]

Автор: itilien   
Дата:   16-02-08 17:12

Ако не е на долния край на гърция направо пали и отиди на място да си го видиш и вземеш.

Автор: XaMLeT   
Дата:   16-02-08 17:25

Цената не е чак толкова съмнителна. Продавача е в Атина значи май нети е много далече. Пиши му едно съобщение ако може да дойдеш да го погледнеш и купиш на финалната цена щом искаш.
Иначе досега несъм имал проблеми с купуване от ЕУ продавачи, било то частни или магазини.
УСпех

Автор: otvorenia   
Дата:   16-02-08 18:04

Купи го все пак и на мене ми е любопитно, крайно време е да купиш нещо евтино и ти.

Публикацията е редактирана (16-02-08 18:11)

Автор: landstar   
Дата:   16-02-08 18:13

Да да, това май беше ИС - обектив, та ако е в южна гърция - таман ще пробваш стабилизатора как е при земетръс!

Автор: lusco   
Дата:   16-02-08 20:30

Аз има опит с покупка от ebay от гръцки продавач, всичко беше окей, без никакъв преблем макар дами беше за пръв път - е ставаше въпрос за 50/1,7 за минолта за 70 евро :-)
Успех

Автор: dau   
Дата:   16-02-08 20:51

кое е толкова ненормалното на цената?!?!

799 паунда купи сега...
това са $1 567,063

ако някой мисли че е 2/3 от цената... сигурно от българската може [smilie10] [smilie10] [smilie10]

Дата:   16-02-08 22:40

Цената не е ненормална, но е много добра. Свикнали сме нещо като е много хубаво, да не ни се вярва [cool]

Не че няма такива цени от Хонг-Конгци или от американци, ама щом го продава някой от EU е гарантирано че няма да се ръснеш 25% мита.

Например обектива 24-105 който ми е в главата мога да го взема за 1200лв.

Автор: exo99   
Дата:   17-02-08 00:03

Нещо не мога да разбера какъв ти е проблемът .

Този търговец, ако не е магазин, едва ли ще ти даде няккаква гаранция.
А и да си го купиш от магазин с гаранция, например в Атина, ще трябва да го носиш до там ако нещо му се скапе.

Дата:   17-02-08 01:29

За какъв проблем говориш? Никакъв проблем няма.

Гаранцията така или иначе изтича след 1-2 години, а живота на обектива е доста повече от това.

Дата:   17-02-08 08:46

Рискувай и после ще разправяш[smilie7]
Мога да ти дам за пример BH ако искаш[smile]ако и да е в щатско и да трябва да се плащат мита и тем подобни глупости,които всъщност винаги има начин да се избегнат въпреки хилядите глупави теми във форума[smilie7] Та да се върна на магазина,значи като ти пратят някое обективче и стане така че случааайно пратката се изгуби някъде по трасето ти пращат или друг обектив или ти връщат парите.Пиша всичко това от опит[smilie7]
Опитай се да разбереш тоя гръцки магазин ли е кво е поемат ли някви гаранции при изпращането на стоката и дават ли въобще гаранция[smilie7]

Автор: volokin   
Дата:   17-02-08 11:58

има един начин да преминеш през Ибей, да платиш парите на тях, те се обаждат на човека, той ти праща обектива, когато пристигне при теб им казваш, те освобождават парите и човекът си ги получава. Не ме питай как става, щото не съм го правил, но има такъв вариант.

За такива пари, аз лично се вдигам от София и отивам до Атина, разглеждам града и се прибирам с прекрасен обектив. Ходил съм два пъти до Хамбург, Кьолн и т.н. Верно за 29х2=58 евро, но екскурзиите си струват[beer]

Автор: explorer   
Дата:   17-02-08 13:05

Ей, не се научихте че в и-бей най-важното е рейтинга на продавача, в конкретния случай има 317 отзива, от тях 99.4% положителни. Ако все още се съмняваш, почваш да разглеждаш отзивите един по един - какво точно е продал, кой е останал недоволен и т.н.

Автор: cveti_boqnova   
Дата:   17-02-08 14:04

....а ако отзивите са на един и същ човек [smilie18] [smilie18] .Какво пречи на един търговец да си направи множество регистрации,за да си прави реклама.

Автор: volokin   
Дата:   17-02-08 14:05

"Какво пречи на един търговец да си направи множество регистрации,за да си прави реклама."

Пречат доста неща, ама няма да те отварям, че сме на БГ почва все пак. Пробвай с многото регистрации да си правиш реклама [smilie18]

Автор: gerimo2   
Дата:   17-02-08 16:48

Който го е страх от мечка-да не ходи в гората.Изхождайки(се) от тандема балъци-тарикати,то тези дето пазаруват у нас от нашите магазини са балъци.Аз лично съм от другите.Купувай смело.На 100 продажби я има я няма 2-3 кофти в ибей.Късмет!

Автор: canonio   
Дата:   17-02-08 21:09

zariio,
ако имаш вариант да ми спестиш мито и ДДС от едно 5д, лично ти получаваш 15% от цялата сума. И друг път съм пускал такова предложение, никой не се нави.
Мито и ДДС за фототехника внос от извън ЕС се избягват тогава, и само тогава, когато:

1. Са дребна сума.
2. Стане някаква грешка на митницата.
3. Имаш човек митничар.

И трите варианта горе са несигурни. За всичките си 24 покупки от щатите съм платил мита и ДДС-та. Един път объркаха една пратка за около 150$ и ми я донесоха у дома.
11 покупки са ми за над 500$ всяка. Предлагал съм пари на митничарите, правил съм се на луд, и какви ли още не номера - не става.
Ако имаш някакво ноу-хау как да избягваме митото и ДДС-то, прати ми го на ЛС.

Изключвам всички варианти със "подарък" или "части" защото нормален американец няма да го направи. От Хонг-Конг го правят, но като се загуби пратката, нищо няма да ти възстановят.

Дата:   17-02-08 22:16

canonio,риска винаги го има но дори и да ме бяха накарали да плащам мита на нещата които съм си поръчвал досега от бх пак ми се струва изкушителна цената[smilie7] Бе тръпка бе[smile]Познат митничар нямам но на всичките 5 покупки съм избягвал плащене на всякви глупости[smilie3]намираш начин да дръпнеш настрана митничаря и се оправяш сега аз ли да те открехвам.Знаеш че няма да се навия дори и 50%да ми дадеш щото риска пак ти казвам винаги си го има.Ако искаш мога на лични да ти напиша нещата които съм си поръчвал и колко пари съм бутал за всяко от тях[smilie7]

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »