Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Канон 400Д Дигитал Ребел ХТИ
Автор: qroslaw   
Дата:   14-02-08 13:41

Здравейте, желая да си поръчам от Америка фотоапарат. Спирам се на Канон 400Д Дигитал Ребел ХТИ. Избрала съм си този с тези допълнителни аксесоари :
Canon EOS Digital Rebel XTi Body
NB-2LH Battery Pack
Battery Charger
Power Cord for Battery Charger
USB Interface Cable
Video Cable
Neck Strap
Viewfinder & Body Caps
EOS Digital Solutions v.13.0 CD-ROM Software
Instruction Manual CD-ROM
User Guides

Canon EF-S 18-55mm f/3.5-5.6 Lens
High Resolution Wide Angle Converter Lens
4GB Compact Flash Memory Card
Professional Aluminum Hard Case
Digital Video Camera Case
Full Size Tripod
Table-Top Tripod
Lens & LCD Maintenance Kit
За $620.00 .
Смятате ли съм направила добър избор?

Отговори на това съобщение
 Re: Канон 400Д Дигитал Ребел ХТИ
Автор: ibex   
Дата:   14-02-08 13:48

Pentax K10D с 18-55mm f/3.5-5.6 Lens за $720 според мен е по-добрия избор

Автор: IanaB   
Дата:   14-02-08 14:26

Мисля, че избора ти е добър. Обектива е най-нисък клас но можеш да го смениш след време. Смятам, че засега ще ти свърши работа, прочетох че тепърва навлизаш във фотографията. Цената на комплекта е доста приемлива.[shtrak] [smilie24]

Автор: chukov   
Дата:   14-02-08 14:30

Подмени само стария китов с новия IS

Автор: джъмбо   
Дата:   14-02-08 14:40

иначе голям смях.... правят малки апарати та да могат узерите веднага да дадат още кинти за батери пак.... за д изглежда про

Автор: tantris   
Дата:   14-02-08 14:47

High Resolution Wide Angle Converter Lens?

Автор: snowdrop   
Дата:   14-02-08 15:43

az sam mnogo dovolna ot XTI. snimkite sa mnogo kachestveni. siguren li si che naistina vsichko koeto e izbroeno vliza v cenata? ako e taka canata e dobra. samo 4GB CF e mejdu $60 i $120 canadski (U$1=C$1) v zavisimost ot magazina. dori kitovite obectivi praviat dobri snimki.

Автор: teodor29   
Дата:   14-02-08 16:44

На въпроса ти - не, не е добър изборът! Смени китовия "18-55" с новия "18-55 ИС"!!! Малка разлика в цените, значителна разлика в качеството. Но ако трябва да съм честен, не съм го ползвал. Все пак колкото и да са неверни ревютата, дават голяма разлика между двата. Вземи си новия, както казва и Чуков.[smilie24]

Автор: asahi   
Дата:   14-02-08 16:59

Canon EF-S 18-55mm f/3.5-5.6 IS + 450D - това е минимално разумната покупка днес. Не че 400Д е по-лош, но цената му пада по-бързо. даже може да се огледаш в базара за 400Д на старо ако много го искаш.

Въобще гърми си американските патрони за по-скъпи неща.

Автор: BateBorko   
Дата:   15-02-08 08:46

Добър избор си направила, но в никакъв случай не взимай стария китак (без стабилизацията). За новия китак, колкото писания съм чел, всичките са положителни. В Павилиона има много добра оферта за 400Д с новия китак, но го нямат в момента. С ИС обектива не съм сигурен, че чак толкова ще ти е необходимо да мъкнеш статив. 450-ката има екстри, но повечето пиксели са и по-голям файл, по-бавна обработка, по-як комп.Успех!

Дата:   15-02-08 10:42

Благодаря Ви много за ценните съвети. Сега ще разгледам още и ще си избера нещо по скъпо. Исках да мина по евтино, но прави сте като го купувам един път ще е и ще се пооръся повече.

Автор: джъмбо   
Дата:   15-02-08 10:46

като го купувам един път

мечтател

Автор: cristo   
Дата:   15-02-08 11:28

Аз като ти чета поста и другата тема за същият апрат в по-различна комплектация и като чета как описваш разните капачки и каишки и десетки джундурии които нямат никакво отношение към избора, и как с лесна ръка заменяш 18-55 с 28-135 IS, стигам до извода че много малко или почни нищо не разбираш от апарати и фотография. А снимките в профила ти са какво са - с GSM някакъв ли?

Я вземи и опиши какво очакваш ад снимаш с този апарат, в какви ситуации мислиш че ще го използваш и т.н., защото си мисля, че DSLR-а май не е подходящо решение за теб.
Да не стане после като с мой колега, който се чудеше защо на D200 на екрана не излиза нищо докато снима, и "що така след като е толкова голям, че то даже на GMS-а му можеш да снимаш през екрана"...

Автор: likeduh   
Дата:   15-02-08 12:13

кристо ли си , христо ли...като ти гледам и твоя профил.....не ти отива да даваш акъл ..на начинаещи
човек се учи докато е жив , но да му казваш ненаучен ..не се учи....е тъпо
400Д можеш вече да вземеш на прилична цена и в България
китака ..само стабилизиран -имам го страхотен е
поогледай се все пак за цена на по-висок клас...
аз съм с 400д и съм много доволен като за хоби..., но виждам и разликата от "батковците" -двуцифрените модели
вземай смело и мисли за хубави стъкла...
който и модел да вземеш ...с евтина оптика не става

Дата:   15-02-08 12:18

апропо...4гб картите ...аз лично предпочитам 2*2гб-
нямам опит с 4гб, но казват че бавят , а така имаш % опасност да затриеш 4гб , а с 2*2 имаш резервна карта в джебчето
успех

Дата:   15-02-08 12:27

likeduh ли си, какъв си, не те знам (профила ти не ме интересува), но тъй като по принцип имам доста акъл в излишък (а и доста опит), та обичам да раздавам и понеже (в момента) пари не искам за това, дали питащият (дамата, както предполагам) ще се възползва от акъла ми - нейна си работа.
"Човек се учи докат е жив" но ако има желание, а понеже сферите на познанието в 21 век са адски много и при най-голямо желание никой не може да научи всичко! Затова съм задал въпрос на питащата, какво очаква от апарата и не си ти този който трябва да отговаря от нейно име!

Дата:   15-02-08 12:32

кристо ..ще те цитирам младежо с излишъците преливащи:
-стигам до извода че много малко или почни нищо не разбираш от апарати и фотография. А снимките в профила ти са какво са - с GSM някакъв ли?

смятам че това е един от грубите ти излишъци и камбанарията от която пееш като фотограф е твърде ниска за високите ти изказвания...
-ако имаш акъл за даване , дай съвет, не лей злоба и обиди ...
какъв е опита ти с 400Д?
-а с ДСЛР?, месеци , години....?

Дата:   15-02-08 12:36

До cristo
Благодаря ти за съветите, приемам критики защото съм начинаеща, описал съм всичко за апарата може би от незнаение, копи и пейстнах цялата информация за апарата и артикулите към него. Наистина почти нищо не разбирам за фотоапаратите и затова съм писала в категорията за начинаещи. Снимките ми в профила са със Самсунг дигимакс 370, аз не съм доволна и затова желая следващия фотоапарат да е нещо добро. Желая просто да имам хубави снимки, обичам да снимам и мисля че ще се запаля със снимането ако си взема такъв фотоапарат, но може би ще ми се наложи и обучени. Но желанието го имам.
До likeduh
Благодаря ти и на теб, наистина ще обърна повече внимание на хубавите стъкла. Когато се спра на някои други ще ти ги опиша. Благодаря ви.
И за картите също ще се спра на 2 гб.
Джъмбо мечтателка съм, защото съм семейна с дете и не мисля, че ще се запаля толкова че да мога да си позволя ако си взема такъв фотоапарат да го сменям, поне в близко бъдеще.
Благодаря Ви още един път на всички за помощта, и съжалявам че направих нова тема за същия апарат.

Дата:   15-02-08 12:40

ще се радвам да съм наистина полезен.....
но подхода ти е верен, питай преди да вземеш

но новия китак ...НЯМА НИЩО ОБЩО със предната /нестабилизираната / версия , вярвай ми ....убедих се , имаше и хубава тема на Чуков за стабилизирания , за 350 лева дава страхотни резултати

успех желая

Дата:   15-02-08 12:46

наблюдавай форума , лош е но няма аналог:
съветите са ценни, ще си позволя наколко:
-не слагай дати на снимките /или ги махай преди качване/
-ФФ не понася снимки тип семеен албум, особено с ниско качество
-поогледай обработвани снимки и виж разликите спрямо твоите
-ПИШИ НА КИРИЛИЦА

апропо текила бар е добро ...репортажче
с излишни обяснения....[smilie3]
да не ставам досаден
снимай и живей щастливо

Дата:   15-02-08 14:42

А бе пич, какво "грубо" намираш в това да снимаш с GSM??? Още повече, какво грубо намираш в това някой да предположи, че друг не разбира нещо в дадена област??? Ебаси, ти искаш всички хора да са акедемици на този свят. Ами, че нали и аз някога не съм разбирал. А колко хора си снимат с GSM-ите? И какво лошо има в това, след като не искат нещо повече? Първо тези играчки доста се развиха, и второ - щом качеството ги устройва, защо на де снимат така?
За това че ме нарече "младеж" искренно благораря, а колкото до "камбанарията" ми - ти просто няма откъде да знаеш колко е висока!
Така че се опитай първо да анализираш ситуацията, и после да раздаваш съвети! А аз, както виждаш, съм успял да я анализирам - "приемам критики защото съм начинаеща", "описал съм всичко за апарата може би от незнаение", "Наистина почти нищо не разбирам за фотоапаратите" и т.н. и в това няма нищо лошо всъщност, защото всеки е минал по този път.

qroslaw - Ситуацията ти е чисто любителбска. Ти искаш апарат с който да си снимаш детето, семейството, приятелите... така да се каже "снимки за спомен". Също от време на време някое пеизажче, някой залез, някоя стара къща, стара рибарска лодка и т.н. и т.н. Ти имаш семейство и сама казваш, че надали ще имаш време за се "запалиш толкова" във фотографията.
При това положение, мнението ми е, че DSLR не ти е нужен. Ползата от Дигиталните огледално-рефлексни апарати е основно в сменяемата оптика, т.е. ако не се виждаш да правиш колекция от обективи по 300-400 долара единия и нагоре, ти губиш 50% от ползата от DSLR-а (това, което е Canon EOS). Другите ползи са ти в по-бързото време на реакция на апарата при натискане на бутончето за снимане (но и не-DSLR-ите вече се справят добре) и по-добрите снимки при ниска осветелонст. Основтната полза обаче за мен си остава възможността за размазване на фона при снимане на портрети.
Минус на използването на DSLR-ите за любителски нужди е, че размерът им доста надхвърля размера на апаратите без сменяема оптика, ако добавиш и още 1-2 обектива и навсякъде трябва да мъкнеш фотографска чанта. EOS 400D + 18-55IS е добър избор, но ако искаш да снимаш и видеоклипче с него, няма да можеш, ако искаш да снимаш детето ти в близък план как си играе на 20 метра от теб, няма да можеш с този обектив (приготви още 500$ за втори обектив). Така че помисли - качеството на 100% от продаваните не-DSLR, но все пак качествени фотоапарати отнася този твой Самсунг, така че ако не смяташ да се вманиачаваш във фотографията то добре да вземеш нещо по практичтно. Мои познати правят много добри снимки с подобни апарати на:

http://a.img-dpreview.com/reviews/images/fuji_finepixs6000.gif

http://a.img-dpreview.com/reviews/images/canon_s5is.gif

http://a.img-dpreview.com/reviews/images/panasonic_dmctz2.gif

и т.н.

Публикацията е редактирана (15-02-08 14:56)

Дата:   15-02-08 17:37

До likeduh
Много ти благодаря за информацията, съжалявам че ви въвлякох в спор, не се обиждам че съм начинаеща и нищо не зная. Напротив много сте ми полезни, защото до понеделник трябва да си избера фотоапарат и да го поръчам от Дубай. Така че много ви благодаря!
До cristo
И на теб се извинявам, и също много ти благодаря за ценните съвети. Ще разгледам фотоапаратите и искрено се надявам този път да съм доволна от избора си а в случая благодарение на вашите безценни съвети.
Когато си купя нов фотоапарат лично ще ви се похваля със снимките си.

Дата:   16-02-08 09:35

Здравейте,
след вашите компетентни съвети аз реших да се спра на Canon PowerShot S5IS S5 IS Digital Camera DELUXE PKG.
Цената му е 420 долара. И в комплекта влиза :
2 Lenses, 3PC Filter Kit, 2GB, Hard Case.
Надявам се да съм избрала добър.

Автор: asahi   
Дата:   16-02-08 10:03

Добър избор.
Ако успееш да отделиш време и малко пари за един курс по фотография изкренно ще се изкефиш на резултатите, които после ще постигаш.

Дата:   16-02-08 10:13

добър избор вярно.....
дано не ти отеснее рязко...
във времето....
успех и показвай кадри с новия ....[shtrak] [beer]

първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »